Efterårsferie i Aarhus: Sjove oplevelser og aktiviteter hele ugen for store og små

thumb image

Efterårsferien er for mange lig med masser af kvalitetstid og oplevelser med dem, du holder af. Her har vi samlet nogle af de ting, du kan fordrive tiden med i Aarhus i uge 42.

Selvom dagene bliver mørkere og koldere, er der stadig god grund til at glæde sig over, at det nu er oktober. Efterårsferien i Aarhus byder nemlig på masser af (u)hyggelige og underholdende aktiviteter.

Leg blandt andet mesterdetektiv på ARoS, hør uhyggelige historier fra gamle tider i Den Gamle By eller spis lækker gourmet-mad til DinnerDays.

Læs her nogle forslag til, hvad du kan lave i din efterårsferie.

I kunstens tegn – Oplevelser på ARoS for børn og voksne

I efterårsferien er der masser af hygge for hele familien på ARoS, Aarhus’ smukke kunstmuseum med den ikoniske regnbue på toppen. Gå på opdagelse i smukke udstillinger og sjove aktiviteter.

Der er blandt andet en ægte kunsttyv på spil! Hjælp med at fange ham i spillet MuseumMysteriet. Det er gratis for alle mesterdetektiver at spille med, du skal bare downloade en app. Se mere her.

I stueetagen ligger Orangeriet, husets eget spisested, som har åbent for alle, der er sultne efter en lækker brunch, en bid frokost eller blot en friskbrygget kop kaffe. Her kan du evt. kombinere dit besøg på kunstmuseet med lidt at spise i deres egen restaurant.

Hvor: Aros Allé 2 , 8000 Aarhus C
Hvornår: 15.-23. oktober

I historiens fodspor – Allehelgensaften i Den Gamle By

Uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader, hvor blandt andre gårdskarlen, køkkenpigen og præsteenken fortæller gådefulde historier og uhyggelige eventyr fra gamle tider. Du kan høre om overtro, giftige lægeplanter, mystiske genfærd og skumle spøgelser.

Du kan også lave din egen uhyggelige roelygte og høre, hvordan lygterne i gamle tider blev brugt til at skræmme naboerne. Se flere aktiviteter i Den Gamle By her.

Pris: Gratis for børn og unge under 18 samt studerende // 150 kr. for voksne
Hvor: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C
Hvornår: 15.-23. oktober

Find dit indre legebarn frem til Halloween i Tivoli Friheden

Hvert år i oktober er der masser af sjove og (u)hyggelige oplevelser, når parken bliver invaderet af hekse, spøgelser, monstre og hundredvis af edderkopper. Tag hele familien under armen, og glæd jer til en hæsblæsende dag i den smukt pyntede forlystelsespark. Og er der noget, der kan gøre en så sulten, som en dag i Tivoli? Næppe, men sult er der naturligvis råd for, da Tivoli Friheden har masser af gode restauranter.

Blandt dem er Backstage, Madscenen, Café Skovpavillonen, Restaurant Terrassen og Spiseriet. Alle familievenlige spisesteder, som rummer et menukort, der tilkommer de fleste små og store munde.

Hvor: Skovbrynet 5, 8000 Aarhus

Forkæl din udkårne med Michelin-anbefalet gourmet

Skal der skrues helt op for romantikken, eller vil du bare gerne gøre noget ekstraordinært i anledningen af ferien, så bør du lægge vejen forbi Pondus i Aarhus.

Den lille, charmerende perle har flere gange fået en plads i Michelinguiden som Bib Gourmand. Og nu kan du opleve vaskeægte Michelin-anbefalet mad til en skarp pris, som alle kan være med på.

Pondus serverer nemlig tre retter for blot 245 kr. (+gebyr) i efterårsferien fra d. 14.-23. oktober. Her kan du se frem til en udsøgt menu bestående af:

  • Forret: Ceviche med tomat, basilikum og mandler
  • Hovedret: Gothenborg kylling med blomkål, æggeblomme og Ponzu
  • Dessert: Blommer med estragon, kefir og honning

Pris: 245 kr. pr. person (+gebyr)
Hvor: Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C
Hvornår: 14.-23. oktober

Gå på efterårsshopping på Strøget i Aarhus

Efteråret er en dejlig tid, hvor vi får lyst til at skifte sommergarderoben ud med uldne sweatre, halstørklæder og lækre støvler. Gerne i sæsonens smukke farver. Aarhus har et hav af skønne butikker, og nu hvor det er ferie, har du endelig tid til at gå og ose med veninderne.

Man kan godt blive ret så sulten af at prøve tøj, så hvorfor ikke kombinere shoppeturen med et besøg på én af de mange aarhusianske restauranter, der deltager i DinnerDays i uge 42?

Gå på opdagelse i de mange køkkentyper og lækre menusammensætninger på vores hjemmeside, hvor du kan sikre dig en plads til din yndlingsrestaurant!

Se alle de hyggelige efterårs-aktiviteter på VisitAarhus‘ side!

You may also like...