Efterårsferie i Aarhus: Sjove oplevelser og aktiviteter hele ugen for store og små

thumb image
Foto: Unsplash

Efterårsferien er for mange lig med masser af kvalitetstid og oplevelser med dem, du holder af. Her har vi samlet nogle af de ting, du kan fordrive tiden med i og omkring Aarhus i uge 42.

Selvom dagene bliver mørkere og koldere, er der stadig god grund til at glæde sig over, at det nu er oktober. Efterårsferien i Aarhus byder nemlig på masser af (u)hyggelige og underholdende aktiviteter. Leg blandt andet mesterdetektiv på ARoS, hør uhyggelige historier fra gamle tider i Den Gamle By eller spis lækker gourmet-mad til DinnerDays. Læs her nogle forslag til, hvad du kan lave i din efterårsferie.

I kunstens tegn – Oplevelser på ARoS for børn og voksne

I efterårsferien er der masser af hygge for hele familien på ARoS, Aarhus smukke kunstmuseum med den ikoniske regnbue på toppen. Gå på opdagelse i smukke udstillinger og sjove aktiviteter. Der er blandt andet en ægte kunsttyv på spil! Hjælp med at fange ham i spillet MuseumMysteriet. Det er gratis for alle mesterdetektiver at spille med, du skal bare downloade en app. Se mere her.

I stueetagen ligger Orangeriet, husets eget spisested, som har åbent for alle, der er sultne efter en lækker brunch, en bid frokost eller blot en friskbrygget kop kaffe. Her kan du evt. kombinere dit besøg på kunstmuseet med lidt at spise i deres egen restaurant.

I historiens fodspor – Allehelgens aften i Den Gamle By

Uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader, hvor blandt andre gårdskarlen, køkkenpigen og præsteenken fortæller gådefulde historier og uhyggelige eventyr fra gamle tider. Du kan høre om overtro, giftige lægeplanter, mystiske genfærd og skumle spøgelser.

Du kan også lave din egen uhyggelige roelygte og høre, hvordan lygterne i gamle tider blev brugt til at skræmme naboerne. Se flere aktiviteter i Den Gamle By her.

Find dit indre legebarn frem til Halloween i Tivoli Friheden

Hvert år i oktober er der masser af sjove og (u)hyggelige oplevelser, når parken bliver invaderet af hekse, spøgelser, monstre og hundredvis af edderkopper. Tag hele familien under armen, og glæd jer til en hæsblæsende dag i den smukt pyntede forlystelsespark. Og er der noget, der kan gøre en så sulten, som en dag i Tivoli? Næppe, men sult er der naturligvis råd for, da Tivoli Friheden har masser af gode restauranter.

Blandt dem er Restaurant Friheden eller Café Skovpavillonen. Begge to familievenlige spisesteder, som rummer et menukort, der tilkommer de fleste små og store munde.

Forkæl din udkårne med Molskroens Signaturmenu

Skal der skrues helt op for romantikken, eller vil du bare gerne gøre noget ekstraordinært i anledningen af ferien, så bør du lægge vejen forbi Molskroen i Ebeltoft.

Kokken Steffen Villadsen har kreeret en skøn 4-retters efterårsmenu af årstidens lokale, friske råvarer, som serveres alle dage i efterårsferien fra d. 15. – 24. oktober, til en rigtig efterårspris.

Det eftertragtede Molskroen byder velkommen med skønne bobler og amüse, hvorefter I præsenteres for den 4-retters Signaturmenu inkl. matchende vine. Aftenen bliver rundet af med kaffe og hjemmelavet petit four. 

Det får du med i oplevelsen:

 • Bobler og amüse
 • 4-retters Signature Deluxe menu
 • Vinmenu 
 • Kaffe og Petit Fours

Pris: 1.995 kr. pr. pers.

Gå på efterårsshopping på Strøget i Aarhus

Efteråret er en dejlig tid, hvor vi får lyst til at skifte sommergarderoben ud med uldne sweatre, halstørklæder og lækre støvler. Gerne i sæsonens smukke farver. Aarhus har et hav af skønne butikker, og nu hvor det er ferie, har du endelig tid til at gå og ose med veninderne.

Man kan godt blive ret så sulten af at prøve tøj, så hvorfor ikke kombinere shoppeturen med et besøg på Café Faust, som ligger ved Åen i Aarhus. Et populært trækplaster hele året, men særligt i efterårsferien, hvor de deltager i DinnerDays med følgende menu til kun 215 kr. + gebyr.

 • Forret: Koldrøget laks med mayonnaise på grillet citron, kærnemælks emulsion og sprød salat
 • Hovedret: Mediumstegt entrecote med en fedtkant, brændte forårsløg, bearnaisesauce, kartofler vendt i smør, urter og skalotteløg
 • Dessert: Æblecrumble med vaniljeis

Pris: 215 kr. pr. person 
(Menuprisen og evt. tilkøb tillægges et gebyr) 

Hotelovernatning – en lille getaway fra hverdagen

Forlad gadeplanet og tag elevatoren op til et af Hotel Royals smukke værelser. Hotel Royal er byens ældste hotel i hjertet af Aarhus. Her venter ingen opvask, tøjbunker, som skal lægges sammen eller andre sure gøremål. Alt I skal er at nyde hinanden, tage lange bade og have dybe samtaler – måske over en god middag?

I Hotel Royal finder du Restaurant Atrium, der sidste år fik tildelt en Michelin Plate. Atrium deltager i DinnerDays, hvor du kan nyde alletiders menu til kun 400 kr. pr. person (+ gebyr). En menu, der sætter prikken over i’et på jeres ophold.

Til DinnerDays tilbyder Atrium følgende menu: 

 • Snack: 3 udvalgte sæsonsnacks
 • Forret: Letrøget torsk med peberrod og butterdej
 • Hovedret: Duroc gris med kantareller og majs
 • Dessert: Chokolade, blommer og solbær

Pris: 400 kr. pr. person 
(Menuprisen og evt. tilkøb tillægges et gebyr) 

Psst! Hele ugen byder flere aarhusianske restauranter på en lækker menu til en rigtig god pris fra 215 kr. (+gebyr). Du kan se alle menuer og restauranter på DinnerDays.com

Flere restaurant nyheder...