Bornholm til sommer: Spis godt på Danmarks dejligste ferieø - DinnerBooking Blog
thumb image

Bornholm til sommer: Spis godt på Danmarks dejligste ferieø

Bornholm er, som vi alle ved, den dejligste ferieø. Der er både skov, klippekyster, sandstrande og solskin – og så er der naturligvis en masse gode spisesteder! Her får du fem bud på, hvor du skal spise på Bornholm denne sommer.

Skal du en tur forbi solskinsøen til sommer? Bornholm er især kendt for sin smukke natur og sine mange solskinstimer, men øen bør også hædres for sin gastronomi i særklasse. Det blev den da også i 2017 af selveste New York Times, der kaldte øen for et “Foodie Must-visit”.

Vi giver dig her fem idéer til, hvor du kan spise på Bornholm, hvis du vil have en ferie fri for turistfælder og fyldt med gode smagsoplevelser. Læs med her:

Restaurant Nordlandet

Her kan du nyde velsmagende mad, der er inspireret af Bornholm og det nordiske køkken, mens du nyder den smukke udsigt over de rå bornholmske klipper og Østersøen. Restaurant Nordlandet er åbnet af det succesfulde hold bag Kadeau, og holder til i de lokaler på Hotel Nordlandet på Strandvejen i Allinge. Maden her er enkel og sæsonbaseret og serveres i en afslappende atmosfære. Spis dig gennem menukortet, der byder på saltet rødspætte, stegt havkat, stegte kalvebrisler og meget mere. Spis tre retter her for 450 kroner.

Hvor: Strandvejen 68, 3770 Allinge


Book bord på Nordlandet ➤

Kadeau

Hvis du vil have en sublim madoplevelse på Bornholm, så skal du uden tvivl lægge vejen forbi øens Michelin-restaurant, Kadeau, der holder til i Aakirkeby. Her kan du se frem til bornholmsk-nordisk gourmetmad serveret i uhøjtidelige omgivelser. Deres flotte lille restaurant er placeret på sydkystens yderste klitter og har en skøn udsigt over stranden, havet og himlen.

Hvor: Baunevej 18, 3720 Aakirkeby


Book bord på Kadeau ➤

Nordbornholms Røgeri

Nordbornholms Røgeri er til dem, der er vilde med alt det gode fra havets skattekammer. Røgeriet ligger helt ud til klipperne, med frit udsyn til Østersøen. De serverer en overdådig fiskebuffet – en af Bornholms største, og enkelte a la carte retter. Gå ombord i alverdens afskygninger af sild, røget ål og laks, skaldyrssuppe og rejesalat. Røgeriet har plads til hele familien – derfor finder du også fritter og fiskefilet til de mere kræsne.

Her er der ikke hvid dug på bordene og tjenere i skjorte – til gengæld kan du se frem til gode fisk og røgvarer til billige penge og en førsteklasses udsigt til hav. Fiskebuffeten koster 194 kroner. Børn under 12 spiser til halv pris, mens børn under 5 spiser gratis.

Hvor: Kæmpestranden 2, 3770 Allinge


Book bord på Nordbornholms Røgeri ➤

Le Port

Le Port serverer velsmagende mad inspireret af det franske køkken med rødder i det nordiske. Menuen skifter løbende med retter som stegt filet af multe og ballotine af poussin til aften, mens frokostkortet byder på jomfruhummersuppe, rørt kalvetatar og Christiansøpigens kryddersild med bacon, karrysalat, tomat og æg. Maden kan nydes indendørs i deres hyggelige restaurant med hvide duge, pejs, friske blomster og levende lys eller udendørs på deres store solrige terrasse. Uanset om du sidder inde eller ude, er du garanteret en bjergtagende havudsigt og en ikke mindst hyggelig aften.

Hvor: Vang 81, 3790 Hasle


Book bord på Le Port ➤

Restaurant Vilhelm

På Grønbech Hotel, tæt på havnen i Allinge, holder Restaurant Vilhelm til. Her kan du opleve strejf af Bornholm. Restauranten forsøger nemlig at benytte så mange råvarer fra øen som muligt, så du kan opleve de ægte smage. Kødet kommer fra Hallegaard, øllene fra BeerHere og mel fra Bornholms Valsemølle. Prøv grillet hummer, rødfisk, oksemørbrad og meget mere fra menukortet, der skifter efter sæson.

Hvor: Vinkelstræde 2, 3770 Allinge


Book bord på Vilhelm ➤

Flere restaurant nyheder...