To københavnske restauranter kåret som verdens bedste – hvem får topkarakterer af gæsterne?

thumb image
Foto: Unsplash

To københavnske restauranter ligger helt i toppen på en verdensrangsliste over bedste restauranter. Der er dog lange udsigter til at kunne reservere bord hos de kårede vindere. DinnerBooking har derfor lavet en topliste med de københavnske restauranter, som restaurantgæsterne har givet topkarakter.

Med to topplaceringer ved prisuddelingen The World’s 50 Best Restaurants er København endnu en gang repræsenteret som et globalt centrum for gastronomi.

Noma er kåret som nr. et på listen, mens Geranium har indtaget andenpladsen. Det er femte gang Noma vinder titlen som verdens bedste restaurant, og første gang at både 1. og 2. pladsen tildeles danske restauranter.

The World’s 50 Best Restaurants har siden 2002 offentliggjort en årlig liste over bedste restauranter i verden. Listen sammensættes af et dommerpanel bestående af 1.040 eksperter, hvor en tredjedel udgøres af kokke og restauratører, en tredjedel madskribenter og en tredjedel er gastronomer og feinschmeckere.

Her er verdens 10 bedste restauranter

 1. Noma, København, Danmark
 2. Geranium, København, Danmark
 3. Asador Etxebarri, Atxondo, Spanien
 4. Central, Lima, Peru
 5. Disfrutar, Barcelona, Spanien
 6. Frantzén, Stockholm, Sverige
 7. Maido, Lima, Peru
 8. Odette, Singapore
 9. Pujol, Mexico By, Mexico
 10. The Chairman, Hongkong

Kilde: theworlds50best.com

Placeringerne fra 51 til 100 er ligeledes blevet offentliggjort, hvor der også optræder to københavnske restauranter. På nr. 58 ligger Alchemist, og Amass er placeret som nr. 89. Du kan se den fulde liste her, hvor du også kan læse mere om restauranterne.

Alchemist Dome
Foto: Alchemist

Noma og Geranium er i skrivende stund fuldt bookede. Men du skal selvfølgelig ikke snydes for en eminent madoplevelse. Derfor har DinnerBooking lavet en topliste over de bedst anmeldte restauranter i København for september måned – kåret af jer, gæsterne.

De 10 bedst anmeldte restauranter i København for september

 1. Øens Spisested, København S
 2. Restaurant Schønnemann, København K
 3. Frokostrestauranten 1971, Frederiksberg
 4. Mercante, København K
 5. Feed Bistro, København V
 6. Restaurant Krebsegaarden, København K
 7. Le Lac, København Ø
 8. Det Glade Vanvid København K
 9. Fuego, København K
 10. Bar’Vin, København K

Om toplisten

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene. Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

Opgørelsen for september måned er baseret på i alt 16.730 danske gæsteanmeldelser.

You may also like...