thumb image

Ny køkkenchef på TreeTop Restauranten: Ambitionerne er ligeså høje som udsigten er unik

I sidste måned startede Nicolaj Christiansen som ny køkkenchef på den anmelderroste gourmetrestaurant TreeTop ved Vejle Fjord. Vi har taget en snak med ham om TreeTop og hans ambitioner for restauranten – Læs med her.

Smukt placeret mellem trætoppene og med en unik udsigt over Vejle fjord finder du TreeTop Restauranten – gourmetrestauranten på Munkebjerg Hotel. For nylig fik restauranten ny køkkenchef, Nicolaj Christiansen, og vi har sat ham i stævne for at høre lidt mere om maden og ambitionerne i trætoppen – Læs med her.

Hvordan vil du beskrive maden på TreeTop?

”På TreeTop er maden inspireret af, hvad hele verden har at byde på. Det enkle nordiske udtryk og de klassiske franske smage spiller en stor rolle i køkkenet, men vi vil ikke låse os fast på noget. I bund og grund laver vi egentlig bare mad ud fra, hvad der smager godt, hvad der ser godt ud, hvad der er i sæson og hvad de lokale leverandører har at byde på – simpelt og godt!”

Hvilken ret er du mest stolt af lige nu?

”Den ret, jeg er mest stolt af lige nu, er vores servering med jomfruhummer, kalvehale, pickles og hummerskum smagt til med lang peber. Den er ’Surf’n’Turf’ med kalvehale og skaldyr, og så har den lidt syre og sødme fra pickles, som passer rigtig godt til den kraftige ragout lavet på kalvehale og til den mere sarte og søde jomfruhummer. Og så er den toppet med den her hummerskum, der egentlig er en klassisk hummerbisque, som så har fået en twist med den lange peber – den sammensætning spiller bare rigtig godt”.

Hvor henter du inspiration henne?

”Fra de store panoramavinduer i restauranten har man direkte udsyn til skoven og fjorden. Så skoven og den omkringliggende natur er umiddelbart det allerførste sted, jeg henter min inspiration”.

”Dernæst holder vi jo til på et hotel, Munkebjerg Hotel, som har eksisteret i lidt over 50 år nu. Det betyder, at det er et sted, med rigtig meget historie. Jeg forsøger derfor at integrere stedets mange fortællinger i maden”.

”Sidst, men bestemt ikke mindst, så henter jeg rigtig meget inspiration hos vores lokale producenter. Vi handler rigtig meget med det lokale, økologiske gartneri, Rødmose Gartneri, som ligger en spytklart herfra. De har nogle helt fantastiske frugter og grøntsager, som vores retter ofte tager udgangspunkt i. For tiden har vi for eksempel en ret med agurk, kaviar, skyr og creme fraiche. Kernen af retten er alle de skønne, forskellige agurker, som vi får ude fra Rødmose Gartneri, og det er egentlig lidt en form for hyldest til vores fantastiske producenter og leverandører”.

Hvilke ambitioner har du for Tree-Top?

”Vores ambitioner er tårnhøje: Vi vil gerne være i toppen, og vi vil gøre alt for at udvikle os og blive i toppen. Det er super fedt og motiverende at være med i alle de fantastiske guides – Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at en Michelin-stjerne helt sikkert er dét, som vi stræber allermest efter. Men det vil betyde mindst ligeså meget at blive respekteret i de danske guides, som for eksempel Den Danske Spise Guide”.

”Når det er sagt, så er det absolut vigtigste fundament for os, at vores gæster er glade. Hvis vores gæster er glade og oplever, at de får god, velsmagende mad samt får noget for pengene, så er vi også glade”.

Hvad er efter din mening det særlige ved Tree-Top?

”Noget af det, der er særligt ved os, er, at vi er et meget ungt team. Det betyder, at vi har en lidt anderledes og ungdommelig tilgang til livet og til arbejdet. Vi har for eksempel ikke på samme måde familier, som forpligter derhjemme, så vi er enormt meget i køkkenet. Vi synes, det er sjovt og spændende, og vi har et konstant ønske om at rykke os og blive endnu bedre hele tiden. Vores ungdommelige mentalitet betyder kort sagt, at vores entusiasme og gåpåmod er umættelig og det er uden tvivl en af vores store styrker”.

Foto: Nicolaj Christiansen med sit team på TreeTop Restauranten.


Book bord på TreeTop ➤

Hvor: Munkebjergvej 125, 7100 Vejle

Flere restaurant nyheder...