Redaktionen anbefaler: Hvor går kokken selv hen og spiser?

thumb image

Hvor får du den bedste middag til prisen, det bedste glas vin eller byens bedste betjening? Læs med og få redaktionens anbefalinger til restauranter i København.

Team DinnerBooking er fyldt med dygtige mennesker, og mange af os har en fortid i restaurationsbranchen. Én af dem er Mads Tripsen, kontorets helt egen business development manager. Før han havnede bag et skrivebord, har Mads været vidt omkring på den danske madscene – både som chefkok, men også som gæst. Vi har bedt ham indvie os i sine fem favoritter.

“Den bedste middag til en god pris får du på…”

20a er value for money. De kører meget de der tavleretter, som byder på lidt af hvert af alt det gode.

Mads Tripsen
Foto: 20a

Mads fremhæver 20a som et hyggeligt sted i byen, hvor du får høj kvalitet for dine penge – uden at blive ribbet. På 20a kan du nyde småretter som fx svampetoast, suppe eller tatar. Hvis du er sulten efter lidt større retter, byder køkkenet på henholdsvis en vegetar-, en fiske- og en kødret, så enhver smag kan være med.

Hvor: Ravnsborggade 20a, 2200 København N
Prisniveau: $

“Det bedste sted at få et godt glas vin er hos…”

Nebbiolo Vinbar – en klar go-to!

Mads Tripsen
Foto: Nebbiolo Vinbar

Nebbiolo er sådan et sted, hvor du får nogle virkelig lækre italienske vine. Stedet er indhyllet i en afdæmpet belysning, som skaber den helt rette stemning til intime samtaler og store smagsoplevelser. Menukortet kører antipasti bestående af lækre pølser, nogle gode oliven, og så får du noget dejligt brød til og chunks af modnet parmasan. MUMS!

Jeg var der senest for nogle uger siden til en lille hurtig vinaften, hvor vi fik noget af det bedste vin, jeg har fået længe. Og så et lille tip: lad være med at spørge efter Chardonnay, når du er der. Det er trods alt et italiensk sted.

Mads Tripsen

Hvor: Holbergsgade 17, 1057 København K
Prisniveau: $$

“Her har jeg spist flest gange”

Ranees. Det er per definition den bedste thaimad i Danmark i min optik. Jeg tror måske, jeg har været der ni gange indenfor de seneste tre måneder

Mads Tripsen

Ranees ligger i Blågårdsgade på Nørrebro, og her får du altså det autentiske Thailand serveret på en tallerken. Savner du ferien sydpå, er Ranees velduftende lokaler altså et godt og mere prisvenligt alternativ til en tur til Bangkok.

Foto: Mads Tripsen

Jeg har en eller anden tendens til at bestille deres lab mhu, selvom jeg siger, jeg vil prøve noget nyt, hver gang jeg kommer derned.

Mads Tripsen

Retten består af finthakket, blancheret kød vendt med chili, lime, urter og fiskesauce. Serveret med grøntsager og sticky rice. Ranees er kvalitet for pengene og på ingen måder så dyrt, at det ruinerer dig.

Og så er deres soft shell crabs TO DIE FOR!

Mads Tripsen

Hvor: Blågårds plads 10, 2200 København N
Prisklasse: $

“Her går jeg hen for at få en virkelig god betjening”

Restaurant Nyboder er en forholdsvis ny restaurant, men deres gæster er VILDE med dem, og det er der en helt særlig grund til.

De laver klassisk, dansk mad, men de gør det rigtigt. Og så er Maria og Sune, som har stedet, bare fuldstændig dejlige mennesker. De er hele stedets hjerte. Man føler sig velkommen – uanset hvornår man kommer – også off hours med en Rød Aalborg,

Mads Tripsen
Foto: Restaurant Nyboder

Udover deres høje serviceniveau og den gode stemning, er Mads også særligt glad for Restaurant Nyboders tarteletter.

Hvor: Borgergade 134, 1300 København K
Prisklasse: $$

Du får byens bedste smørrebrød hos…”

Restaurant Møntergade! Uden tvivl! Jeg ved ikke, om de har den på kortet længere, for det var før jul, men jeg fik sådan en svampe a la creme med brisler, hvor brislen var fritteret på et stykke smørrebrød. NØJ, hvor var det lækkert!

Mads Tripsen
Foto: Mads Tripsen

Restaurant Møntergade har tilmed fået tildelt en Bib Gourmand i Michelin Guiden for deres madlavningskunst, og Mads roser også deres store øludvalg, som er tænkt ind i konceptet.

Har man tømmermænd, er det her ikke noget dårligt sted at gå hen og blive forkælet. Det er ikke det billigste sted, men hold op, det er godt, og servicen er helt eminent,

tilføjer Mads og ligner én, der godt kunne fortære sådan et stykke højtbelagt smørrebrød right away.

Prisen for et stykke smørrebrød hos Restaurant Møntergade ligger fra omkring 125 kr.

Hvor: Møntergade 19, 1116 København K
Prisklasse: $$

Lidt om Mads

Mads Tripsen har det, han kalder instinctive knowledge, hvad angår mad. Han har kræset om kokkefaget og restaurationsbranchen siden han var en ung mand på bare 16 år med spaghettiarme og dun på hagen. I dag er han 36, og i hans CV står der både køkkenchef, direktør i eget cateringfirma, kødgrossist og meget mere. Mads har både arbejdet for og sammen med nogle af de mest anerkendte restaurantnavne i Danmark: Address, Madklubben og MASH samt flere Michelin restauranter.

Nu har han skiftet komfuret ud med et skrivebord og headset og hjælper andre restauratører med at navigere i DinnerBookings systemer og funktioner som Business Development Manager.

Mads er en levemand. Han elsker god vin og godt kød, og han er særdeles velbevandret i Københavns store menukort.

Flere restaurant nyheder...