thumb image

Guide: Her kan du spise Mortensand i Aarhus

Har du brug for gode idéer til, hvor du kan spise mortens and i Aarhus d. 10. november? Her får du en oversigt over, hvor du kan fejre din mortensaften.

Torsdag d. 10 november er det tid til at finde vinterstemningen frem til en dejlig forsmag på en af julens klassiske retter: And. Mortens aften nærmer sig, og traditionen tro er der for manges vedkommende andesteg på menuen.

Hvis du gerne vil nyde aftenen med sprødstegt and uden at få andefedt i hele køkkenet derhjemme, så er der heldigvis flere af byens gode restauranter, der disker op med en særlig mortensaftenmenu.

Her får du en oversigt over et udvalg af de restauranter i Aarhus, der slår dørene op til andegilde på mortensaften:

Den Lille Kro

Tidspunkt: D. 10.-13. november

Den Lille Kro kan du fejre Mortensaften med november-hygge og god, gammeldags andesteg. Den 10.-13. november serveres en traditionel 2- eller 3-retters Mortensaften-menu, der byder på en forret med rimmet laks, en hovedret med gammeldags andesteg og som afslutning en dessert med hjemmelavet æblekage.

Pris: 2. retter: 249,- pr. person 3. retter: 298,- pr. person

Adresse: Nørre Alle, 8000 Aarhus C


Book bord på Den lille kro ➤

Sjette Frederiks Kro

Tidspunkt: D. 10. november  klokken 18.00 og 18.30

Igen i år inviterer Sjette Frederiks Kro til Mortensaften på deres smukke gamle kro i udkanten af skoven og med udsigt over Aarhusbugten. Der er lagt op til en afslappende aften med en velsmagende menu. Se frem til torsk med grønkål, and i to tilberedninger og æble clafoutis. Du kan bestille bord til klokken 18.00 og 18.00.

Pris: 300,- pr. person

Adresse: Salonvejen 1, 8240 Risskov


Book bord på Sjette Frederiks Kro ➤

Restaurant ET

Tidspunkt: D. 10. november fra klokken 18.30

Fejr Mortensaften med stil på den populære Restaurant ET i Aarhus. Her serveres en særlig mortensaftenmenu med 4 retter fra klokken 18.30. Var det noget med koldrøget færøsk laks, terrine af velfærdsgris, klassisk andesteg a la Restaurant ET og syltede abrikoser med hindbærsorbet? Så bestil dit bord hos Restaurant ET nu.

Pris: 4 retter: 450,- pr. person

Adresse: Åboulevarden 7, 8000 Aarhus C

Restaurant Mejeriet

I Mårslet bliver der fejret mortensaften med manér på Restaurant mejeriet. Her kan du se frem til ”Magiske” svampe, Kråser & hjerter fra gråand, Jordskokker i syrnet hasselnødesmør med gråand med citron timian og rødvinssauce. Til dessert kan du smage årets allersidste jordbær med hybenrose. På grund af den afsides beliggenhed sørger Mejeriet også for at køre dig frem og tilbage i deres Jaguar Shuttle Service.

Tidspunkt: D. 10. november fra kl 18.00

Pris: 495,- pr. person

Adresse: Bedervej 101, 8320 Mårslet


Køb billet til Mejeriet ➤

Foto: Mejeriet i Mårslet byder på: Jordskokker i syrnet hasselnødesmør, Gråand med Citron timian & brændt hasselnød Rødvinssauce

Foto: Mejeriet i Mårslet byder på: Jordskokker i syrnet hasselnødesmør, Gråand med Citron timian & brændt hasselnød
Rødvinssauce

Restaurant Fedet

Tidspunkt: D. 10. november fra klokken 17.00

Hos Restaurant Fedet på Ndr. Strandvej i Risskov kan du nyde Mortensaften med en traditionel 3 retters menu. Den 10. november serveres en særlig 3 retters menu, der udelukkende tilbydes mortensaften. Smag håndpillede rejer, langtidsstegt and og gammeldags æblekage både i restauranten eller som Take Away.  Bestilles til minimum 2 personer og senest den 6. november 2016.

Pris: 3 retter: 300,- pr. person.

Adresse: Nordre Strandvej 35, 8240 Risskov


Book bord på Restaurant Fedet ➤

Kähler Spisesalon

Tidspunkt: D. 10. november

Mortensaften er en gammel tradition, og hvorfor ikke prøve at fejre den på en ny måde i år? Tag vennerne eller familien med under armen til en mindeværdig Mortensaften med en traditionsrig 3 retters menu på den århusianske favorit-restaurant Kähler Spisesalon. Glæd dig til røget ørred, mør og saftig mortensand samt dessert-klassikeren æblekage.

Pris: 3 retter: 335,- pr. person. Hertil kan du tilkøbe en vinmenu med 3 glas vin til 195,-.

Adresse: M.P. Bruunsgade 33, 8000 Aarhus C


Book bord på Kähler Spisesalon ➤

Castenskiold

Tidspunkt: D. 10. november

Castenskiold bevæger sig ud over deres vante rammer og serverer ægte mortensaften-mad torsdag d. 10. november. Se frem til klassisk and med alt hvad dertil hører af garniture, syltede sager og sauce med lune krydderier. Til forret serveres ristet havtaske og til dessert iscreme med æbler og nødder.

Pris: 3 retter: 375,- pr. person.

Adresse: Åboulevarden 32, 8000 Aarhus C


Book bord på Castenskiold ➤

Domestic

Tidspunkt: D. 10. november fra klokken 18.00.

Domestic gentager successen fra sidste år og fejrer mortensaften torsdag d. 10. november. Lad dig forføre af en cremet hummersuppe, old school helstegt and, der trancheres inde i restauranten, og en ægte gammeldags æblekage uden dikkedarer til dessert.

Pris: 3 retter (inkl. snacks): 375,- pr. person

Adresse: Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C


Book bord på Domestic ➤

Restaurant Unico

Tidspunkt: D. 10. november

Du kan også vælge at fejre din Mortensaften med en smuk udsigt over golfbanen i Højbjerg på Restaurant Unico.  Her byder aftenen på fristelser fra det franske brasserie køkken med foie gras au torchon, ande consommé med røget andebryst, Berberi andebryst og créme brûlée.

Pris: 4 retter: 333,- pr. person (Inkl. 3 glas vin: 555,- pr. person eller ‘hele andedammen med 4 retter, mousserende velkomst med små overraskelser, ostebord, 5 glas vin samt kaffe & sødt til 888,-)

Adresse: Ny Moesgårdvej 50, 8270 Højbjerg


Book bord på Restaurant Unico ➤

Flere restaurant nyheder...