Ny restaurant vil vise alsidigheden i det italienske køkken

thumb image

I Holbergsgade i København har en ny italiener set dagens lys. I restauranten finder man restauratører med flotte CV’er og en ambition om at vise en større alsidighed i det italienske køkken. 

Det italienske køkken hitter i dén grad i København, og nu har en ny ambitiøs italiener slået dørene op. Og det er ikke hvem som helst, der står bag restauranten.

Teatro del Gusto er skabt i samarbejde mellem Antonio Doni og Leonardo Battain – begge med mange års erfaring fra italienske restauranter i København.

Sommelier og restaurantchef Antonio har tidligere drevet Trattoria del Bosco med stor succes. Køkkenchef Leonardo Battain har tilbragt en stor del af sin karriere hos nogle af Københavns mest kendte italienske restauranter – bl.a. Era Ora, L’Altro og Famo.

Italiens alsidighed

Hos køkkenchefen Leonardo Battain hersker der store ambitioner om at vise de mange facetter af det italienske køkken:

“Jeg vil gerne give mine gæster en oplevelse af autentisk italiensk mad. Ligesom ved det nordiske køkken, skifter italienske retter med sæsonen, og det synes jeg ikke er synligt på ret mange italienske restauranter,” fortæller han og tilføjer:

“Der er så meget mere til det italienske køkken end de klassiske retter, og jeg vil gerne vise den fantasiske alsidighed i det italienske køkken.”

Toskanske rødder

Leonardo Battain stammer selv fra Toscana, og det er bl.a. her han henter inspiration og kokkekundskaber:

“Jeg er vokset op i en familie med mange gode kokke – især min bedstemor og min far, og jeg har brugt lang tid i køkkenet på at lære af dem,” fortæller han. Det er dog ikke kun Toscana som vil blive repræsenteret på menukortet:

“Selvfølgelig elsker jeg toskansk mad, men jeg henter inspiration fra hele Italien – fra den smagfulde og krydrede Nduja pølse fra Calabrien til den næsten tysk-lignende canederli-dumplings fra Trentino og de lækre Multerogn fra Sardinien.”

På menukortet finder du den italienske tradition tro antipasti, primo, secondo og dulce. Menukortet skifter jævnligt og en ret koster fra ca. 145 kr.

Adresse: Holbergsgade 17, 1057 København K


Book bord ➤

You may also like...