Her kan du holde julefrokost i København

thumb image
Foto: Restaurant Maven, fotograf: Pia Simms

København er fuld af fantastiske spisesteder, der kan sørge for en sjov julefrokost med DJ, øl og vin ad libitum. Her er nogle festlige forslag til, hvor du kan holde julefrokosten i 2021.

Jovist, vinteren er mørk og kold, men det er også en tid, hvor vi samles til et dejligt måltid og en lille én (løgn: mange) over stearinlysets skær. Det bedste ved julen er nemlig højtidens sammenkomster.

Værtsrollen er dog ikke altid lige sjov, og sammenskudsgilder er et sats. Heldigvis bliver København internationalt hædret for sin gastronomi, og mange restauranter har lækre julemenuer planlagt!

Så læs med her for at få et overblik over, hvor du kan holde julefrokost i København 2021.

Frk. Barners store julefrokost

Frk. Barners Kælder
Foto: Frk. Barners Kælder

Den er nærmest kendt i folkemunde, den store julefrokost ved Frøken Barners. Her står den på deluxe juleplatte med alt, hvad du kan forestille dig. Vesterhavs-rødspættefilet, karrysild og håndpillede rejer, andesteg, glaseret juleskinke med grønlangkål, medister, frikadeller og risalamande med mere. Få det store overblik her over al den gode julemad.

En vigtig ting at nævne er, at drikkevarer er ad libitum, og det siger ikke så lidt. Du kan vælge mellem 12 slags fadøl og drikke alt den vin, snaps, portvin og sjusser, som du kan holde i dig. Den store udfordring bliver at holde igen!

Pris: 995 kr. pr. person (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Helgolandsgade 8A, 1653 København V

Jul på Krogs Fiskerestaurant

Foto: Krogs Fiskerestaurant

December plejer at svømme i brun sovs, så kunne du tænke dig et afbræk og prøvet noget andet, så er fiskerestauranten Krog et eminent godt bud. Her taler vi ikke den traditionelle fiskefilet, men en fin 5-retters tasting menu, der starter med velkomstchampagne, og så står den ellers på muslinger, limfjordsøsters, helleflynder og ravioli med Bakskuld.

En julefrokost af finere karakter, hvor du får smagt det bedste havet kan tilbyde.

Pris: 1500 kr. pr. person (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Gl. Strand 38, 1202 København K

Guldgrillens julestue fuld af flæskesvær

Hver fredag og lørdag forvandles Guldgrillen til den hyggeligste julestue. Her kan du komme ind og spise julemad ad libitum og drikke af ølhanerne, til du revner. For at starte festlighederne står forretten på en øl og en guld Fernet.

Hovedretten er Guldgrillens flæskesteg med garanti for sprøde svær, samt deres legendariske sovs, der er yderst gaffel-venlig. Til dessert får du risalamande tilsmagt med solbærrom.

For alle løjerne skal du betale 500 kr. pr. snude, og det er inklusiv øl, vin og vand ad libitum i 2 timer. Vi behøver nok ikke at sige, at der er mæthedsgaranti.

Pris: 500 kr. pr. person (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Nansensgade 35, 1366 København K

Klassisk og vegansk julemenu på Manon Les Suites

Sig farvel til slud og frost, og kom indenfor i Manon Les Suites’ frodige jungle på toppen af Guldsmedens hotel. Restauranten ligger på hotellets rooftop med en billedskøn udsigt over byens tage og søerne.

Som en af de få restauranter i København kan du her også få en vegansk julemenu. Den består af blinis, wakamesalat og rispapirruller til hovedret, samt rødbede carpaccio, rød hummus, vaffel og rødkålssalat til hovedret. Til dessert får du vegansk risalamande. Er nogen i selskabet til den mere traditionelle julefrokost, kan man også bestille den klassiske julemenu med ribbenssteg og andeconfit.

Pris: 500 kr. pr. person (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Nansensgade 35, 1366 København K

Julemiddag på Maven

Prøv noget helt særligt, og hold julefrokosten i Nikolaj Kirke i Indre København. I de guddommelige lokaler med smukke vinduespartier har Restaurant Maven planlagt en 4-retters julemiddag, der består af hummerbisque, tatar, fransk ungand og citronfromage.

Til maden får du en vin-menu, samt velkomstbobler, kaffe, the og avec. Du kan også tilkøbe fri bar, samt ost og portvin, så du er helgarderet med en masse godt til ganen.

Pris: 1.100 kr. pr. person (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Nikolajs Plads 10, 1067 København K

Hold jul på Bryggens Spisehus

Ved Bryggens Spisehus kommer det ikke til at gå stille for sig. Til vinter inviterer restauranten til stor julefest fire forskellige fredage, hvor der bliver stor julebuffet, fri bar og live musik. Du kan glæde dig til at opleve den syngende humørspreder Wafande på scenen, der blandt andet er kendt for sange som “Gi’ mig et smil”, og efterfølgende sikrer husets dj en god stemning.

Til selve middagen kan du nyde den helt klassiske julemad med sild, fiskefilet, flæskesteg, tarteletter, frikadeller og meget mere. Der er fire forskellige priser på julepakker, alt afhængigt af hvor længe du vil blive til festen, og om der også skal være fri shots og drinks.

Pris: Fra 385 kr. pr. person (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Islands Brygge 18, 2300 København S

Julefrokost på Palægade

Skal det være fine dining og gourmet ved højlys dag, så er frokostrestauranten Palægade et rigtig godt valg til julefrokosten. Restaurantens udsøgte julefrokost består af de bedste råvarer og inkluderer gravad islandsk laks med rævesauce, friteret Nordsø rødspætte, økologisk flæskesteg med rødkål og sprødstegt confiteret andelår. Slut af med en risalamande med Tahiti vanilje, ristede mandler og kirsebær, og så er der ellers ikke et øje tørt!

Til maden kan I vælge blandt mere end 70 forskellige øl og akvavit fra både kendte og nye producenter – prøv eksempelvis Palægades egen akvavit. Er man mere til vin, har de et omfangsrigt vinkort.

Pris: Fra 550 kr. pr. person (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Palægade 8, 1261 København K

Luksus julefrokost på Salt

Nyd en festlig aften i det gamle pakhus på kajen, smukt placeret ud til havnepromenaden ved Amalienborg. Her har køkkenchefen Rasmus Møller Nielsen sammensat en 4-retters julemenu med innovative smagskombinationer, ledsaget af særligt udvalgte vine. Menuen står blandt andet på saltet torsk og taskekrabbe, bagt vinterselleri m. trøffel og dansk Duroc gris m. tyttebær og søde rødbeder.

Efter middagen går det løs i baren, hvor bartenderen disker op med drinks som Dark N’ Stormy og Moscow Mule, hvad der er inkluderet i prisen. Her vil der også være DJ, så den festlige stemning er sikret.

Pris: 1.325 kr. pr. person (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Toldbodgade 24-28

Klassisk og vegansk julemenu ved Sole Factory

Afslappet stemning, økologiske råvarer, hyggelig belysning og en stor bar. Er det vigtige nøgleord til din julefrokost, så er Sole Factorys julemenu en stensikker vinder. Restauranten ligger på Islands Brygge i det flotte Hotel Bryggen Guldsmeden. Her kan du vælge mellem en klassisk eller vegansk julemenu, hvor du betaler 395 kr. per snude for en 3-retters menu.

Der er både de traditionelle retter, såsom risalamande, rødkål og sild, men du kan også udforske nye retter, såsom blinis med tang caviar eller grøn rejesalat med friske krydderurter og grillet brød.

Pris: 395 kr. pr. person (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Gullfossgade 4, 2300 København S

Flere restaurant nyheder...