Redaktionen anbefaler: Disse steder vil jeg gerne besøge

thumb image

Redaktionen anbefaler: Se hvilke spisesteder, Rikke gerne vil besøge i København og omegn

Foto: B&W Brunch

Min indbakke bugner af nye og eksisterende restauranter, hvis profil savner en beskrivelse på DinnerBooking.com. Her er det mit job at fremstille en tekst, der danner billeder i hovedet på læseren. En apetizer, en teaser, en lille mundsmag.

At være madanmelder er dog ikke en del af jobbeskrivelsen, men i processen kan det da være svært ikke selv at høre sulten knurre undervejs. Det har affødt en lang liste af steder, jeg gerne vil besøge. Her får du nogle af dem:

Rikke arbejder som skribent hos DinnerBooking, hvor hun skriver profiltekster til restauranterne.

B&W Brunch: En værdifuld start på dagen

”Når du er sulten på livet”

Okay, (Nik og Jay sagde det) hvis du fik at vide, du havde én dag tilbage at leve i. Hvad ville du så gøre? Hvad jeg ville gøre? Jeg ville uden tvivl booke bord til B&W Brunch på B!NGS. Mit sidste måltid her på Jorden, skal uden tvivl være brunch. Vist så er det både opreklameret og amerikaniseret, men det slår frokost og aftensmad med længder, og B&W er nogle af de bedste i byen.

Den populære buffet har i mange år haft adresse på SULT, som ligger i Det Danske Filminstituts lokaler. Nu fortsætter festen på B!NGS, Vesterbrogade 149. Her driver de et formidabelt spisested, som oveni købet har værdierne i orden. Langt det meste er nemlig økologisk, og der er garanti for god smag fra inderst til yderst. Garanteret Instaværdigt! Og selvom min legemlige udløbsdato forhåbentlig endnu ligger mange lysår ude i fremtiden, er det jo ikke forbudt at nyde ”den sidste nadver” regelmæssigt ved at tage for sig af buffetens mange glæder.

Hvor: Vesterbrogade 149, 1620 København V


Book på B&W ➤

Piil & Co.: Skovidyl og smørrebrød

”Spis brød til”

Studielivet sætter visse økonomiske begrænsninger for min kulinariske to-do-liste. Men selv en studine kan ikke leve af bøger alene… Der skal brød til – Smørrebrød. Det har de helt styr på hos Piil & Co.

Klampenborg Dyrehave har været min baghave det meste af mit liv og destination for mange udflugter i skoven. Piil & Co. ligger i et hyggeligt sortmalet træhus med sprossede ruder. Her flyttede restauratør Rasmus Bo Bojesen og team ind i efteråret for at servere kreativt smørrebrød, som rangerer i toppen af skalaen.

Når kinderne blusser, benene er trætte, og mavens rumlen giver de brunstige krondyr kamp til stregen, så kan man lige lægge vejen forbi huset her. Og hvilken bedre afslutning på en dejlig gåtur langs Eremitagesletten end en god frokost indhyllet i skovidyl?

Hvor: Dyrehaven 7, 2930 Klampenborg


Book på Piil & Co ➤

Carls Øl og Spisehus: Humlen ved det hele

”Jeg ligner en tepotte, men i virkeligheden er jeg et fadølsanlæg”

Min kæreste har engang sagt: ”At være sammen med dig er lidt som at komme sammen med en lille mand.” Det har han muligvis ret i, men mon ikke de fleste par derude vil give mig ret i, at et forhold sjældent har nok i kærlighed og kildevand. For der kommer en tid, hvor ethvert forhold må gøres op i procenter. Den tid er nu, og derfor står det nyåbnede Carls Øl- & Spisehus højt på min liste. Restauranten har til huse i Carlsberg Byen, som rummer en lang historie med øl, der går helt tilbage til 1847.

Deres nordiske verdenskøkken er centreret omkring den øl, de henter hjem fra hele verden, og den bruges også flittigt som ingrediens.

Rygtet siger, at stedet har verdens største sortiment af Carlsbergs produkter – både på flasker og fad. Og jeg tænker, at den eneste måde, hvorpå jeg kan gro et overskæg uden indtag af anabolske steroider, er ved at begrave overlæben i ølskummet. Mon ikke jeg også kan lokke kæresten med.

Hvor: Bag Elefanterne 20, 1799 København V


Book på Carl's ➤

La Banchina: Oasen i storbyen

”Når solen smelter isterningerne i dit glas, forvandles vand til vin”

La Banchina på ’Reffen’ i København har stået på min liste, siden jeg første gang stiftede bekendtskab med stedet. Den krakelerede blå facade ser ikke ud af meget, men det er en del af charmen, og den lille bådebro, som i øvrigt har givet navn til restauranten, er et populært trækplaster, så snart solen er fremme. Jeg forestiller mig siddende med fødderne i vandet, mens jeg nyder en Aperol Spritz. Lettere beruset over tilværelsens ulidelige lethed, og jeg går først hjem, når jeg har fået solstik og tror, jeg kan gå på vandet.

Er du mere til kolde gys end smeltede isterninger, er der også meget at se frem til. For i de måneder, hvor temperaturen rent faktisk gør det muligt at betræde vandoverfladen, tænder La Banchina op i saunaen, som frit kan benyttes af stedets gæster.

Både chefkok og restaurant manager har erfaring fra præstigefyldte steder som Geranium og Noma, hvilket efter sigende kan både mærkes og smages.

Et gammelt mantra siger, at man ikke må gå i vandet lige efter, man har spist. Det er vist en røver, men om ikke andet er det en fremragende undskyldning for at blive hængende.

Hvor: Refshalevej 141A, 1432 København K


Book på La Banchina ➤

You may also like...