Aarhus: En bid af bæredygtighed uden fine fornemmelser

thumb image

Restaurant APART serverer retter i en afslappet atmosfære. Her kan du spise bæredygtigt, da råvarerne er leveret af lokale, der har fokus på dyrevelfærd og miljø.
Foto: Restaurant APART

I den nordlige del af Aarhus finder du Restaurant APART. Restauranten, der er en del af hotellet GUESTapart, opstod som lounge med servering, men er i dag a la carte og åben for hotellets gæster såvel som udefrakommende.

Her brydes det grå beton af bløde elementer, og pludselig får det bedrøvelige industrilook et hjemligt udtryk. Grønne planter lyser op i krogene, og interiør i varme, gule farver skaber rammerne for et hyggeligt besøg. Spiseoplevelsen står teamet for, og her kan man både forvente forfinede smagsoplevelser og frie omgangstoner.

”Vi går ikke med slips og hvide skjorter, men vores dygtige kokke skaber retter af højeste kvalitet, hvor der er kælet for detaljen, og hvor råvarerne er nøje udvalgt fra lokalområdet,” siger Kathrine Binder, konferencekoordinator, og fortsætter med at fortælle om APARTs fokus på bæredygtighed:

”Vores kokke kan fortælle små historier om gårdene, hvor råvarerne er dyrket, og hvilken økologisk landmand, der har leveret kødet. Det er helt utroligt. De sammensætter også menuen efter, hvad der er i sæson, og hvad de lokale kan tilbyde.”

Letbanen i baghaven og gratis parkering

Selvom hotellets gæster er installerede i fuldt servicerede hotellejligheder med køkken, så tager de gerne den korte tur til restauranten for ‘wine and dine’-oplevelsen. Men det er ikke kun hotellets gæster, som APART mætter. Med letbanen i baghaven og fri parkering, er det nemt for andre at komme til og fra, og restauranten er et eksempel på, at man ikke behøver søge mod midtbyen, når man skal ud.


”Vi oplever tit, at folk udefra kommer og spiser. Det er især folk, der arbejder i området, der har brug for at komme ud af kontorlandskabet og mødes med kollegerne over en dejlig middag. Og det betyder da også meget, at vi kan tilbyde gratis parkering og ellers ligger tæt på offentlig transport, hvis man ikke ønsker at køre hjem,” siger Kathrine Binder.  

Hvor: Tueager 5, 8200 Aarhus N.


Læs mere om restauranten og book bord her ➤You may also like...