København: Her får du sublimt smørrebrød

thumb image
Foto: Restaurant Schønnemanns

Smørrebrød er en sand dansk klassiker, og derfor kan udvalget af restauranter i København, som serverer denne favorit, være svær at navigere rundt i. Vi guider dig til, hvor du for alvor kan give dig i kast med lækkert dansk smørrebrød, snaps og god øl dertil.

Håndpillede rejer, hønsesalat eller en højtbelagt kartoffelmad… Mulighederne er mange, når du sætter dig til bords på en af byens mange smørrebrødsrestauranter.

Har du også svært ved at vide, hvor du skal begive dig hen, når smørrebrødssulten melder sig, så fortvivl ej. Her får du nemlig vores bud på de bedste stykker smørrebrød i København.

Schønnemann: Ét af Københavns ældste spisesteder

Restaurant Schønnemann har siden 1877 serveret sild, øl og brændevin, hvilket gør restauranten til en af de ældste, eksisterende spisesteder i København. Her serveres et bredt udvalg af smørrebrød og traditionelle lune retter i en klasse for sig. Snapseglasset på bordet kan du selvfølgelig vælge fra eller til, men det ville næsten være en skam med det brede udvalg af gode snapse, Schønnemann råder over.

Pris: Fra 115 kr..
Hvor: Hauser Plads 16-18, 1127 København K

Lumskebugten: Der hvor sømændene gik i land

Lumskebugten er et hyggeligt, ukompliceret dansk/fransk spisested med placering for enden af Esplanaden, hvor sømændene i gamle dage sagde farvel til Danmark for at sejle ud i verden, og hvor de også trådte i land igen efter en længere sejlads. Med et stærkt køkkenhold bag gryderne er barren sat højt, og restauranten bestræber sig på at servere det bedste smørrebrød i København.

Pris: Fra 110 kr.
Hvor: Esplanaden 21, 1263 København K

Meyers i Tårnet: På topppen af Christiansborg

Meyers i Tårnet har en af Danmarks vildeste adresser. Du finder den nemlig på intet mindre end Christiansborg Slot i København. Derinde, hvor alle landets store beslutninger bliver truffet, og hvor historiens vingesus ikke kan undgå at få taget på dig, når du sætter dig til bords. Meyers i Tårnet er tilmed også Christiansborgs eneste restaurant, der er åben for alle, så kom indenfor og tag plads.

Pris: Fra 105 kr.
Hvor: Christiansborg, 1240 København K

Nyhavnskroen: På besøg hos gode, gamle venner

Også hos Nyhavnskroen er der godt gang i kogeblusset og smæk på de danske køkkentraditioner. Menukortet byder på velkendte danske klassikere, som smager af god tid og kærlighed til madlavning. Atmosfæren er varm og hjemlig – som at være på besøg hos et par gode, gamle venner.

Pris: Fra 125 kr.
Hvor: Nyhavn 47, København K

Skindbuksen: Hvor bedstefar kom som knægt

Midt i indre Københavns pulserende liv findes en lille tidslomme, der vil tage dig med helt tilbage til dengang, bedstefar var knægt. Skindbuksen rummer en knap 300 år gammel historie og et traditionelt dansk køkken, som bestemt ikke skuffer smagsløgene.

Pris: Fra 125 kr.
Hvor: Lille Kongensgade 4, 1074 København K

Nyhavns Færgekro: Blandt farvestrålende bygninger og brogede fortov

Blandt de farvestrålende bygninger på det brogede fortov i Nyhavn finder du Færgekroen. I vaskeægte Nyhavn-stil er køkkenet traditionelt dansk, og det betyder, at det her er det absolutte hot-spot for et godt stykke smørrebrød. Mængden af topping er altid til den gavmilde side, og sommetider skal man virkelig knibe øjnene sammen for at få øje på skiven af brød nederst på tallerkenen.

Pris: Fra 95 kr.
Hvor: Nyhavn 5, København K

Restaurant Kronborg: Med hvide duge og åbent ildsted

I hyggelige omgivelser med hvide duge og åbent ildsted serverer Restaurant Kronborg klassisk, dansk frokost. Køkkenteamet kombinerer stamgæsternes favoritter med sæsonens delikatesser og komponerer en lækker sammensætning af smørrebrød. Smørrebrødskortet byder på helt utroligt mange fristelser, så der er altid endnu et stykke smørrebrød at komme tilbage efter.

Pris: Fra 100 kr.
Hvor: Brolæggerstræde 12, København K

Københavner Caféen: På ét af de ældste stræder i København

Helle, Johny og Sune, som driver Københavner Caféen, hylder også det klassiske danske køkken med deres smørrebrød. I køkkenet kommer det gode håndværk til sin ret, og der er ingen slinger i valsen, når der skal tilberedes og anrettes knivskarpe stykker smørrebrød til gæsterne.

Pris: Fra 99 kr.
Hvor: Badstuestræde 10, København K

You may also like...