En lille køretur væk: Historisk kro tæt på Aarhus er et besøg værd

thumb image
Foto: Malling Kro

Tæt på Aarhus finder du Malling, som byder på ultimativ kro-idyl, og som kredser for de lokale råvarer. På Malling Kro er der styr på maden – og vinen, og den er bestemt køreturen værd.

Kun 24 minutters køretur fra Aarhus. Du skal ikke længere væk.

Her vil du ankomme til Malling Kro, som ligger i de skønneste omgivelser ved siden af Mariendal Strand.

Stedet ejes af restauratørparret Rune Aaby og Tina Aaby, som fik nøglerne til kroen i januar 2021. Et sted som både består af restaurant og hotel.

Kroen blev opført i 1884 og har gennem tidernes morgen haft forskellige forpagtere, men fik en flot overhaling af de nye ejere Rune og Tina, efter de overtog stedet.

“Her skal emme af hygge. Målet er at kombinere kroens mangeårige historie med noget lyst, imødekommende og moderne,” fortæller Tina Aaby.

For parret er det vigtigt, at der bygges videre på det fantastiske fundament og gode omdømme, som de tidligere forpagtere, Rico Jørgensen og Tina Schou, har skabt på kroen gennem de seneste 25 år.

Besøg Malling Kro i efterårsferien til DinnerDays.

“En kro kan bare noget helt særligt – den afspejler lokalsamfundet”

Rune Aaby på malling kro
Foto: Rune Aaby, Malling Kro

Rune Aaby har over 22-års erfaring fra restaurantionsbranchen. Her har han fx de seneste ni år stået i spidsen for Restaurant Skovmøllen i Højbjerg, som også høster masser af roser fra gæsterne.

Du kan besøge Restaurant Skovmøllen til DinnerDays.

Rune vil fortsætte med at drive Restaurant Skovmøllen indtil udgangen af året. Dernæst gives stafetten videre:

“Jeg har et solidt team begge steder. Derfor finder jeg det også naturligt, at jeg så småt trækker mig fra Skovmøllen og udelukkende lægger min energi i Malling Kro”, beretter Rune.

“Dertil er det også kun et kæmpe plus, at have sin kone med, som partner in crime, som også gør arbejdet dejligt gnidningsfrit”, tilføjer han.

Men kærligheden til kroer er ikke opstået ud af det blå. Ifølge Rune kan kroer noget helt særligt, som en almindelig byrestaurant ikke kan:

“En kro rummer det lokale islæt, som jeg er vild med. Den afspejler lokalsamfundet og kan binde beboere fra nær og fjern sammen”.

Det er også det, der gør det muligt at arbejder med andre typer af gastronomi, da kroen ikke er forankret i ét bestemt type køkken.

Lokale råvarer og en vinkælder med international hæder

For Rune er det en helt særlig filosofi, der gør sig gældende: Her pakkes maden ikke ind i nips og pynt. Her fokuseres der på lokal gastronomi med udgangspunkt i det franske og simple.

Grønsagerne kommer fra Samsø og charcuteriet fra en lokal slagter på Odder. For ham er det vigtigt, at tænke lokalsamfundet og det gode danske håndværk ind i retterne.

Malling Kro har desuden modtaget den anerkendte “Wine Spectator Award”, en international vinpris, som uddeles til de spisesteder, som kender deres vin, formår at sætte den sammen til maden, og har et udvalg, som appellerer bredt til gæsterne.

“Vi har en stor vinkælder. Men dertil har vi også indrettet et særskilt rum til vinen oppe på stueplan, som gæsterne kan få fornøjelsen af at blive vist rundt i”, fortæller Rune.

Spis godt og billigt på Malling Kro i efterårsferien

Du kan besøge Malling Kro i din efterårsferie, når Rune og Tina inviterer indenfor til en 3-retters menu til DinnerDays.

DinnerDays er en landsdækkende restaurantfestival, hvor knap 90 restauranter rundt i landet inviterer gæster på en 3-retters menu til færre penge i uge 42.

Her serverer Malling Kro dog på en ekstra luksuriøs menu bestående af fire serveringer til bare 400 kr.

Kroen kører også kun med et seat til DinnerDays, hvilket betyder, at gæsterne får lov til at blive siddende hele aftenen og nyde middagen.

Og hvis du spørger tjeneren, så kan du også få en rundtur i vinkælderen inde i restauranten.

Læs mere om menuen til DinnerDays fra Malling Kro her.


Se alle restauranterne i Jylland, som deltager til DinnerDays

You may also like...