Grønne oaser i Nordsjælland: Spis godt uden storbystress

thumb image
Foto: Skipperhuset Fredensborg

Når du bevæger dig lidt ud for Københavns bymure, væk fra storbystress og trafiklarm, finder du de lækreste restauranter. Vi guider dig til Nordsjællands grønne oaser, hvor du kan kombinere lækker mad og frisk luft.

Er du også træt af at lede efter parkeringsplads, når du skal ud og spise?

Lidt væk fra storbyen i Charlottenlund, på Strandvejen og ved Fredensborg kan freden, roen og den friske luft kan mærkes helt ned i maven – og det kan sulten også!

Vi har fundet restauranterne med de mest charmerende beliggenheder, dejligste omgivelser og bedste udsigter i Nordsjælland. Og vi garanterer, at du ikke skal foretage umulige parallelparkeringer mellem utålmodige cyklister og omskiftende trafiklys.

Striploin på Strandvejen: MASH

Langs den nordsjællandske kyststrækning på hjørnet mellem Jægersborg Allé og Strandvejen i Charlottenlund ligger Skovriderkroen og blomstrer. Selvom vi, ifølge Rejseplanen, kun har bevæget os 3 zoner ud af indre by, er vi gået mange zoner ned i gear.

De smukke, rolige omgivelser og udsigten over Øresund gør MASH Skovriderkroen til noget ganske særligt. Hvad også gør restauranten til noget særligt, er selvfølgelig deres steaks, som altså bare skal smages med pomfritter, bearnaise og stort glas rødvin til.

Hvor: Strandvejen 235, 2920 Charlottenlund

Blandt blomsterbede og ænder: Skipperhuset

I Fredensborg Slotshave blandt blomsterbede, Kongelige Højheder og snorlige alléer finder du Skipperhuset. Her er følelsen af fred, ro og tidsnok ikke til at tage fejl af. Spørg selv springhjortene og de mange velfordrede ænder, der lever i sus og dus i Slotshaven.

Det er ikke kun ænderne, der kan vralte mætte og fornøjede rundt i haven. Skipperhusets mad, vin og værtsskab kan man nemlig altid regne med.

Charlottenlund Fort: Øresund i sigte!

I gamle dage skulle Charlottenlund Fort forhindre fjenden i at angribe København fra søsiden, og senere under anden verdenskrig, havde Fortet hemmelige telefonforbindelser til Malmø.

I dag er der helt og aldeles fredfyldt på Fortet. Helt nede ved voldgraven ligger Restaurant Charlottenlund Fort, hvor man fra glasfacaderne mod nord, syd og øst kan nyde 180 graders udsigt over Øresund – helt uden fjender i sigte. Og så kan man både spise brunch, lunch og middag.

Hvor: Strandvejen 150, 2920 Charlottenlund

Hjertevarme og hjortecarpaccio: Strandmøllekroen

For enden af Klampenborgs kærlighedssti ligger et smukt, gammelt hus med stråtag og sprossede vinduer. Strandmøllekroen hedder restauranten, og her er charme og hjertevarme ad libitum.

Med Øresund og Jægersborg Dyrhave som naboer, er Strandmøllekroen altså placeret i ét af Nordsjællands smukkeste områder. Og menuen er også værd at køre langt efter.

Hvor: Strandvejen 808, 2930 Klampenborg


Folkelig mad og højbelagt smørrebrød: Meyers Spisehus

For lidt over ti år siden satte Claus Meyer alt ind på at skabe et samlingspunkt, der forener lokale smagsoplevelser med kulturelt samvær. Det blev startskuddet til Meyers Spisehus, der siden 2012 har delt lokale råvarer og ærlig madlavning med by og omegn.

Spisehuset ligger i hjertet af det skønne Kgs. Lyngby- den nordlige bydel i Storkøbenhavn.

Ingen snobberi her – derimod føles det som at besøge en god vens hjem, hvor god mad er i centrum, og stemningen er afslappet. her kan gæster svinge forbi til frokost og aften.

You may also like...