Brunch i Aarhus: Disse restauranter byder på byens bedste morgenmad med det hele

thumb image
Foto: Spiselauget i Aarhus

Aarhus bliver kaldt Smilets By – og der er i den grad også noget at smile af, hvis du slår dig ned på en af byens hyggelige restauranter, og bestiller en lækker brunch. I den jyske hovedstad kan du både få stensikre hits fra brunchens verden og nytænkte morgenanretninger på tallerkenen.

Ugen er ved at være omme, og det er langt om længe blevet weekend. Du ligger i din seng og overvejer, hvad du skal forkæle dig selv med til morgenmad. Men suk! Idet du ruller ud af køjen, kommer du i tanke om, at dit sørgelige morgenmadsudvalg er en pose grovvalsede havregryn, en overmoden banan og en sløj pulverkaffe med en alt for bitter aroma.

Men bare rolig. Vi har fundet frem til de dejligste steder i Aarhus, hvor du kan spise fremragende brunch, slubre god kaffe i dig og tænke tilbage på ugen, der er ved at gå på hæld.

Godmorgen og god weekend!

Langhoff & Juul: God smag hele vejen rundt

Findes der noget bedre end surdejsbrød med smør og gammelknas? Tilføj så hjemmelavet yoghurt med sprød granola, rosemarin bacon og røræg og en dejlig varm, cremet cappucino on the side – vores mund løber i vand!

Sving forbi Langhoff & Juul på Guldsmedgade og forkæl dig selv med alle disse herligheder og mere til.

Pris: 265 kr. inklusiv en valgfri varm drik og en alkoholfri kold drik.
Børnebrunch: 130 kr.
Adresse: Guldsmedgade 30, Aarhus C

Spiselauget: Tag-selv-bord med alt hvad hjertet begærer

Lørdag og søndag morgen arbejder Spiselaugets folk på højtryk for at deres tag-selv-bord med alverdens lækre anretninger står snorlige. Du bestemmer helt selv om du kan spise 2 eller 20 amerikanske pandekager, om der skal sirup eller syltetøj på, og om du vil starte eller slutte med bacon og æggekage.

Hos Spiselauget er der mange forskellige kolde, varme, søde og salte anretninger at vælge imellem, og dermed noget for enhvers smag, behag og alder.

Pris: 175 kr. for brunch tag-selv-bord.
Børn under 3 år spiser gratis og børn mellem 3-10 år spiser til halv pris.
Adresse: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Bonusinfo: Spiselauget serverer alle ugens hverdage en let, klassisk morgenbuffet til kun 65 kr.

Rømer: Vafler, mimosa og… hotdog?

Var det noget med hotdog til morgenmad?

Du læste rigtigt – hos Rømer er der blandt andet hotdog på morgenmadstallerkenen. En lækkerbisken med fyld af rejesalat, agurk og kartoffel krydret med jalapenos og friske urter, lige til den savory craving. Til den søde tand er der lune vafler med kanel, og skal weekenden for alvor markeres, gøres det bare bedst med en frisk mimosa. Sådan én finder du også på menukortet.

Pris: 145 kr.
Adresse: Åboulevarden 50, Aarhus

Café Viggo: Tapas-brunch

Hos Café Viggo kan du selv sammensætte lige præcis den brunchtallerken, du drømmer om, med 4, 5 eller 6 mindre anretninger. Præcis som man gør det med tapas. Smart!

Det kan godt være svært at vælge til og fra mellem alle fristelser på menukortet, så her er tre ting, vi ville bestille: en croque monsieur med skinke og gammelknas, yoghurt med solbærkompot og croissanten med mascarponecreme og espresso. Og selvfølgelig friskbrygget kaffe til.

Pris: fra 130 kr.
Adresse: Åboulevarden 52, Aarhus C

Cafe Faust: Brunchtallerkener til enhver smag

Café Faust er også klar til at hjælpe alle de brunch-sultne. Her kan du vælge mellem syv forskellige morgentallerkener, der imødekommer vegetarer såvel som bacontilhængere.

Skal din morgen være totalt optur, er luksusbrunchen lige noget for dig. Gå ombord i forskellige gode oste og andre lækre toppings med hjemmelavet rug- og franskbrød, chokolademousse, pocheret æg, avocado og meget mere.

Pris: 240 kr. for en valgfri brunchtallerken, en valgfri kaffe og en valgfri juice.
Adresse:
Åboulevarden 38, Aarhus C

You may also like...