Her fejres Sankthans: Bål, sang og midsommerens bedste råvarer!

thumb image

Sankthans nærmer sig – og i år er der ingen grund til sure miner, når bålene skal tændes. For i år har regnen udskudt det knastøre Danmark og afbrændingsforbud. De danske bål er reddet!

Men Sankthans er ikke kun bål og sang, for midsommeraftenen byder også på god mad og vin i glassene. Så lad kødgryderne bliver hjemme, og nyd en 3-retters menu, inden heksene bliver sendt afsted til Bloksbjerg.

Kompasset

Snart kulminerer de lyse sommernætter i Nyhavn hos Kompasset. For d. 23. juni fejrer restauranten Sankthans aften med midsommerens bedste råvarer. På menuen står der både hvide asparges i en skøn syrlig sauce mousseline efterfulgt af dansk okemørbrad med sæsonens grønt og pommes frites. Og selvfølgelig afsluttes middagen med en hvid chokolademousse til dessert. Der vil være båltale kl. 21.45, hvorefter bålet tændes kl. 22.00 af Nyhavns Bådlaug.

Pris pr. person kr. 400 kr,- (3-retters menu)
Mulighed for tilkøb af vinmenu på dagen
Hvor: Nyhavn 65, 1051 København K


Book bord på Kompasset til Sankthans ➤

Rungsted Kro

På Rungsted Kro fejres aftenen i de 400 års gamle bygninger ved Rungsted Kyst. Menuen står på hvide asparges og rejer i en sauce Mousseline. Kalvemørbrad med sommergrønt, nye kartofler akkompagneret af en mild sennepssauce og jordbærtrifili med hjemmelavet vaniljecreme står på menuen. Forudbestilling vil være nødvendig.

Pris pr. person kr. 350.- (3-retters menu)
Hvor: Rungstedvej 84, 2960 Rungsted Kyst


Book bord på Kompasset til Sankthans ➤

Gemyse i Tivoli

Foto: Lina Anhoff

Den lille grønne oase midt i Tivoli byder også på en aften i midsommerens tegn. Her er både drivshus, frugttræer og ikke mindst mulighed for snobrød over bål. Aftenen står på en 3-retters middag, midsommerfællessang og udsigt til bålet på Tivolisøen. Middagen står på Ceviche af helleflynder, efterfulgt af unghane og grillede asparges og til dessert serveres en pannacotta med rabarber og lakrids. Kl 19.00 vil I blive budt velkommen med snacks – og bålet vil blive tændt kl 21:30 med fællessang.

Pris pr. person kr. 445,- (mulighed for vegetarmenu)
Inkluderet i prisen er velkomst, snacks og middag, kaffe eller te samt entré til Tivoli.

Vinmenu, pris pr. person kr. 245,-
Købes som tilvalg
Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København V


Book bord på Gemyse til Sankthans ➤

Cap Horn

Langs Nyhavns brostensbelagte kaj finder du Cap Horn. Vil du fejre Sankthans hos Cap Horn kan du nyde en aften med frisk Gazpacho og håndpillede rejer, stegt kulmule med kryddersmør og grønt og til slut – den klassiske hjemmelavede koldskål med både vaniljeis, jordbær og kammerjunker. Båltalen vil blive afholdt på Nyhavn kl. 21.45, og bålet vil blive tændt kl. 22.00.

Pris pr. person kr. 325,-
Hvor: Nyhavns 21, 1051 København


Book bord på Cap Horn til Sankthans ➤

Støvlet Katrines Hus

Støvlet Katrines Hus er beliggende i Sorø tæt på Kongebroen. Restauranten byder på mad i særklasse med danske råvarer i sæson på menukortet. Her fejres Sankthansaften med stil. Til forret får du dampet hvide asparges med rømørejser. Til hovedret får du steak af Dansk Jersey med grønne asparges og syltede løg samt pommes Anna – og så vil middagen slutte af med jordbæris og hyldeblomst inden gæsterne vil blive sejlet til parnasgrunden, hvor bålet bliver tændt kl. 20.30.

Pris pr. person kr. 495,-
Hvor: Slagelsevej 63, 4180 Sorø


Book bord på Støvlet Katrines Hus til Sankthans ➤

Flere restaurant nyheder...