Gæsterne er begejstrede! I Viborg finder du en restaurant seks meter under jorden 

thumb image
Foto: Brygger Bauers Grotter

Kun en times kørsel fra Aarhus, finder du en gæstefavorit, som skiller sig ud fra mængden. Navnet er Brygger Bauers Grotter, og her serveres maden i historiske omgivelser, seks meter under jorden.

Har du endnu ikke besøgt Brygger Bauer Grotter, så må du bestemt tage forbi Viborg for at opleve dette særlige sted, som gæster gerne kører langt for at besøge.

Jeg bor i Køge men har nu 4 gange kørt hele vejen for at spise på Brygger Bauers. Og hver gang er det bare fuldstændig fantastisk”.

Gæsteanmeldelse, september 2023.

Sådan skriver en af de mange gæster, der har lagt vejen forbi denne underjordiske restaurant. Det er ikke uden grund, at Brygge Bauers Grotter, i den historiske Sct. Mathias Gade, bliver anmeldt som den bedste restaurant i Vestdanmark for september måned og krediteres med 5.85 ud af seks stjerner.

Her mister gæsterne nemt fornemmelsen for tid og sted. Og det skyldes ikke kun den manglende mobildækning seks meter under jorden. Her fortæller de hvælvede murstensvægge historier om en tid, der rækker helt tilbage til 1800-tallet.  

Seks meter under jorden

Brygge Bauers Grotter ligger i et af Viborgs mest seværdige bygninger. Her sætter gæsterne sig til bords seks meter under jorden.

Grotterne blev opført af den ungarske brygmester Peter Bauer i det spæde 1800-tallet med drømmen om at brygge ægte bayersk øl. Bryggeren forstod sig dog mere på gæringsprocesser, end på finanser, og der gik ikke ret længe, før bryggeriet blev solgt. Men navnet og historien om Brygger Bauers Grotter har hængt ved siden.

I dag holdes fanen højt af Flemming Lynderup, som har drevet restauranten succesfuldt gennem de sidste otte år.

Restaurantens unikke placering gør, at det næsten føles som at træde ind på et museum. Og det er er præcist det, stedet kan. Det har en enorm historie at fortælle, som vi også værner om”.

Flemming Lynderup, ejer af Brygger Bauers Grotter

Her kan interesserede gæster få fortalt en fun fact eller to om de unikke grotter. Og hvor den hyggelige atmosfære og dæmpede belysning giver anledning til gode snakke over maden.

Mad med wow-effekt!

Brygger Bauers Grotter har et alsidigt menukort og breder sig over flere køkkentyper. Her skifter de med jævne mellemrum deres sæsonmenu, hvor gæsterne kan sammensætte mellem 3-6 retter med tilhørende vinmenu, og hvor prisen starter fra 468 kr. Man kan også vælge fra a la carte-retterne. Fælles for maden, er, at der kræses om én hovedingrediens og hvor denne akkompagneres af lækre sæsonelementer.

Gæster kan fx spise smørstegt pighvar med ristede svampe, kartoffel og dashi. Eller hvad med tournedos af tunggris med smørristet toast, trøffel, kalvebrisler, Madeira sky med morkler.

Det er også muligt at vælge dagens tapas til 488 kr. per næse, som består af udvalgte godter fra køkkenet. Det er også muligt at tilføje en vinmenu med assistance fra restaurantens sommelier.

Det, der kendetegner maden, er, at det smager og overrasker.

Her er det vigtigt for Flemming Lynderup, at gæsterne får det ekstra – noget de ikke havde forventet, som er med til at skabe en endnu bedre oplevelse.

Vi gør meget for at give gæsterne mere, end hvad de regner med at få. Vi har en dygtig sommelier, og vi sætter ordentlig tid af til at præsentere maden”.

Fx kan gæsterne opleve, at der tages tøris i brug eller andre finurligheder, som efterlader et smil på læben.

Og der er tid til at nyde maden – uden forstyrrelser fra mobilen. Her er nemlig ikke nogen mobildækning, fortæller Flemming:

Når mobilen bliver i jakkelommen, så giver det plads til de gode snakke, og hvor man mister lidt fornemmelsen for tid og tid”.

Hvis du endnu ikke har besøgt denne unikke, underjordiske perle i Viborg, så er det om at komme afsted.

Opgørelse af månedens gæstefavorit

Brygger Bauers Grotter er september måneds gæstefavorit i Vestdanmark. Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

Top 10 bedst anmeldte restauranter i september 2023

  1. Brygger Bauers Grotter, Viborg
  2. Syttende, Sønderborg
  3. Karikatur, Sønderborg
  4. Treetop Restaurant, Vejle
  5. Restaurant VANDret, Løkken
  6. Frøken Madsens Spisehus, Sæby
  7. Huset Blom, Sønderborg
  8. Les Jeunes, Viborg
  9. Events på Munkebjerg Hotel, Vejle
  10. Restaurant Et, Aarhus

Opgørelsen for september 2023 er baseret på i alt 14.103 danske gæsteanmeldelser.

You may also like...