thumb image

5 hotspots med udeservering i Odense

Den 21. april genåbner store dele af landets restauranter både ude og inde. Og hvilken bedre måde at fejre det på, end med kolde forfriskninger på en solrig terrasse? Odense bugner af restauranter og caféer med herlige udendørsspots. Tag hul på sommerstemningen med nogle af dem lige her.

Topfoto: JMS Storms Pakhus

Forårssolen er så småt begyndt at varme, og lige om lidt hungrer vi alle efter solrige terrasser med store markiser, hvor vi kan tage plads og nyde en kold forfriskning og måske lidt at spise. Dét er der snart råd for, når restauranter og caféer må åbne helt den 21. april. Det gælder også Odense, hvis gader er spækket med hyggelige caféer og spisesteder, hvor det også er muligt at sidde udenfor.

Her kaster vi et blik på nogle af dem.

OBS: Åbningsdatoer kan variere – tjek onlinebooking via bookingknappen.

Olivia Brasserie

Vintapperstræde ligger klart i toppen over Odenses mest charmerende gader. Du kan kende den på de skæve brosten og de kulørte flag, som hænger mellem bygningerne på hver side af det smalle stræde. Her, lidt hengemt et skridt væk fra strøgets larm, finder du Olivia Brasserie. Tag plads under de røde markiser eller længere ude på brostenene i solens varme stråler.

Menukortet byder på et hav af favoritretter til en god pris. Til hverdag kan du få brunchtallerkner med lækkerier om formiddagen og om søndagen serveres brunchen som en overdådig buffet. Alle ugens dage er der velsmagende frokostretter på menuen bl.a. klassikere som Stjerneskud og Pariserbøf eller deres hippe avokadomad med forårsløg, håndbillede rejer og smilende æg.

Aftenkortet bugner af klassiske for- og hovedretter, hurtige retter, møre bøffer og søde desserter.

Hvor: Vintapperstræde 37, Odense C

Froggys Café

Froggys Café ligger perfekt placeret i Odenses velbesøgte gågade. Lige i knudepunktet, som forgrener sig ud i Mageløs, Vestergade og Kongensgade. Men det er ikke udelukkende den centrale beliggenhed, der gør Froggys til en af byens mest velbesøgte caféer. Populariteten går nemlig hånd i hånd med en stjernegod service fra stedets sprudlende personaleteam og naturligvis menukortets velsmagende indhold. Her kan du nyde både klassisk caféburger med sprøde fritter, et koldt glas hvidvin eller en lækker brunch.

Caféen er også et attraktivt trækplaster for byens mange studerende, som nyder at komme her for at vende løst og fast med veninderne.

OBS! Og så har Froggys faktisk udnyttet nedlukningen til at shine facaden op. Endnu endnu en grund til, at de glæder sig til at vise det hele frem for byen.

Hvor: Vestergade 68,5000 Odense C

Storms Pakhus

Der er intet som et street food marked, der kan få sat skub i det gode humør og sommerstemningen. Storms Pakhus har til huse i en gammel lagerbygning på Seebladsgade i Odense C. Her står dygtige folk klar til at servere lækker mad fra alverdens køkkener og ikke mindst kolde drikkevarer til at skåle med. Storms Pakhus råder nemlig over godt 24 forskellige madboder og 6 barer, så så der er nok at vælge imellem.

Her hersker en urban stemning båret af rustikke genbrugsmøbler lavet af træ, gamle paller og stablede ølkasser. Ingen fine fornemmelser, men bare en afslappet atmosfære, hvor det i høj grad er tilladt at nyde tilværelsen.

Bæredygtighed et nøgleord, og de mange boder prioriterer at anvende fynske, lokale råvarer i deres produkter.

Hvor: Seebladsgade 21, 5000 Odense C

Restaurant Nordatlanten

Restaurant Nordatlanten har adresse på Odense Havn og er et yderst populært sted at nyde et godt måltid mad. Som navnet antyder, trækker spisestedet på inspiration, som de henter fra de nordatlantiske lande. Det afspejler sig også i retterne, som er inspireret af Grønland, Island og Færøerne, men der er også referencer til det franske køkken. På menukortet finder du alt fra elg og islandske kammuslinger til færøsk ølsirup og hjemmelavet mayonnaise med grønlandsk kvan.

På Nordatlanten kommer du altså helt i ét med det nordiske ophav, og beliggenheden på havnen nær bølgekvulp og gamle skibe, kan det næppe blive meget bedre.

Hvor: Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C

Druen og Bønnen

Flakhaven i Odense er måske Odenses bedste beliggenhed. Pladsen er flere gange om året centrum for diverse sociale begivenheder, som er underholdende at følge med i, mens man nyder en bid mad eller en kop kaffe. Så er det godt, Druen og Bønnen ligger lige foran næsetippen, og de kommer gerne til undsætning, når sult og tørst har sat ind. Udenfor kan du tage plads under parasollerne, og menukortet byder på lækre anretninger, som er inspireret af det danske og franske køkken.

Hvor: Vestergade 15, 5000 Odense C

Flere restaurant nyheder...