København: Her får du sublimt smørrebrød

thumb image

Smørrebrød er en sand dansk klassiker, og derfor kan udvalget af restauranter i København, som serverer favoritten, være svær at navigere rundt i. DinnerBooking guider dig til, hvor du for alvor kan give dig i kast med lækkert dansk smørrebrød, snaps og god øl dertil.

Told & Snaps

På Told & Snaps kan du forvente klassiske smørrebrød på ægte dansk manér med alt, hvad en god gedigen dansk frokost indebærer. Dertil er indretningen klassisk og hyggelig med høje paneler, møbler i mørkt træ, hvide duge, gamle billeder på væggene og højt til loftet. Sæt tænderne i udvalget fra menukortet så som pariserbøf af hakket ungdyr fra Kildegaarden med pickles, peberrod og æggeblomme eller eksempelvis hønsesalat af Allégaardens kylling med bacon, friteret persille og smørristet toast.

Hvor: Toldbodgade 2, 1253 København K


Book bord på Told & Snaps ➤

Krogs Fiskerestaurant

På den traditionsbundne Krogs Fiskerestaurant kan du se frem til klassisk smørrebrød af højeste kaliber. Som navnet indikerer, er fiskeretterne højt prioriteret, og derfor er Krogs stedet, hvis du er på udkig efter smørrebrød med sild i forskellige versioner og håndpillede rejer.

Hvor: Gl. Strand 38, 1202 København K


Book bord på Krogs ➤

Palægade

Restaurant Palægade specialiserer sig i klassisk dansk mad og er derfor også garant for spændende og nye fortolkninger af smørrebrød. Bag restauranten står holdet bag Michelin-restauranten Formel B, og derfor kan du være sikker på, at kokke-evnerne er helt i top.

Hvor: Palægade 8, 1261 København K


Book bord på Palægade ➤

Lumskebugten

Lumskebugten er et hyggeligt og ukompliceret spisested, der byder på smørrebrød og klassiske danske retter til frokost. Manden bag Lumskebugten er Erwin Lauterbach, der om nogen har været med til at sætte den høje standard for dansk gastronomi siden starten af 1980erne.

Hvor: Esplanaden 21, 1263 København K


Book bord på Lumskebugten ➤

Tivolihallen

Restaurant Tivolihallen er en traditionsrig smørrebrødrestaurant, der har været at finde på adressen siden starten af 1900-tallet. Her kan du derfor se frem til historiske omgivelser og god dansk smørrebrød tilberedt af et erfarent hold. Tivolihallen har desuden for nyligt restaureret lokalerne.

Hvor: Vester Voldgade 91, 1552 København V


Book bord på Tivolihallen ➤

Bojesen i Tårnet

Med en udsigt der nok bliver svær at konkurrere med, kan du indtage smørrebrødet hos Restaurant Bojesen i Tårnet. Restauranten har den ideelle placering i tårnet på Christiansborg, hvor du kan sætte dig til rette med god smørrebrød på tallerkenen og øl i glasset.

Hvor: Christiansborg, 1240 København K


Book bord på Bojesen i Tårnet ➤

Kompasset

Restaurant Kompasset er en af Nyhavns nyeste smørrebrøds-restauranter, der slog dørene op i 2016. Her kan du se frem til klassisk smørrebrød parret med øl fra danske bryghuse. Kompasset er nævnt i White Guide 2018.

Hvor: Nyhavn 65, 1051 København K


Book bord på Kompasset ➤

Christianshavns Færgecafé

På Færgecaféen holder man fanen højt for den danske smørrebrødstradition, men har opgraderet ”klassikerne”, så de også passer til det 21. århundrede. Her kan du sætte dig til rette i de maritime lokaler og få dig en sildemad med en af restaurantens hjemmelavede snapse.

Hvor: Strandgade 50, 1401 København K


Book bord på Christianshavns Færgecafé ➤

Schønnemann

Restaurant Schønnemann har siden 1877 serveret sild, øl og brændevin, hvilket gør restauranten til en af de ældste, stadig eksisterende spisesteder i København. Her serveres smørrebrød og traditionelle lune retter i en klasse for sig – naturligvis ledsaget af en velskænket fadøl og snaps i alskens variationer.

Hvor: Hauser Plads 16-18, 1127 København K


Book bord på Schønnemann ➤

Restaurant Koefoed

Til frokost serverer Koefoed en gendigtning af det klassiske, danske smørrebrød med bornholmsk øl og egne urtesnapse. Gå ombord i ’Den bornholmske smørrebrødsmenu’ eller vælg frit blandt en række lækkerier fra a la carte kortet. Her kan du eksempelvis vælge tatar hakket i hånden m. æggeblomme, enebær, persille og chips eller avokado, caviar, æggeblomme, taskekrabbe og stegt rugbrød.

Hvor: Landgreven 3, 1301 København K


Book bord på Koefoed ➤

Flere restaurant nyheder...