Guide: Fem hoteller med sublim madlavning - DinnerBooking Blog
thumb image

Guide: Fem hoteller med sublim madlavning

Selvom sommerferien så småt går ind i sin afsluttende fase, er det stadig ikke for sent at tage en lille getaway rundt i det danske kongerige. Der er nemlig masser af dejlige oplevelser i vente. Gør staycation til vacation, for Danmark er spækket med lækre hoteller, som også byder på gastronomiske vidundere. Her er fem af dem.

København: Villa Copenhagen – Kontrast

Et godt sted at starte er i Danmarks egen hovedstad, København. Er du til storbyferie i eksklusive rammer, så er Villa Copenhagen the place to stay. Beliggenheden på Tietgensgade er næsten så central, som den kan blive med Tivoli, Hovedbanegården, Glyptoteket og meget mere i gåafstand til din seng.

Efter en berigende dag fyldt med sightseeing, shopping og det obligatoriske billede foran storkespringvandet, er det rart at kunne se frem til et godt måltid. Her er Villa Copenhagens egen restaurant, Kontrast, et oplagt valg.

Det kulinariske er tilrettelagt og tilberedt af den dedikerede kokkeduo, Tore Gustaffson fra Paté Paté og Carl Henriksson. I tråd med restaurantens navn arbejder de for at dyrke forskellighederne og udfordre gæsternes kulinariske grænser. Her kan du se frem til smagen af både Tyrkiet, Marokko, Sverige og Danmark.


Book bord på Kontrast ➤

Svendborg: Hotel Stella Maris – Restaurant Stella Maris

Turen går videre til Fyns land, nærmere bestemt den sydlige del. Her ligger den dejlige by Svendborg, som udover hyggelige brostensgader, bindingsværkshuse og gamle træskibe også huser hotel Stella Maris. Her står unikke smagsoplevelser, ærlighed og den gode stemning indprentet som restaurantens vigtigste nøgleord. Alt dét og mere til får du hos Stella Maris.

Det er kokken Anders Granhøj, som bærer forklædet i køkkenet her på stedet. Med mere end 20 års erfaring indenfor sit fag og op til flere Michelin-stjerner på CV’et vil Anders Granhøj introducere dig for sine fortolkninger af det franske køkken.

Restaurant Stella Maris opererer med en fast menu, som tager afsæt i årstidens frugt og grønt. Det skyldes blandt andet, at Stella Maris er en del af Vejrø Gruppen ApS, som driver et økologisk landbrug på det frodige Vejrø i Smålandsfarvandet. Det giver nogle gunstige muligheder, når kokkene tilrettelægger menuen, og landbruget på Vejrø sørger for, at Stella Maris stort set er selvforsynende, både hvad angår kød og grønt.


Book bord på Restaurant Stella Maris ➤

Sønderborg: Hotel Alsik – Syttende

Fra én borg til en anden – Sønderborg er tredje destination på ruten af kulinariske ophold. Går du en tur ved byens havnefront, kan du ikke undgå at se det; Hotel Alsik. Den bemærkelsesværdige bygning, designet af Henning Larsen Architects og den verdensberømte arkitekt Frank Gehry, er et kunstværk i sig selv, men dét stopper slet ikke ved foden af Hotellet. Nej, vi skal helt op på Syttende.

Træd ud af elevatoren og ind i restauranten, som har samme navn som den etage, vi befinder os på. Syttende garanterer gastronomiske erfaringer, som tager dig med til nye højder.

Restauranten er den anerkendte mesterkok og Masterchef-dommer Jesper Kochs vision om et køkken, hvor dogmerne er droppet. I stedet er råvarerne sat i centrum, og køkkenet er sat fri til mesterligt at forene de regionale sønderjyske råvarer med smagsindtryk og ingredienser fra hele verden. Hver eneste råvare og ingrediens på Syttende er håndplukket til den eksklusive restaurant, hvor passion og perfektionisme går op i en højere enhed.

Et besøg på Syttende er en intim oplevelse, for der er blot syv borde. Det giver Jesper Koch og hans team mulighed for at give hver enkelt gæst den nødvendige opmærksomhed. Du kan derfor roligt læne dig tilbage og nyde en helaftensforestilling af smag, duft, rammer, udsigt og indtryk. Ej at forglemme udsigten over Flensborg Fjord.


Book bord på Syttende ➤

Ebeltoft: Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant

Fra at have været helt oppe at flyve, skal vi nu helt ned på jorden igen. Fjerde stop på ruten er Djurslands perle, Ebeltoft og Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant.

Det er garvede Aarhus-restauratører, Langhoff og Juul, som står bag dette idylliske hotel på næsen af Jylland. Også her har de næse for detaljerne, og både stemning og atmosfære er en bærende del af oplevelsen.

Ebeltoft er kendt for sine smalle gader med brosten og gamle bindingsværkshuse i forskellige farver, og byen er en af Danmarks mest populære feriebyer. Området omkring Ebeltoft emmer af lækre råvarer og lokale producenter, som leverer de bedste forsyninger til hotellets køkken. Derudover er det brusende hav og Mols Bjerge i baghaven en utømmelig kilde for både inspiration og energi, som Langhoff & Juuls Boutique Hotel nyder godt af. 

Køkkenet er Signeret nordisk mad med omtanke for både råvarer, bæredygtighed og økologi. Spis dig mæt i håndlavede retter, der kræser om smagen uden at gå på kompromis med hverken etik eller kvalitet.

Tag plads i pejsestuen, i hotellets bar eller i restauranten, og føl dig så godt som hjemme.


Book bord hos Langhoff & Juul ➤


Sakskøbing: Hotel Saxkjøbing

Trænger du til at komme væk fra byens stress og jag, så er Hotel Saxkjøbing det helt rigtige valg for dig. Hotellet er beliggende i den gamle købstad Sakskøbing på Lolland Falster – en sand oase med en afslappet og imødekommende atmosfære.

Gulvets knirken og de skæve vægge vidner om et hotel med over 200 år på samvittigheden, hvilket har sin helt egen charme.

I 1835 blev Hotel Saxkjøbing udnævnt til ”Kongelig Privilegeret Kro”, hvilket tillod stedet selv at destillere snaps, brygge øl og bage brød. Den tradition værner de stadig om i samarbejde med de omkringliggende gårde, fiskere og fødevareproducenter.

Det er den anerkendte tv-kok Claus Meyer, som står bag køkkenprofilen hos Hotel Saxkjøbing. I tråd med historien byder menukortet på husmandskost og gastro-menuer af økologiske råvarer fra omegnen.


Book bord på Hotel Saxkjøbing ➤

Flere restaurant nyheder...