Her får du sublimt smørrebrød i København
thumb image

København: Her får du sublimt smørrebrød

November og december er månederne, hvor man for alvor kan give sig i kast med lækkert dansk smørrebrød, snaps og god øl dertil – find ud af hvilke restauranter du skal besøge. 

Efteråret er over os, og hvad er bedre end at komme ind fra kulden og varme sig på en god snaps og lækkert smørrebrød?

Her får du overblikket over, hvor du kan booke bordet, hvis du er på udkig efter den helt sublime smørrebrøds-oplevelse i København.

Krogs Fiskerestaurant

Foto: Krogs Fiskerestaurant

Foto: Krogs Fiskerestaurant

På den traditionsbundne Krogs Fiskerestaurant kan du se frem til klassisk smørrebrød af højeste kaliber. Som navnet indikerer, er fiskeretterne højt prioriteret, og derfor er Krogs stedet, hvis du er på udkig efter smørrebrød med sild i forskellige versioner og håndpillede rejer.

Hvor: Gl. Strand 38, 1202 København K


Book bord på Krogs ➤

Palægade

Foto: Palægade

Foto: Palægade

Restaurant Palægade specialiserer sig i klassisk dansk mad og er derfor også garant for spændende og nye forstolkninger af smørrebrød. Bag restauranten står holdet bag Michelin-restauranten Formel B, og derfor kan du være sikker på, at kokke-evnerne er helt i top. Det har blandt andet også affødt en fem-stjernet anmeldelse i Politiken og rosende anmeldelser på DinnerBooking.com.

Hvor: Palægade 8, 1261 København K


Book bord på Palægade ➤

Lumskebugten

Lumskebugten er et hyggeligt og ukompliceret spisested, der byder på smørrebrød og klassiske danske retter til frokost. Manden bag Lumskebugten er Erwind Lauterbach, der om nogen har været med til at sætte den høje standard for dansk gastronomi siden starten af 1980erne.

Hvor: Esplanaden 21, 1263 København K


Book bord på Lumskebugten ➤

Tivolihallen

Foto: Tivolihallen

Foto: Tivolihallen

Restaurant Tivolihallen er en traditionsrig smørrebrødrestaurant, der har været at finde på adressen siden starten af 1900-tallet. Her kan du derfor se frem til historiske omgivelser og god dansk smørrebrød tilberedt af et erfarent hold. Tivolihallen har desuden for nyligt restaureret lokalerne.

Hvor: Vester Voldgade 91, 1552 København V


Book bord på Tivolihallen ➤

Esplanaden 48

Esplanaden 48 slog dørene op  i 2016, og bag restauranten finder man den garvede restauratør, Poul Eriksen, der har styret Grøften i Tivoli i 20 år. Med sig har han køkkenchefen fra Grøften, og derfor er du her sikret høj kvalitet og masser af erfaring med godt smørrebrød.

Hvor: Esplanaden 48, 1256 København K


Book bord på Esplanaden 48 ➤

LÆS OGSÅ: Manden bag Grøften i Tivoli åbner ny restaurant

Bojesen i Tårnet

Foto: Bojesen i Tårnet

Foto: Bojesen i Tårnet

Med en udsigt der nok bliver svær at konkurrere med, kan du indtage smørrebrødet hos Restaurant Bojesen i Tårnet.  Restauranten har den ideelle placering i tårnet på Christiansborg, hvor du kan sætte dig til rette med god smørrebrød på tallerkenen og øl i glasset.

Hvor: Christiansborg, 1240 København K


Book bord på Bojesen i Tårnet ➤

Kompasset

Foto: Kompasset

Foto: Kompasset

Restaurant Kompasset er en af Nyhavns nyeste smørrebrøds-restaurant, der slog dørene op i 2016. Her kan du se frem til klassisk smørrebrød parret med øl fra danske bryghuse. Stedet fik for nyligt 4 stjerner i Børsen.

Hvor: Nyhavn 65, 1051 København K


Book bord på Kompasset ➤

Christianshavns Færgecafé

Foto: Christianshavns Færgecafé

Foto: Christianshavns Færgecafé

På Færgecaféen holder man fanen højt for den danske smørrebrødstradition, men har opgraderet ”klassikerne”, så de også passer til det 21. århundrede.Her kan du sætte dig til rette i de maritime lokaler og få dig en sildemad med en af restaurantens hjemmelavede snapse.

Hvor: Strandgade 50, 1401 København K


Book bord på Christianshavns Færgecafé ➤

Schønnemann

Restaurant Schønnemann har siden 1877 serveret sild, øl og brændevin, hvilket gør restauranten til en af de ældste, stadig eksisterende spisesteder i København. Her serveres smørrebrød og traditionelle lune retter i en klasse for sig – naturligvis ledsaget af en velskænket fadøl og snaps i alskens variationer.

Hvor: Hauser Plads 16-18, 1127 København K


Book bord på Schønnemann ➤

Restaurant Koefoed

Foto: Restaurant Koefoed

Til frokost serverer Koefoed en gendigtning af det klassiske, danske smørrebrød med bornholmsk øl og egne urtesnapse. Gå ombord i ’Den bornholmske smørrebrødsmenu’ eller vælg frit blandt en række lækkerier fra a la carte kortet. Her er tarteletterne med hummer, og den moderne ’avokadomad’ serveres med Rossini kaviar og taskekrabbe.

Hvor: Landgreven 3, 1301 København K


Book bord på Koefoed ➤

Told & Snaps

På Told & Snaps kan du forvente klassiske smørrebrød på ægte dansk manér med alt, hvad en god gedigen dansk frokost indebærer. Dertil er indretningen klassisk og hyggelig med høje paneler, møbler i mørkt træ, hvide duge, gamle billeder på væggene og højt til loftet

Hvor: Toldbodgade 2, 1253 København K


Book bord på Told & Snaps ➤

Flere restaurant nyheder...