Rooftopluksus på 11. sal med udsigt til Øresund: 10 retter, der blæste os væk

thumb image
Foto: Seanery Skybar på Scandic Hotel, Amager

Vi har besøgt Seanery Skybar på Amager til en eksklusiv gourmetaften, og den oplevelse burde du virkelig unde dig selv. Vi blev taget igennem ti retter, som tog os med storm. Læs om vores besøg!

Med kig til Øresund og Københavns skyline finder man en skybar på 11. etage. Denne lidt skjulte perle ligger på toppen af Scandic hotellet CPH Strandpark og er absolut et besøg værd. I disse måneder er der endda endnu mere grund til at lægge vejen forbi, da der helt eksklusivt er mulighed for at bestille den 10-retters luksus tastingmenu. Det burde være alle forundt at opleve denne gennemførte menu med tilhørende vin.

Udsigten alene kan tage pusten fra de fleste, men menuen stjæler uden problemer opmærksomheden. Maden er tydeligt inspireret af den omkringliggende natur, hvor man både kan finde hyldeblomst, ramsløg og andre urter. Og så ligger havet jo lige ved siden af, så der er også masser af fisk og skaldyr at finde på menuen.

Hvis du spørger os, er det her er en oplagt mulighed for at planlægge den perfekte getaway med luksusmiddag, overnatning og måske endda også en tur i hotellets spaafdeling.

Vi har taget turen forbi og smagt på retterne.

Der mangler fine dining på Amager

Magnus Rydahl er køkkenchef på Strandpark CPH, og med hans baggrund fra blandt andet Søllerød Kro, der har en Michelinstjerne, har han ført gourmetoplevelsen med til Seanery Skybar. Han bor selv på Amager og mener sagtens, at en fine dining oplevelse som denne har sin plads.

“Vi vil give vores gæster en oplevelse ud over det sædvanlige! Vi benytter naturen og historien her på Amager i vores menu til at give gæster den bedste smagsoplevelse. Vores gæster kan godt glæde sig til en aften med smæk på smagen, og så endda mens de nyder solnedgangen”.

Magnus Rydahl håber, at flere vil få øjnene op for, at man sagtens kan tage på hotel uden at leje et værelse. På hotellet her er der i hvert fald masser af god grund til at komme alene for den gastronomiske oplevelse.

Amagerikansk menu

Menuen, vi blev taget igennem, startede med et overflødighedshorn af snacks – her var der altså ikke sparet på noget. Fine små serveringer blev præsenteret på smukkeste vis, for eksempel rimmet kammusling serveret i skallen med peberrodsfløde, der var skilt med ramsløgsolie, eller en ret vidunderlig nyfortolkning af en “amagermad” anrettet som en lille sprød hapser med trøffelmayo og Gammel Knas var bare nogle af de mange snacks, der startede ballet på Seanery Skybar.

Da vi var kommet os over indtrykkene fra snacksene, blev vi nænsomt ført videre til en ret med blæksprutte og knivmuslinger med miso og ørredrogn. En ren umamibombe, der er anrettet i en helt perfekt størrelse.

Retten efter var pighvar med muslingesauce, dild, agurk og blomkål. Den delikate fisk blev tilberedt med finesse, stegt på en skive ultra-tyndt skåret brød, der gav retten sprødhed og samtidig hjalp med at bevare saften i fisken. Imens kunne vi nyde udsigten til Øresund og sende en taknemmelig tanke for de lækre råvarer.

Vagtel med morkel og kantareller, der får englene til at synge

Hovedretten er essensen af sensommer – vagtel med skorzonerrødder, morkel, kantareller, majs og en morkelsauce, der får englene til at synge. Efter de fine, ferske retter er dette en perfekt afslutning på de salte serveringer. Denne ret alene er i øvrigt turen værd.

Inden desserten fik vi en “renser” – en hyldeblomstgranité med citron designet til at rense smagsløgene og nulstille inden de søde serveringer. Desserten var kærnemælkssorbet med grønne jordbær og skovsyre fra den amagerikanske baghave.

Aftenen sluttede af med et smukt udvalg af petit fours og en kop kaffe. Men hvis nu man ikke er helt klar til at sove endnu, er der jo heldigvis rig mulighed for at snuppe en drink i den smukke bar.

Vi giver Seanery Skybar på Amager, og holdet bag, vores varmeste anbefalinger – så skynd dig at købe billet til denne her virkelig vidunderlige oplevelse her:

Hvor: Amager Strandvej 401, Kastrup
Pris: 10-retters tastingmenu / 895 kr. (+gebyr)
Hvornår: Torsdag, fredag og lørdag, til og med november


You may also like...