Åbning: Topfolk bag Marv & Ben åbner kødfri restaurant på hjørnet af Esplanaden og Amaliegade

thumb image

Snart åbner holdet bag Marv & Ben The Pescatarian på hjørnet af Esplanaden og Amaliegade midt i Københavns pulserende hjerte. Her serveres der ingen kød –  men derimod er der fisk, skaldyr og grønt på menuen.

Skaber ordet pescetar genklang i ørerne? Så er det nok fordi, det er ordlyden af en af verdens hurtigst voksende gastronomiske trends. I New York, London og andre metropoler popper nye pescetariske restauranter med stor succes op måned efter måned. Ordet er en sammentrækning af det italienske pesce (fisk) og det engelske vegetarian og dækker over en vegetarisk kost bestående af frugt og grønt tilsat fisk og skaldyr.

Og det er præcis det, du kan forkæle smagsløgene med, når The Pescatarian åbner d. 17. januar på Amaliegade 49 i indre by.

Kendt storesøster

The Pescatarian er andet skud på stammen fra Johan Burich-Holck, som står bag den populære Bib Gourmand-restaurant Marv og Ben i Snaregade, der serverer anmelderrost, nordisk gastronomi.

I stor kontrast til sin storesøster vil The Pescatarian ikke servere kød, men kun fisk og skaldyr. Men det høje gastronomiske niveau på søster-restauranten vil Burich-Holck selvfølgelig overføre til det nye spisested, hvor han også lægger stor vægt på sundhed og miljø:

– Retterne vil være mange små anretninger med fisk, skaldyr og grøntsager med fokus på bæredygtighed og økologiske råvarer, og gæsterne kan se frem til en god madoplevelse og service i verdensklasse. Derudover er fisk og skaldyr et sundt og klimavenligt alternativ til rødt kød, siger Johan Burich-Holck.

Filosofien fra Marv & Ben lever videre

Medejer Mikkel Hjort Nielsen bliver restaurantchef på stedet og vil sørge for uforglemmelig service. I køkkenet, som køkkenchef, vil medejer Jesper Steffen husere. Steffen har tidligere rørt i gryderne på Stud!o, Kokkedal Slot og Skovshoved Hotel. Han har hidtil brugt sin kreativitet til at hjælpe med at skabe menuen på Marv & Ben, men glæder sig til at kaste sig ud i et nyt kødfrit koncept:

– Det gælder stadig om at udnytte hele råvaren og råvaren i sæson. På den måde lever filosofien fra Marv & Ben videre, selvom der ikke serveres kød, siger han.

Det gælder også med vinen, som sommelier Aleks Møller, der har en fortid som restaurantchef på den to-stjernede Michelin-restaurant AOC, og nu er medejer og restaurantchef på Marv & Ben, skal stå i spidsen for.

– Vinkortet kommer til at have fokus på syredrevne, mineralske og balancerede hvidvine. Vi kommer til at lege med champagner og tyske og østrigske hvidvine. Bourgogne og Jura kommer til at have en stor plads på kortet ligesom på Marv & Ben, siger Aleks Møller.

For enhver pengepung og appetit

Ganske som Marv & Ben bliver The Pescatarian kendetegnet ved høj kvalitet til liberale priser. Der kan købes en fire retters menu for 400 kroner eller en seks retters menu for 600 kroner, og man kan vælge imellem en vegetarisk eller pescetarisk menu, som altid vil bestå af friske råvarer i sæson. Hvis man ikke er til den store middag, kan man også snuppe et par østers og et glas champagne i østersbaren.

Menuerne vil ændre sig jævnligt, og variationsmulighederne er uendelige. Selvom der lægges vægt på bæredygtighed, og der kun serveres fisk og skaldyr, som er fanget tæt på land, byder de danske farvande på et så righoldigt udbud af delikate spisefisk og –skaldyr, at der vil være noget for enhver smag i alle årets sæsoner.

Hvor: Amaliegade 49, 1256 København K
Hvornår: d. 17. januar 2019


Book bord på The Pescatarian ➤

You may also like...