Skønne steder med udeservering i Odense

thumb image
Topfoto: JMS Storms Pakhus

Solen er endelig kommet til det danske land, hvilket betyder, at du kan sidde udenfor under lunere himmelstrøg og nyde et god måltid mad. Og hvilken bedre måde er der at gøre det på, end på en terrasse eller fortovscafé? Se, hvor du kan få udeservering i Odense.

Odense bugner af restauranter og caféer med herlige udendørsspots, så det er bare om at gribe for sig af de skønne muligheder.

Nogle af byens bedste spots til udeservering finder du blandt andet hos…

Druen & Bønnen

Flakhaven i Odense er måske Odenses bedste beliggenhed. Pladsen er flere gange om året centrum for diverse sociale begivenheder, som er underholdende at følge med i, mens man nyder en bid mad eller en kop kaffe. Så er det godt, at Druen & Bønnen ligger lige foran næsetippen, og de kommer gerne til undsætning, når sult og tørst har sat ind.

Udenfor kan du tage plads ved deres nye terrasse, og menukortet byder på lækre anretninger, som er inspireret af det danske og franske køkken. Prøv blandt andet restaurantens sæsontallerken bestående af fem lækre serveringer til 245 kr. Lige til at spise!

Foretrækker du det velkendte, kan du alle dage nyde kokkens udsøgte smørrebrød til frokost, som med garanti er højtbelagt med netop din yndlingskombination.

Hvor: Vestergade 15, 5000 Odense C

Café Kræz

På Ove Sprogøes Plads i hjertet af Odense, et stenkast fra gågaden, oser der af liv og glade dage. Her ligger det populære Café Kræz, som i mange år har pustet liv i Odenseanernes sultne maver med sine mange skønne caféretter og den altid gode stemning.

Når himlen er blå og solen er fremme, er denne café det perfekte sted at nyde både en lækker brunch, frokost eller middag. Her kan du slå dig ned på den solrige plads, under parasollerne og i læ for vinden i det indhegnede område.

Når mørket falder på og temperaturen daler, sørger personalet for at forlænge udestunderne med tændte varmelamper og bløde tæpper.

Hvor: Gråbrødre Plads 6, 5000 Odense C

Olivia Brasserie

Vintapperstræde ligger klart i toppen over Odenses mest charmerende gader. Du kan kende den på de skæve brosten og de kulørte flag, som hænger mellem bygningerne på hver side af det smalle stræde.

Her, lidt hengemt et skridt væk fra strøgets larm, finder du Olivia Brasserie. Tag plads under de røde markiser eller længere ude på brostenene i solens varme stråler.

Menukortet byder på et hav af favoritretter til en god pris. Til hverdag kan du få brunchtallerkner med lækkerier om formiddagen og om søndagen serveres brunchen som en overdådig buffet.

Alle ugens dage er der velsmagende frokostretter på menuen bl.a. klassikere som stjerneskud og pariserbøf eller deres hippe avokadomad med forårsløg, håndbillede rejer og smilende æg. Aftenkortet bugner af klassiske for- og hovedretter, hurtige retter, møre bøffer og søde desserter.

Hvor: Vintapperstræde 37, Odense C

Froggys Café

Froggys Café ligger perfekt placeret i Odenses velbesøgte gågade. Lige i knudepunktet, som forgrener sig ud i Mageløs, Vestergade og Kongensgade.

Men det er ikke kun den centrale beliggenhed, der gør Froggys til en af byens mest velbesøgte caféer. Populariteten går nemlig hånd i hånd med en stjernegod service fra stedets sprudlende personaleteam og naturligvis menukortets velsmagende indhold. Her kan du nyde både klassisk caféburger med sprøde fritter, et koldt glas hvidvin eller en lækker brunch.

Mange af byens unge elsker at starte en festlig aften på Froggy’s, når weekenden byder op fest og farver. Med deres herlige menukort fuld af gode cocktails samt en festlig playliste, er det oplagt at sidde udenfor i aftensolen og påbegynde weekendens strabadser.

Der er dømt god stemning og højt humør, hvis du lægger vejen forbi denne perle.

Hvor: Vestergade 68,5000 Odense C

Storms Pakhus

Der er intet som et street food marked, der kan få sat skub i det gode humør og sommerstemningen.

Storms Pakhus har til huse i en gammel lagerbygning på Seebladsgade i Odense C. Her står dygtige folk klar til at servere lækker mad fra alverdens køkkener og ikke mindst kolde drikkevarer til at skåle med. Storms Pakhus råder nemlig over godt 24 forskellige madboder og 6 barer, så der er nok at vælge imellem.

Her hersker en urban stemning båret af rustikke genbrugsmøbler lavet af træ, gamle paller og stablede ølkasser. Ingen fine fornemmelser, men bare en afslappet atmosfære, hvor det i høj grad er tilladt at nyde tilværelsen.

Hvor: Seebladsgade 21, 5000 Odense C

Restaurant Nordatlanten

Restaurant Nordatlanten har adresse på Odense Havn og er et yderst populært sted at nyde et godt måltid mad. Som navnet antyder, trækker spisestedet på inspiration, som de henter fra de nordatlantiske lande. Det afspejler sig også i retterne, som er inspireret af Grønland, Island og Færøerne, men der er også referencer til det franske køkken. På menukortet finder du alt fra elg og islandske kammuslinger til færøsk ølsirup og hjemmelavet mayonnaise med grønlandsk kvan.

På Nordatlanten kommer du altså helt i ét med det nordiske ophav, og beliggenheden på havnen nær bølgekvulp og gamle skibe, kan det næppe blive meget bedre. Her er det oplagt at spise en dejlig frokost eller middag, samtidigt med at man kan nyde den friske havduft og solens stråler stryge sine kinder.

Hvor: Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C

Flere restaurant nyheder...