Grønne oaser i Nordsjælland: Spis godt uden storbystress

thumb image
Foto: Skipperhuset Fredensborg

Hvis du bevæger dig lidt ud for Københavns bymure, væk fra storbystress og trafiklarm, finder du de lækreste restauranter. Vi guider dig til Nordsjællands grønne oaser, hvor du kan kombinere lækker mad og frisk luft.

Er du også træt af at lede efter en parkeringsplads? I hyggelige Asserbo, på den smukke strandvej og ved dejlige Fredensborg kan freden, roen og den friske luft kan mærkes helt ned i maven – og det kan sulten også!

Vi har fundet restauranterne med de mest charmerende beliggenheder, dejligste omgivelser og bedste udsigter i Nordsjælland. Og vi garanterer, at du ikke skal foretage umulige parallelparkeringer mellem utålmodige cyklister og omskiftende trafiklys.

Striploin på Strandvejen: MASH

Langs den nordsjællandske kyststrækning på hjørnet mellem Jægersborg Allé og Strandvejen i Charlottenlund ligger Skovriderkroen og blomstrer. Selvom vi, ifølge Rejseplanen, kun har bevæget os 3 zoner ud af indre by, er vi gået mange zoner ned i gear.

De smukke, rolige omgivelser og udsigten over Øresund gør MASH Skovridderkroen til noget ganske særligt. Hvad også gør restauranten til noget særligt, er selvfølgelig deres steaks, som altså bare skal smages med pomfritter, bearnaise og stort glas rødvin til.

Hvor: Strandvejen 235, 2920 Charlottenlund

Blandt blomsterbede og ænder: Skipperhuset

I Fredensborg Slotshave blandt blomsterbede, Kongelige Højheder og snorlige alléer finder du Skipperhuset. Restauranten ligger helt ned til Esrum Sø, og kan prale med en udsigt, der siger sparto.

Her er følelsen af fred, ro og tidsnok ikke til at tage fejl af. Spørg selv springhjortene og de mange velfordrede ænder, der lever i sus og dus i Slotshaven.

Det er ikke kun ænderne, der kan vralte mætte og fornøjede rundt i haven. Skipperhusets mad, vin og værtsskab kan man nemlig altid regne med.

Hvor: Skipperalle 6, 3480 Fredensborg

Øresund i sigte!

I gamle dage skulle Charlottenlund Fort forhindre fjenden i at angribe København fra søsiden, og senere under anden verdenskrig, havde Fortet hemmelige telefonforbindelser til Malmø.

I dag er der helt og aldeles fredfuldt på Fortet. Helt nede ved voldgraven ligger Restaurant Charlottenlund Fort, hvor man fra glasfacaderne mod nord, syd og øst kan nyde 180 graders udsigt over Øresund – helt uden fjender i sigte. Og så kan man både spise brunch, lunch og middag.

Hvor: Strandvejen 150, 2920 Charlottenlund

Hjertevarme og hjortecarpaccio

For enden af Klampenborgs kærlighedssti ligger et smukt, gammelt hus med stråtag og sprossede vinduer. Strandmøllekroen, hedder restauranten, og her er charme og hjertevarme ad libitum.

Med Øresund og Jægersborg Dyrhave som naboer, er Strandmøllekroen altså placeret i ét af Nordsjællands smukkeste områder. Og menuen er også værd at køre langt efter.

Hvor: Strandvejen 808, 2930 Klampenborg

Romantikken spøger i Asserbo

Disse græsgrønne plæner og det charmerende gule stråtagshus er faktisk ikke et maleri fra Romantikken. Nej, det såmænd Asserbo Golf Klub og Restaurant Bødkergården, som ligger et par kilometer nord for Frederiksværk.

Her, blandt livsnydere, sultne gæster og golfspillere, er der god plads til at slappe af og nyde nuet. Og så lever madkunsten og vinånden i bedste velgående på Bødkergården.

Hvor: Bødkergårdsvej 9, 3300 Frederiksværk

You may also like...