To danske pizzeriaer er i top 5 over Europas bedste

thumb image

To danske pizzeriaer tager 3. og 5. pladsen over de bedste pizzaoplevelser i Europa kåret af ’50 Top Pizza’. Den ene åbnede for blot to måneder siden.

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at Danmark kan noget, når det handler mad. Og den danske gastronomi har nu igen gjort sig positivt bemærket i udlandet.

Hele tre pizzeriaer i København har imponeret den italienske ’50 Top Pizza’, der hvert år laver en liste over de pizzaoplevelser, der har gjort dem mest begejstret i Europa. Og her er to danske spisesteder at finde i top fem – hele tre er med på listen.

Det betyder meget

De danske pizzadarlings der har imponeret italianerne er Bæst på en 3. plads, Pizzeria Luca på 5. pladsen og Mother på 11. pladsen.

Bæst-ejer Christian F. Puglisi, er selvfølgelig beæret over den flotte placering til spisestedet i Guldbergsgade på Nørrebro, København. Især fordi hæderen kommer fra pizzaens moderland.

– Det glæder os enormt at få denne anerkendelse. Når en guide som denne udspringer fra Italien, betyder det endnu mere, når man ved, hvor delikat et emne så traditionsomspunden en spise som pizza kan være dernede, siger han til BT i en pressemeddelelse.

Du kan booke bord på Bæst her.

Næsten nyåbnet

På Pizzeria Luca, der åbnede for blot to måneder siden på Gammel Strand i København, glæder man sig over 5. pladsen.

– Det er for vildt! Det er en crazy dag, siger Lasse Wiwe til DR. Sammen med kammeraten Daniel, ejer han det nyåbnede pizzeria.

Her kræver den perfekte pizzadej kræver 72 timers kærlighed. Så det er præcis det, den får hos Luca.

På Luca kan du sætte tænderne i autentisk italiensk pizza og antipasti. Der er stor fokus på råvarer og rene smage i retterne, der serveres i en eksplosion af indtryk og stemning, som står i stærk kontrast til madens enkelthed.

Book bord på Luca her.

I starten af juni åbner Luca deres anden restaurant på Postgaarden i Lyngby.

Den bedste er i London

Vil man prøve Europas bedste pizza, skal man et smut til London på 50 Kalò. Du kan se hele listen her på ’50 Top Pizza’ her.You may also like...