Sankt Hans i København: Her kan du fejre med bål og sang

thumb image
Fotos: Seaside Toldboden

Sankthans er en tradition, som forbindes med fællessang, et kæmpe bål og hyggelige aftenstunder. Kombinér fejringen i København den 23. juni med en lækker middag på et af byens spisesteder, inden midsommeren skal synges ind.

Der er findes få aftener som sankthansaften, hvor store bål rundt omkring i byer, på strande og i haver samler familie og venner for at markere årets korteste nat med “Midsommervisen”, kolde øl og grillpølser. Duften af bål og lyden af latter, der lever langt ud i den lyse nat dét er dansk sommer, når det bedst.

Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af traditionen, kan du besøge en af byens restauranter, inden du forsætter videre til bålfesten.

I København er der selvfølgelig mange muligheder for at fejre sankthans med bål og sang. Hvis du er frisk på en tur ud af byen, har vi også et godt tip til dig. Læs med her, og find ud hvor du skal se bål henne den 23. juni.

Sankthanshygge hele dagen på Seaside Toldboden

Leder du efter et sted at fejre sankthans i København i første parket til både bål og vand, så Seaside Toldboden det helt oplagte sted. Kom forbi og find en solstol at slænge dig i, eller book bord, hvis du vil sikker på at have et sted at sidde.

Allerede fra kl. 12 kan du lytte til live musik og nyde den danske sommerstemning på kajen, og så kommer Aperol og Blanc på besøg, og disker up med iskolde spritz og øl. Se det fulde program her.

Program:
12:00-20:55: Forskellige musikere og pop-up barer kigger forbi
20:55: Båltale
21:00: Bålet tændes
21:00: Midsommervise m/ Lighthouse Gospel
21:30 – 01:00: DJ Arnbak

Hvor: Nordre Toldbod 24, København K.
Dato: 23. juni // Bålet tændes kl. 21.

Bål og koncert med Sanne Salomonsen på Ofelia Plads

Ta’ familien, vennerne eller kæresten med på På Ofelia Plads, og vær med til at fejre årets korteste nat med flydende bål, taler, fællessang og koncert med hele Danmarks Rock Mama, Sanne Salomonsen.

Inden der tændes for bålet på Ofelia Plads, kan du begynde din sankthansaften på Salt Restaurant på Admiral hotel eller på deres terrasse med et glas køligt rosé. Efterfølgende kan I fortsætte vejen videre de knap 300 meter til Ofelia Plads.

Program:
21.30: Båltale
21.40: Bålet tændes – Midsommervise og koncert med Sanne Salomonsen

Hvor: Ofelia Pladas // SALT Bar & Restaurant: Toldbodgade 24-28, 1253 København K
Dato: 23. juni // Bålet tændes kl. 21.40

Sankthans i Frederiksberg Have og middag på Fasangården

I smukke Frederiksberg Have tændes der også op i sankthansbålet på den traditionsrige aften. Her kan du nyde live musik fra blandt andre Det Danske Drenge Kor, taler og underholdning ved plænen foran slottet. Find hele dagens program her.

Fasangården som ligger midt i Frederiksberg Have, har forberedt den dejligste menu i sommerens tegn til sankthansaften. Og så sørger de for, at I er færdige med at spise kl. 21:30 – lige i tide til båltændingen. Det her altså én af de hyggeligste steder du kan fejre sankthans i København.

Program:
16.00-18.00: Aktiviteter for børn ved legepladsen
19.00-23:00: Underholdning ved plænen foran slottet
21.40: Bålet tændes
21.50: Bålsang
21.55-23:00: DJ optræder

Hvor: Frederiksberg Have // Fasangården: Søndre Fasanvej 73, Frederiksberg
Dato: 23. juni // Bålet tændes kl. 21.40.

Kombinér bål og vin på Blågaardsplads på Nørrebro

Sankthans i København kan også tilbringes på det indre Nørrebro. Ved Blågaardsplads bliver der tændt mål, og så er der lagt i kakkelovnen til en masse nabohygge, musik og taler.

Bliver du tørstig på sådan en sommeraften, kan du bevæge dig få hundrede meter videre til den middelhavsinspirerede restaurant 20a på Ravnsborggade, som har helt styr på dét med vin. I glassene serveres alt fra funky naturvin til klassiske rødvine og mange saftige, kraftige druer derimellem.

Program:
16:00: Musik og hygge
20:00: Bål

Hvor: 20a: Ravsborggade 20a, København N // Blågårdsplads 10, København N
Dato: 23. juni // Bålet tændes kl. 20

Flydende bål i Tivoli og middag på Capa

Når den lange lyse sommeraften stille går på hæld, fejrer Tivoli midsommeren med bål på Tivoli Søen. Sammen med Københavns drengekor og Tivoli-Gardens lurblæsere kan du synge den lyse tid ind med “Midsommervisen” og andre gode melodier.

Hvis skal gøre lidt ekstra ud af sankthansaften, kan du for eksempel spise hos Capa, som ligger en kort gåtur fra Tivoli. I anledningen af sankthans har restauranten skræddersyet en 8-retters menu med blandt andet lakse-sashimi og smørbøf på menuen til bare 550 kr. Skriv blot “Sankt Hans” i tekstfeltet, når du booker bord.

Obs: Der skal betales entré for at komme ind i Tivoli

Program
09:45: Morgenyoga foran plænen
13:00: Koncert på plænen
16:00: Ny koncert på plænen
21:30: Bål og sang

Hvor: Søen i Tivoli: Vesterbrogade 3, København V // Capa: Rådhuspladsen 57, København V
Hvornår: 23. juni // Bålet tændes 21:30

Børnevenlig sankthans ved Grønningen

Ved Grønningen i Ørestad Nord er der også mulighed for at se bål på Sankthans og nyde eftermiddagen i græsgrønne omgivelser. Her kan store og små hygge sig med sjove aktiviteter som skattejagt og folkedans.

Du kan passende kombinere midsommerfejringen på Grønningen med et fantastisk måltid mad hos Il Buco før eller efter bål og sang. Der kan bookes bord her.

Program
16.00: Aktiviteter for børn
17.30: Folkedans for alle
18.20: Fakkeltog
18.30: Bål og sang

Hvor: Grønningen: Kaj Munks Vej 12, København S
Dato: 23. juni // Bålet på Grønningen tændes kl. 19:15

Sankthans i naturskønne omgivelser på Fyrkroen

Fyrkroen er det perfekte sted at fejre sankthans, hvis du vil lidt væk fra byens trummerum, På Fyrkroen inviteres du med til en skøn aften med live musik og 4-retters menu i de hyggeligste omgivelser i sommerhusbyen Gilleje, og så får du altså Nordkystens bed udsigt over Øresund her fra kroen.

Til Sankthansfejringen har køkkenet forberedt en lækker menu med blandt andet rimmet laks og dansk kalvemørbrad på menuen.

Hvor: Fyrvejen 29a, Gilleleje
Hvornår: 23. juni fra kl. 18
Pris: 425 kr. pr. person

You may also like...