Guide: På disse danske øer kan du nyde lækker mad og dansk naturidyl

thumb image
Foto: Bjørg Dalheim

På de danske øer kan du opleve storslåede landskaber, brede strande og ikke mindst skønne restauranter, som tilbyder smagfulde serveringer i smukke rammer. Se her, hvilke spisesteder du skal besøge på de danske øer.

Fra brede sandstrande ved Vesterhavet til den smukke solskinsø i Østersøen. Det er lige meget, om du drager mod nord, syd, øst eller vest, hvis du vil øhoppe i det lille kongerige. Danmark er beriget med en masse naturskønne øer – faktisk hele 406 styks, så der er rig mulighed for at udforske den danske natur.

På nogle af øerne vil du finde charmerende, kystnære restauranter og badehoteller, hvor du kan slappe af, nyde udsigten og spise et dejligt måltid mad.

Se listen over restauranter på de danske øer, hvor du med garanti vil få dejlig oplevelse.

Fur: Fur Bryghus

Hvis du endnu ikke har besøgt den lille ø med 750 indbyggere i Limfjorden, så har du noget at glæde dig til!

Fur byder på helt enestående natur i Danmark, hvor du kan gå på jagt efter fossiler i øens moler, eller se de bjergtagende Knudeklinter, hvor du af flotte naturstier kan se, hvordan moler og askelag er presset sammen i flager og folder.

På Fur ligger der også det ikoniske Fur Bryghus, der har en magisk beliggenhed i skoven – kun 10 minutters gang fra Knudeklinterne og vandet. Her flyder det med øl og lækkert mad i højeste kvalitet.

Til frokost kan du nyde en lækker fiskeplanke, hvedeølsdampede limfjordsmuslinger eller hjemmelavede fiskedeller. Er du snacksulten eller til det søde, har de både kold øllebrød med Porter, økologisk ostetallerken fra Thise Mejeri og en lækker citron-mazarin med lemoncurd og hvid chokolade.

Om aftenen serverer stedet flere udsøgte retter. Snyd ikke dig selv for bryghusets signaturret, nemlig glaseret braiseret okseskank, der serveres hel sammen med hjemmelavet bearnaise og cheese fries. Eller deres æbleglaseret torskehale, der er friskfanget og landet i Hanstholm på Thy.

Vil du smage på bryghusets flydende herligheder? Prøv en smagsbakke med fire forskellige øl til 135 kr.

Adresse: Knudevej 3, 7884 Fur

Fanø: Kellers Badehotel & Spisehus

Tag færgen til Fanø, hvor Vesterhavet, brede sandstrande og sæler venter! Fanø har også de fineste, små byer med de karakteristiske stråtækte skipperhuse, smalle brostensbelagte gader og herlig ø-stemning.

Lige ved Fanø Strand ligger det idylliske Kellers Badehotel & Spisehus, hvor du i spisehuset kan nyde lækker morgenmad, frokost og aftensmad i smukke og rolige rammer. I det rustikke landkøkken har de fokus på smag og friske råvarer fra lokale leverandører. Kellers vægter det solide håndværk højt og gør en dyd ud af at servere smukke anretninger for deres gæster.

Til morgenmad får du serveret lækre hjemmelavede boller, surdejsboller og rugbrød med tilbehør i form af alt fra ost og hjemmelavet marmelade til æg, pålæg, yoghurt og frugt.

På frokostkortet vil du finde danske klassiske retter som dampet blåmuslinger, hvide asparges og dagens fisk. Du kan vælge mellem a la carte-menu eller en 3- og 5-retters menu. Det er det samme koncept, du vil blive præsenteret for til aftensmaden. Dog med flere retter på menukortet.

Gæsterne er vilde med stedet, og roser dem til skyerne. Her er der en gæst, der skriver:

Kellers Badehotel lever altid op til forventningerne, og man føler sig i den grad velkommen. Både betjeningen og maden er i verdensklasse. Det er faktisk et sted, man helst ikke vil hjem fra.

Gæsten Heidi, der besøgte Kellers Badehotel & Spisehus 13. maj 2022

Hvor: Strandvejen 48, 6720 Fanø

Rømø: Restaurant Ø

Kør over den fine dæmning til Rømø, hvor Danmarks største sandstrand venter ved Lakolk. På Rømø kan du også gå en tur på Spidsbjerget på en af de mange fine stier, mens du spotter Vadehavets rige fugleliv.

Restaurant Ø ligger på Rømøs sydkyst med en flot panoramaudsigt over de grønne golfbaner i feriecentret Enjoy Resorts Rømø. I restauranten kan du i weekenden nyde en kæmpe brunch med alt, hvad du kunne tænke dig af æg, bacon, pølser, pandekager og meget mere.

Om aftenen har restauranten a la carte-retter, hvor de serverer retter som helstegt rødspætte, ribeye og risotto med kyllingebryst blandt andre lækre ting.

Ved Enjoy Resorts kan du også spille et slag golf, bowle eller slappe af ved stedets store wellness-område.

Adresse: Vestergade 31, 6792 Rømø

Bornholm: Restaurant Melsted Badehotel

Bornholm har fået tilnavnet solskinsøen, da der ikke findes et andet sted i landet med flere solskinstimer. Ikke dårligt, vel?

Her kan du opleve fantastisk natur i form af hvide sandstrande, stejle klipper og smukke dale. Glæd dig også til at opleve de gamle rundkirker eller borgruinen Hammershus. Eller hvad med at smage de hjemmelavede bolcher i Svaneke? Der er mange oplevelser, der venter på Bornholm.

En oplevelse, du ikke vil snyde dig selv for, ligger i Gudhjem. Nemlig Restaurant Melsted Badehotel, der er blot et par skridt fra vandkanten. På denne restaurant vil du kunne nyde smuk havudsigt samt velsmag, god service og en dejlig atmosfære.

Restauranten er indrettet i lyse, nordiske nuancer med elegante referencer til badehotellets oprindelsesperiode i 1930’erne. Retterne er tilberedt med klassisk kvalitetshåndværk og tager udgangspunkt i sæsonens tilgængelige råvarer.

På menukortet vil du kunne finde dagens menu, som består af henholdsvis 3 og 4 retter. Hvis du er vegetar, kan du vælge den grønne menu, som køkkenet tilbyder. Det kommer næppe som en overraskelse for nogen, at du vil kunne finde bornholmske klassikere såsom karrysild med smilende æg, koldrøget ø-laks, helstegt rødspætte og andre skønne egnsretter.

Hvor: Melstedvej 27, 3700 Gudhjem

Lolland: Bandholm badehotel på Lolland

På det historiske Bandholm Badehotel vil du opleve den beroligende lyd af bølgeskvulp og det smukke udsyn til Smålandshavet, som ligger lige ude foran restauranten. På lune sommeraftener kan du nyde et glas vin på deres smukke, overdækkede terrasse. Og om sommeren tænder op i grillen og tilbereder smagfulde retter.

Badehotellet fik nye ejere i januar 2022, og den nye direktør på stedet er Allan L. Agerholm, som blandt andet har erfaring med hoteldrift som tidligere direktør i BC Hospitality Group. Med et helt nyt personale kommer der også et nyt menukort, som de glæder sig til at præsentere i udgangen af maj 2022.

Der vil være god grund til at besøge Bandholm Badehotel. De erfarne kokke vil forvandle lokale råvarer til gastronomiske genistreger, der med garanti vil sætte hele dit sanseapparat i fuld beredskab.

Sæt du bare kryds i kalderen, book bord og glæd dig til en sommeraften med god mad i disse smukke omgivelser.

Hvor: Havnegade 37, 4941 Bandholm

You may also like...