Ugens craving: Drik dig 'gløgglig' i december - DinnerBooking Blog
thumb image

Ugens craving: Drik dig ‘gløgglig’ i december

Solen er tilsyneladende taget på tidlig juleferie, og nu kan man for alvor mærke, hvordan kulden begynder at bide i kinderne. Heldigvis kan vi varme os på en af julens helt store klassikere, selvfølgelig gløgg. Vi har her samlet en række dejlige spisesteder, hvor du kan sætte dig til rette med den flydende, glohede hygge, og nyde julens krydrede smag.
Foto: Ewalds Brasserie

Hver uge kommer DinnerBooking med redaktionens craving, og i denne uge sidder vi og dagdrømmer om julens varme, krydrede gløgg! Derfor har vi også opfundet begrebet at være ‘gløgglig lyklig’, og så har vi samlet nogle af de steder i København, hvor man kan blive det.

Huks Fluks

På Huks Fluks er det ikke hvilken som helst gløgg, du får serveret – det er simpelthen årets mest nyskabende gløgg. Titlen opnåede gløggen ved DM i gløgg, der blev afholdt i Torvehallerne i midten af november, og bag den står restaurantens sommelier Anders Henneberg og vært Simon Sandberg. I løbet af året har de smagt til, tilføjet ingredienser og kælet for gløggen, de selv beskriver som tilpas sød og en anelse tør med krydret kardemomme som ikke-dominerende hovedingrediens. Efter et år, hvor gløggen har ligget på amerikansk egetræsfad, er den nu klar til at varme op under julestemningen, skal du have et glas med?

Pris:
Husets gløgg: 80 kr.
Fadlageret gløgg, Batch no. 4: 95 kr.
Hvor: Gråbrødretorv 8,1154 København K


Læs mere om Huks Fluks ➤

Ewalds Brasserie

En anden gløgg, der har papir på sin kvalitet, er fra Ewalds Brasserie, der ved det førnævnte DM i gløgg, indtog en imponerende anden plads for folkets pris. Den glovarme gløgg er krydret med klassiske julekrydderier og fuldendes med mandelsplinter og rosiner. Gløggen kan du nyde i Ewalds charmerende rammer på Frederiksberg eller tage ”to go”, hvis du vil have noget at varme dig på, mens du slentrer i de julepyntede gader.

Pris: 85 kr.
Hvor: Allégade 24A, 2000 Frederiksberg


Læs mere om Ewalds Brasserie ➤

R Vinbar

Bag R Vinbar står makker- og ægteparret Lisbeth og Bo Jacobsen, som også driver Restaurationen, der ligger lidt længere nede ad gaden. Parret har sans for klassisk kvalitet, og så kender de deres gæster og forstår at hygge om dem. Det gør sig også gældende på vinbaren, hvor de byder på smagfuld julegløgg serveret med Lisbeths hjemmebagte brunkager.

Pris: 95 kr.
Hvor: Gl. Mønt 14, 1117 København K


Læs mere om Restaurationen og R Vinbar ➤

Cakenhagen

Foto: Tivoli

Mens forlystelserne suser forbi, og haven summer af jul og hvinende fryd, kan du sidde bag ruderne i Tivolis lune konditori, Cakenhagen. Her bliver din juletid ekstra sød med en af deres sirlige kagekreationer, som du kan nyde med et glas krydret julegløgg.

Pris: 75 kr.
Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København V


Læs mere om Cakenhagen ➤

Europa 1989

Mellem Storkespringvandet og Højbro Plads finder du café Europa 1989, der med sans for smag og æstetik skaber den kvalitet, som kendetegner dem. Caféen har en forkærlighed for varme drikke, og derfor serverer de også gløgg, når december begynder at nærme sig. Tag plads uden – med udsigt til det glimtende julemarked på Højbro Plads og julehandlen på strøget, og nyd gløggen lige der, hvor julestemningen er til at føle på.

Pris: 89 kr.
Hvor: Amagertorv 1, 1160 København K


Læs mere om Europa 1989 ➤

Flere restaurant nyheder...