Anna-Kathrine fra populært bageprogram anbefaler: 3 steder i Aarhus med lækker tapas

thumb image
Foto: Anna-Kathrine fra Den store bagedyst 2021

Når hun ikke selv står i sit køkken og tryller mel og sukker om til bagekunst, så elsker Anna-Kathrine at spise ude i Aarhus. Og efter sine utallige rejser til Spanien og Latinamerika lander valget tit på tapas. Her er der særligt tre steder i Aarhus, hun besøger igen og igen.

27-årige Anna-Kathrine Mølgaard Dybtved fra Aarhus blev et velkendt ansigt sidste år, da hun nåede hele vejen til semifinalen i DR-programmet Den Store Bagedyst. Hver lørdag aften var der 1,1 mio. danskere, der spændt fulgte med på skærmen hjemme i deres stuer, når deltagerne med piskeris og dejskrabere kæmpede om vindertitlen.

Hun har med sine farver – både på sine kager og på sine mange kjoler – formået at bage sig ind i danskernes hjerter. Inspirationen henter hun ofte fra Spanien og det Latinamerikanske kontinent, som hun har rejst rundt i utallige gange.

Derfor kommer det nok heller ikke som en overraskelse, at da redaktionen spurgte Anna-Kathrine, om hun kunne anbefale sine favoritter i Aarhus, at valget faldt på tre autentiske tapas-spisesteder.

CANblau: Her får du kvalitetstapas ligesom i Spanien

CANblau er et sted, jeg gerne kommer, når det skal være lidt finere og romantisk. Her får man virkelig den lækreste kvalitetstapas. Jeg elsker, når man kan få flere små retter, og derfor prøve mange forskellige ting af, ligesom man gør i Spanien”, fortæller Anna-Kathrine.

Og her er CANblau nogle af landets dygtigste til det med tapas. Her er den spanske spise ikke degraderet til en ekstra ting på menukortet, men selve omdrejningspunktet for køkkenet.

Slår du et smut forbi Frederiksgade i Aarhus, så kig indenfor i nummer 29, hvor CANblau serverer fine dining.

Ligesom i Spanien kan du bestille en række forskellige tapas fra et enkelt menukort med afkrydsning. På menukortet finder du både kolde og varme retter lavet af lækre spanske råvarer og med en god alsidighed. Og retterne kan også gå an som deleretter.

Hvor: Frederiksgade 29, Aarhus
*Fra februar 2022 rykker LIMA ud til Aarhus Street Food.

Pica Pica til når du gerne vil “nippe lidt”

På Vestergade 15 i Aarhus ligger Pica Pica. En vin- og tapasbar, der ikke tager sig selv alt for højtideligt. Her hersker en uformel og inviterende atmosfære, som sætter prikken over i’et på din aften.

Så hvis du ikke har så meget lyst til et stort måltid, men mere har lyst til at sidde og nyde et glas vin og lidt at hapse, så er dette klart et sted at tage hen.

Faktisk betyder navnet “lidt at nippe til”, og det passer perfekt til konceptet. Stemningen er uhøjtidelig og hyggelig – præcis som på mine yndlings tapas-restauranter i Spanien”, beretter Anna-Kathrine.

Husets vine er ren egen import med fokus på Spanien, men du vil også kunne finde vine fra andre middelhavslande. Fælles for dem alle er den gode smag, som komplimenterer lufttørret skinke, ost, pølse og oliven så det synger i munden.  

Pica Pica er derfor et must til de tapas-elskende aarhusianere.

Hvor: Vester Allé, 15, Aarhus

LIMA Aarhus: Et stykke af Latinamerika i hjertet af Aarhus

Hvem skulle have troet, at Guldsmedgade i Aarhus kunne lede hele vejen til Peru? LIMA er gadens hyggeligste café, som serverer autentiske peruvianske retter og tilhørende drikkevarer.

LIMA i Aarhus er helt klart min favorit! Til gode priser får man fantastiske empanadas. De sælger også drikkevarer, som får mig til at mindes mine rejser. Især er deres pisco sour er en af mine favoritter!”, fortæller Anna-Kathrine.

LIMA er særligt stolte af deres hjemmelavede empanadas, og som er stedets varemærke. Empanadas minder lidt om en pirog, og her kan du vælge mellem hele ni forskellige slags. Yes, du hørte rigtigt.

Vælg mellem “veggy” eller en for the “meat lovers”. Og samtidig kan du vælge mellem et væld af forskellige dips. Kast dig ud i de spændende retter, der spænder over hele smagsspektret, ligesom landets forskellige klimabælter.

En varm sommerdag på deres hyggelige lille terrasse, er det næsten som at sidde et skønt sted i Sydamerika. Virkelig autentisk! 

Hvor: Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade.

Spiselige kunstmalerier og sjove udfordringer

I dag er Anna-Kathrine stadig i fuld gang med at bage unikke kager, som hun deler på sin Instagram. Udover at dele tips, tricks og opskrifter så laver hun blandt andet underholdende kunstudfordringer.

Jeg er vild med at lave kager, der skiller sig lidt ud fra mængden. For tiden udfordrer jeg mig selv på min Instagram, hvor jeg fortolker kendte kunstnere i mine kager. Det er sjovt at kombinere mine interesser for kage og kunst.

Anna-Kathrine udfordrer ikke kun sig selv. Hun udfordrer også sine følgere til at gætte hvilke kunstnere, der står bag de malerier, hun genskaber med sine bageartikler. Og præmien, du kan vinde, er intet mindre end en kage fra selveste Anna-Kathrine.

Flere restaurant nyheder...