thumb image

Guide: 5 gode asiatiske restauranter i København

Leder du efter en god asiatisk restaurant i København? Vi guider til 5 spændende spisesteder, du bør tage hen, hvis du vil spise god asiatisk mad i København. 

København er et slaraffenland for folk, der elsker asiatisk mad, og det vrimler med gode asiatiske spisesteder. Men med alle de mange fristelser på stribe, kan det svært at vælge, hvor turen skal gå hen.

Derfor har vi samlet en guide med 5 gode steder, du bør besøge, hvis du er vild med asiatisk mad.

Hidden DimSum

Dem der kender til Hidden DimSum, de kommer tilbage igen og igen og igen… Hidden Dimsum ligger på Nytorv 19 i København, og alt at dømme efter navnet, kommer det nok ikke som nogen overraskelse, hvad de serverer: Dim Sum. Men hvad er det egentlig?

Denne appetitvækkende ret kan betegnes som østasiens svar på tapas. Lette, delikate anretninger som indeholder et bredt udvalg af forskellige små retter. Smagsnuancerne spiller på alle tangenter og kombinerer det søde, det salte, syrlige og fedtede. Menuen kan bestå af alt fra grøntsager, fisk, kød, havdyr og frisk frugt.

Oversat betyder dim sum ”det, som rører ved hjertet”. Et filosofisk begreb bestående af to kinesiske tegn, hvis betydning henvender sig til, at man skal være dedikeret og gå helhjertet op i de ting, man sætter sig for. Hos Hidden Dimsum handler det primært om at gå op i håndværket, og du kan være sikker på at gå derfra mæt af indtryk og med åbent hjerte.

Hvor: Nytorv 19, 1450 København K


Book på Hidden Dimsum ➤

The Vietnamese

Forlad hverdagens hamsterhjul, og tag et hurtigt smut til Vietnam. Hos THE VIETNAMESE serverer de autentiske vietnamesiske retter, der får dig til at føle, at du er rejst på eventyr til orientalske himmelstrøg. Her kan du komme helt ned i gear for en stund indhyllet i Vietnamesiske smage og dufte.

Mange år som fransk kolinimagt har også sat sit præg på Vietnams kulinariske repertoire. Derfor vil du sikkert også kunne genkende franske aner i menukortet. Fra ende til anden byder kortet på velsmagende retter fyldt med kontraster. Det simple overfor det komplekse, rustikke elementer overfor de elegante, og hvad smagen angår, får du serveret det autentiske Vietnam på en tallerken.

Her kæler de for hver en detalje, og alt er kreeret med hjertet fra bunden af kvalitetsråvarer. Grøntsagerne er friske og kødet er opgraderet til Black Angus.

Hvor: Store Kongensgade 91, 1264 København K


Book på The Vietnamese ➤

MaoBao

På Nørrebro finder du den populære café Sidecar, der om aftenen tirsdag til søndag bliver omdannet til ‘MaoBao’. På MaoBao serverer de lækre baos (bløde, dampede taiwanske boller med forskelligt fyld) og andre asiatiske tapas, der får tænderne til at løbe i vand. Herudover er der spændende cocktails på menuen.

Hvor: Skyttegade 5, 2200 København N


Book bord på Maobao ➤

Ssam

Blot et stenkast fra hovedbanegården har et lille stykke af Korea slået rod i københavnernes madhjerte. Hos Ssam er de eksperter i at servere en ægte koreansk spiseoplevelse – nøjagtig som stod du midt i stegeosen fra en af Seouls mange gadekøkkener. Kom indenfor i denne lille asiatiske oase midt i København og tag for dig af retterne, som hverken skuffer på smag, udseende eller pris.

Måske er burger ikke det første, du tænker, når et koreansk spisekort bliver lagt foran dig? Men SSAM’s burger er blevet københavnerkendt. Den består af en briochebolle med ribeye, spicy agurk, salsa og smeltet mozzarella med masser af koreanske krydderier eller du kan også snuppe den koreanske fried chicken.

Hvor: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V


Book bord på Ssam ➤

Restaurant UMA

Med rødder i det japanske køkkenunivers er UMA ikke bange for at udvide de autentiske retter med inputs fra andre berigende køkkener. Hvilket andet sted i byen kan du eksempelvis bestille en matcha panna cotta? Denne enestående egenskab, der ligger i at kunne kombinere flere kolinariske hjørner af verden, er netop dét, der gør UMA til noget ganske særligt: Mad der bare smager UMAnerligt godt!

Hos restaurant UMA arbejder de ud fra filosofien om, at retterne ikke skal være overpyntede. Udtrykket skal være simpelt og stilrent, og så skal det sprudle af velsmag. Det er en kunst at kunne kreere en ret, der rent visuelt udtrykker netop dét, den skal og intet andet. Det kan UMA, og hver tallerken er et lille kunstværk i sig selv. Se bare på de ovenstående billeder.

Hvor: Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K


Book på Restaurant UMA ➤

Flere restaurant nyheder...