Brunch i Aarhus: Disse restauranter byder på byens bedste morgenmad med det hele

thumb image
Foto: Spiselauget i Aarhus

Aarhus bliver kaldt Smilets By – og der er i den grad også noget at smile af, hvis du slår dig ned på en af dens skønne restauranter og bestiller en lækker brunchtallerken. I den jyske hovedstad kan du finde både spicy morgen-tacos, søde nutella-pandekager og pocheret æg med røget laks.

Ugen er ved at være omme, og det er langt om længe blevet weekend. Du ligger i din seng og overvejer, hvad du skal forkæle dig selv med til morgenmad. Men suk! Idet du ruller ud af køjen, kommer du i tanke om, at dit sørgelige morgenmadsudvalg er en pose grovvalsede havregryn, en overmoden banan og en sløj pulverkaffe med en alt for bitter aroma.

Men bare rolig. Vi har lavet en liste over fem skønne restauranter i Aarhus, som serverer de appetitvækkende brunch-menuer med lækker juice og friskbrygget kaffe, som du alt sammen kan nyde i hyggelige og rolige rammer.

Godmorgen og velbekomme!

Latinamerikansk brunch på Rømer

Rømer Brunch
Foto: Rømer

Længes du efter sydens sol og varme denne kolde weekendmorgen?

Så pak dig ind i din bedste sweater og tag en tur forbi Rømer, der ligger i hjertet af Aarhus. Her serverer de nemlig en brunchtallerken, inspireret af det latinamerikanske køkken, som vil få dig til at glemme vinterens bidende kulde.

Hver lørdag og søndag mellem klokken 10.00 og 12.00 tilbyder Rømer noget så lækkert som byg-selv-taco med chorizo, shakshuka og lune churros som en del af deres eksotiske brunch-tallerken. Du kan nyde dette måltid, som også inkluderer andre morgenmads-klassikere såsom græsk yoghurt, avocado og ravost fra Thise Mejeri, imens du kan slappe af i dejlige omgivelser og nyde, at du endelig har weekend.

Pris: Brunch-tallerken: 175 kr. pr. person
Adresse: Åboulevarden 50, Aarhus

Skræddersyet morgenmadstallerken på Cafe Ziggy

Café Ziggy brunch
Foto: Café Ziggy

Er du til de helt klassiske morgenmads-herligheder såsom pandekager med nutella eller syltetøj, avocado på ristet rugbrød eller et pocheret æg med koldrøget laks, så er Café Ziggy et oplagt sted at spise brunch!

På denne hyggelige aarhusianske café kan du nyde lækker morgenmad hver dag fra kl. 9.00 – 12.00 og i weekenden helt ind til klokken 13.00. Her kan du helt selv skræddersy din brunch-tallerken ud fra et stort menukort via en afkrydsningsliste.

På hyggelige Café Ziggy tilbyder vi en smagfuld sammensæt-selv brunch på toppen af Trøjborg. Her er der morgenmad at finde til enhver smag – til både den store og lille sult.

Amalie, Restaurantchef

Vælg mellem tre til fem smagfulde morgenmadsanretninger, som i den grad er værd at komme ud af fjerene for.

Pris: 3 retter: 99 kr. – 4 retter: 119 kr. – 5 retter: 139 kr. – Brødkurv: 20 kr.
Adresse: Tordenskjoldsgade 96, Aarhus

Kaffe ad libitum og klassisk brunch på Cross Cafe

Foto: Café Cross

Cross Café er placeret i centrum af Smilets By på hjørnet af Åboulevarden og Immervad. Med den smukke udsigt til vandet og det pulserende byliv fra gågaden, kan du læne dig tilbage og nyde en skøn brunch-tallerken, hvor du selv sammensætter forskellige småretter, der får din mund til at løbe i vand.

Deres menukort er spækket med lækre forslag, hvor du kan finde typiske og populære morgenmads-godter som blandt andet den populære, grønne avokadomad, de klassiske lune røræg med saftige brunchpølser, og hvis du er vågnet op med en sød tand og trang til en lidt mere sukkerfyldig morgenmad, så kan du tilvælge pandekager med ahornsirup eller nutella. Nam!

Alle ugens dage står det venlige personale klar til at servere morgenmaden indtil kl. 12.00, og du går ikke galt i byen – eller sulten herfra – hvis du vælger at tilbringe din formiddag på denne herlige café.

Pris: 3 retter: 170kr. // 4 retter: 120 kr. // 5 retter: 130 kr. pr. person
Adresse: Åboulevarden 66, Aarhus

På Café Sidewalk finder du brunch til enhver smag

Café Sidewalk
Foto: Café Sidewalk

Morgenhyggen er i den grad i højsædet på Café Sidewalk. Dette velbesøgte sted på Åboulevarden serverer et brunch-bræt, hvor der er lagt op til den helt store morgenmad, der nok skal holde dig mæt til langt ud på dagen.

Alle ugens dage kan du komme forbi caféen og nyde godt af blandt andet cremet røræg, sprød bacon og en skøn laksesalat med brød.

For at imødekomme de yngste gæster har caféen også sammensat en brunchmenu, de små kan hapse i sig. Der er virkelig tænkt over diversiteten af klientellet, og det er jo bare skønt, når der er plads til enhver smag og behov, så hele familien eller vennegruppen føler, at de kan vælge noget på menukortet, der falder i deres smag.

Pris: Alm./vegetar: Mandag til fredag: 129 kr. – Lørdag til søndag: 159 kr. pr.person
Børnebrunch: Mandag til søndag: 59 kr.

Adresse: Åboulevarden 56-58, Aarhus

Ny social dining brunch fra Spiselauget

Spiselauget brunch
Foto: Spiselauget

Tag vennerne eller familien med ind og nyd de mange forskellige morgenmadsretter, som deles rundt om bordet. Glæd dig eksempelvis til varmrøget laksesalat, cremet røræg med bacon og purløg, brunchpølser med bagte cherrytomater, spansk omelet med parmesan, manchego-ost med sødt og meget, meget mere.

Spiselauget har også en lækker vegetar-brunch, så du kan være sikker på, at der er lækre retter til enhver smag.

Bestiller du bord inden ankomst i januar 2022, så får du et glas bobler med i prisen pr. gæst – så lørdag formiddag ved Spiselauget er vist et sikkert hit!

Pris: 175 kr. for den klassiske brunch og vegetarbrunch
Børn under tre år: gratis // Børn under 10 år: halvpris

Adresse: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

You may also like...