Smag dig gennem Østerbro: Her spiser du godt i spelt-kvarteret - DinnerBooking Blog
thumb image

Smag dig gennem Østerbro: Her spiser du godt i spelt-kvarteret

Italiensk pasta, fransk bistro, spicy thai eller japansk. Der er mange muligheder for at spise godt på Østerbro. Vi har samlet ni steder, hvor du kan få en god bid mad i 2100.

Om du skal til koncert i parken, bor lige nærheden eller blot kommer tilfældigt forbi. Vi samlet en guide over nogle af de bedste spisesteder, som du bør prøve, når du besøger Østerbro.

Pasteur Vinbar

Foto: Ken Hermann

Vin er godt. Vin, det kan du få i uendelig mængder på ambitiøse Pasteur vinbar. Her banker hjertet især for vine fra Juraområdet i Frankrig, der i det seneste år især er blevet kendt for deres produktion af naturvin – som du selvfølgelig også kan smage på Pasteur. De har hylderne fyldt med både økologiske og biodynamiske druer og meget andet godt. Faktisk har de mere end 800 vine fra hele verden på lager – Så hvis du går tørstig derfra, kan du næsten kun blame dig selv for det.

Vinbaren har styr på sit kram. De er kåret af de danske madanmeldere som årets vinbar 2018 og var også nomineret til Byens Bedste i kategorien Øl – og vinbar 2019.

Men det er ikke kun tørsten, du kan slukke på Pasteur. Delikate deleretter som charcuterie, blæksprutter i blæksauce og burrata med tørret skinke er bare noget af det, som stedet frister med. Du kan også prøve ugens 3-retters for 295 – her kan der selvfølgelig tilkøbes en vinmenu – vi er jo på vinbar.


Book på Pasteur ➤

KUMA

Er du også en af dem, der tænker på sushi som det allerførste, når det handler om japansk mad? Så er du nok slet ikke den eneste. Men i virkelighedens verden forholder det sig anderledes, og det japanske køkken har meget mere at byde på end ruller med ris, tang og fersk fisk – og det vil de gerne vise på KUMA, der holder til på Randersgade 35.

Her kan du sende smagløgene på tur i store smage og umami i det simple menukort, der byder på yakitori sticks, kimchi, misosuppe, japansk kartoffelsalat og meget mere. Hvis du i forvejen er fan af sushi, er det måske ikke en dum ide at finde spise-pindene frem og gå på opdagelse i det mindre berørte japanske køkken.

KUMA er desuden også yderst prisvenlig. Sticks starter fra 26 kr. og menuer fra 175 kr.

Hvor: Randersgade 35, 2100 København Ø


Book på KUMA ➤

Famo Metro

Italiensk. antipasti, primi, secondo og dolce. På Famo Metro får du et stykke af italien midt i København – oven i købet med sø-kig til Sortedams Dosseringen. Famo Metro er en del af Famo familien, der i mange år har serveret ærke-italiensk mad til de pastaglade københavnere. På det moderne osteria serveres klassiske retter fra hele italien

Er du en af dem, der aldrig kan beslutte dig for, hvad du vil have? Det bliver ikke noget problem på Famo Metro. Der er nemlig ikke noget menukort. Her må du blot læne dig tilbage i sædet og stole på kokkene, der tryller med italienske råvarer i køkkenet. Bon appetit!

Hver dag serveres en fem retters menu til 400 kroner.

Hvor: Øster Søgade 114, 2100 København Ø 


Book på Famo Metro ➤

Bistro René Noir

Er du frankofil anlagt? Så skal du slå vejen forbi Bistro René Noir. Med sine røde – og hvid ternede duge på bordene bliver den lille bistro på Dag Hammarskölds Allé næsten ikke mere autentisk klassisk, fransk bistro.

Det skulle da lige være tavlen, som du bliver mødt af, når du tropper op på adressen. I ægte fransk bistro-stil fortæller den om dagens menu, der skifter på daglig basis efter kokkens humør. Her fristes der med stegt foie gras, Cotë de Bouef, frølår, kalvebrisler og meget mere, der kan forføre ethvert fransk madhjerte.

Hvor: Dag Hammarskjölds Allé 1B, 2100 København Ø 


Book på René Noir ➤

Hey Darling

Nu er det nat , en fortryllende nat … Disney-elskere vil nok hurtigt skabe reference til Lady og Vagabondens romantiske middag med kødboller og spaghetti i baggården på en italiensk restaurant. På Hey Darling handler det også om at dele med din udkårne eller dine bedste venner – for på det hippe spisested, der ligger i den prisvenlige ende, serveres meatballs i alverdens afskygninger.

Du vælger alt selv. Lige fra kødet, saucen og dine sideorders, der gør dit måltid helt unik og perfekt tilpasset dine smagsløg. Meatballs med oksekød, gris eller veggie, chunky tomat – eller parmesan & ricottasauce serveret med linguini, varme grøntsager eller sæsonens kartoffel og meget mere.

Meatballs med sauce, foccaciabrød og en sideorder fåes fra 145 kr.

Hvor: Øster Farimagsgade 24, 2100 København Ø 


Book på Hey Darling ➤

Hønen & Ægget

Delevenlige, æstetiske serveringer. Måske er du allerede stødt på Hønen & Ægget på Instagram, hvor gæster flittigt deler fra deres besøg på det lille, intime spisested, hvor kakkelbordene ofte er dækket med et hav af små skåle med alverdens lækkerier og mundgodt.

Æg og fjerkræ fylder naturligvis en del på menukortet med deres scramb-wich, hønens æggekage og hønsesalat. Men der er også både jomfruhummer, torsk og tatar i sigte, når du træder ind her.

Hønen & Ægget er har åbent både til morgenmad, middag og aften. Til aften serveres blandt andet dagens tre-retters til 250 eller syv serveringer til 300.

Hvor: Øster Farimagsgade 16, 2100 København Ø 


Book på Hønen & Ægget ➤

Wokshop Østerbro

Panang, springrools, pad thai, chicken cashew nut. Du kan næppe have besøgt Thailand uden at smage mindst en af disse populære klassikere.

Har du fået smag for det orientalske køkken med spicy karry, kokos og ris? Så behøver du ikke booke billetter helt til Thailand. Alle med hang til autentisk thai mad kan nøjes med en lille cykeltur med kursen sat mod Wokshop, der giver dig en lille bid af Thailand lige her i København.

Til aften kan du få en hovedretter fra 139 kr., mens du kan spise frokost fra 75 kr.

Hvor: Østerbrogade 39-41, 2100 København Ø 


Book på Wokshop Østerbro ➤

Souls

Skal det være sundt og grønt, er Souls the place to be! Souls er en simpel og tilbagelænet café med fokus på gode råvarer og god smag. De kalder selv maden for ‘worry-free food’, for de sunde lokale råvarer både er gode for din krop og samtidig minimalt belastende for miljøet.

Spis med god samvittighed på Souls til både morgenmad, frokost og aften.

Hvor: Melchiors Plads 3, 2100 København Ø


Book på Souls Østerbro ➤

Cafe Livingstone

Foto: Café Livingstone

Oplev mad fra hele verden med udsigt over søerne på Café Livingstone.

Ejeren af Livingstone er ivrig eventyrer, der har ladet sig inspirere af rejser rundt i verden. Med en indretning der er en blanding af nordiske rødder og verdensrejser har han skabt en café med masser af sjæl og spændende ting fra hele verden. Her kan du nyde både brunch, frokost og aftensmad.

Sammensæt selv din morgenmad blandt de mange småretter, kom forbi til en burger til frokost og smag dig igennem fire eller seks retter til aften.

Hvor: Sortedam Dossering 81, 2100 København Ø


Bestil bord på Livingstone ➤

Flere restaurant nyheder...