DinnerDays København: Vegetarisk mad, uden at det bliver kedeligt

thumb image
Foto: JED

Den københavnske madscene er rig på alverdens lækkerier, og det gælder i den grad også på den grønne front. Her kan du smage alt fra flamberede østershatte til tørret marengs med øl-iscreme – og meget mere, der kan få selv den største kødelsker til at overgive sig til planteriget.

Er du én af dem, der har brændt nallerne, fordi du engang til stor skuffelse fik serveret en tallerken skiveskåret kaninfoder og måtte sidde og dyppe rå gulerodsstave og selleri i en vandet yoghurt?

Så bare tag det helt roligt. Det er heldigvis ikke dét, der gør sig gældende for disse 12 københavnske restauranter. De ved nemlig, at vegetarmad bestemt ikke behøver at være kedeligt. Tværtimod.

Til DinnerDays 2022 har de hver sammensat en ekstra menu med en grøn fortolkning – fuld af smagsoplevelser, der rækker udover det sædvanelige. Så hvis du er vegetar eller bare har lyst til at udforske dine grønne smagsløg, og er på udkig efter restauranter, der tilbyder spændende vegetarretter, kan du lade dig inspirere af denne liste.

Nærvær serverer lune vinterretter og gode vine


Med vandet og Inderhavnsbroen som kulisse til byens lys ligger restaurant og vinbar Nærvær. Med en placering på Krøyers Plads får du her udsigt til den smukke havnefront, hvor du kan se solen langsomt gå ned over vandet, imens du nyder din middag.

Bag komfurets flammende blus står køkkenchef Camilo Rosas og hans team af kokke og sørger for, at du får en unik madoplevelse, hvor blandt andet grøntsagerne får lov til at være i centrum. Udover deres standard DinnerDays menu, tilbyder Nærvær nemlig en vegetarmenu, der får tænderne til at løbe i vand. Når de serverer deres stegte østershatte med kartoffelpuré og syltet knoldselleri, kan det være svært at fralægge sin kniv og gaffel igen.

 • Forret: Rødbedetatar med valnødder og friskost
 • Hovedret: Stegte østershatte med kartoffelpuré og syltet knoldselleri
 • Dessert: Nærværs karamelliserede banantrifli

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Strandgade 87E, 1401 København K

Restaurant Tight skruer op for hyggen og byder på nordiske retter


Restaurant Tight byder dig velkommen til en aften i hyggens tegn. I autentiske omgivelser, hvor charmerende træbjælker og rustikke stenvægge pryder indretningen, får du her en mindeværdig aften, smækket med mad i absolut topklasse.

De tager det nordiske køkken til et nyt niveau og tryller en enestående vegetarmenu frem. Til DinnerDays har de nemlig sørget for, at du kan nyde en smuk og sanselig madoplevelse med en menu, hvor både balsamicobagte rødbeder og chokoladefromage-kage vil smelte på din tunge.

 • Forret: Flamberede østershatte, kastanjer, trøffelcreme og glaserede cashewnødder på ristet focaccia med øko krystal ost og friske urter
 • Hovedret: Balsamicobagte rødbeder, spinat, røgede mandler, syltede cherrytomater og øko krystalost
 • Dessert: Chokoladefromage-kage på sprød bund med passionsfrugt curd og krystalliseret hvid chokolade

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Hyskenstræde 10, 1207 København K

Il Corvino kreerer italienske klassikere på Nørrebro


Åh, det italienske køkken er bare altid en sikker vinder, hvis man skal nyde et lækkert måltid mad. Og du behøver ikke en gang køre 2000 km syd på for at få en bid af de italienske specialiteter. Il Corvino, som ligger på det hyggelige Ravnsborggade, har udover deres almindelig DinnerDays menu sammensat en vegetarudgave, hvor de formår at fremstille smagen af Italien, der selvfølgelig både indeholder flere forskellige slags oste, pasta og svampe.

 • Forretter (fire slags):
  Insalata di radicchio: æbler, valnøddecreme og salat ricotta 
  Finocchi brasati: fennikel, oliven, kapers, purløgsmayo og kørvel
  Barbabietola al forno: beder, rucola, mascarpone og røget mandler
  Arancini: svampe, mozzarella og basilikumsmayo 
 • Hovedret: Rigatoni al pomodoro: Tomat, basilikumspesto og mozzarella
 • Dessert: Torta caprese: Chokoladekage med saltet karamel og mascarpone

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Ravnsborggade 19, 2200 København N

Aristo Café & Restaurant tilbyder lune, nordiske retter

Foto: Aristo Café og Restaurant

Februar byder som regel på blæst og kulde, og der er ingen undtagelser i år, hvad det angår. Det behøver dog ikke stoppe dig fra at gå ud og spise en dejlig, velsmagende middag.

Hvis du bevæger dig ned mod havnefronten på Islands Brygge, finder du den eksklusive restaurant og café Aristo. Her kan du opleve en smuk panoramaudsigt udover Københavns Havn og Tivoli, imens du nyder en lækker vegetarisk udgave af deres DinnerDays menu, der både smager forrygende og varmer krop og sjæl:

 • Forret: Cremet kartoffel-porresuppe med grøn olie
 • Hovedret: Risotto med vintersvampe, spinat og pistacie
 • Dessert: Gateau Marcel med appelsin-gele, marengs og appelsin-is

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Islands Brygge 4, 2300 København S

BrewPub København serverer både øl til maden og øl i maden


‘Øl er godt for meget, og meget øl er godt’, er der et kendt citat, der lyder. Og hvis du spørger BrewPub København, om de er enige, så tror jeg godt, du kan vædde din fadbamse på, at de svarer ja.

På denne ølbar på Vestergade får du en helt unik oplevelse, da de kombinerer hjemmebrygget øl med god gastronomi. Hos “Det Nye Danske Ølkøkken”, som de kalder sig selv, arbejder bryggere og kokke tæt sammen for at skabe gode, smagfulde oplevelser, hvor øllen ofte er en ingrediens på lige fod med andre ingredienser. Det gør sig også gældende til deres vegetarmenu til dette års DinnerDays. Skål for øl og øl-iscreme!

 • Forret: Cremet græskarsuppe med tomat
 • Hovedret: Grøntsagsblanquette af torvets aktuelle grønsager og urter samt kartoffelmos
 • Dessert: Tørret marengs med øl-iscreme og tonkabønner

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Vestergade 29, 1456 København K

På Couloir kan du nyde god mad med en smuk udsigt over Øresund

Foto: Couloir

Med en fortrinlig udsigt over stranden og det smukke Øresund, finder du den hyggelige restaurant Couloir.

Couloir startede sin rejse i de franske alper tilbage i 2006, hvor de for første gang slog dørene op til, hvad der dengang var en bar. Et par år senere fortsatte rejsen til Amager Strand, hvor man ville give stemningen fra de franske alper frit løb på den smukke københavnske kyststrækning. 

I år serverer de i forbindelse med DinnerDays en virkelig lækker vegetarmenu, hvor maden er baseret på smagfulde, lækre råvarer. Så hvis du blandt andet er til franske dessertklassikere som chokoladefondant, hvor flydende lun chokolade siver ud og blander sig i kølig vaniljeis, så ved du nu, hvor du skal tage hen.

 • Forret: Jordskokkesuppe toppet med grillet hokkaido
 • Hovedret: Bagt knoldselleri, broccoli asparges, Pommes Anna, glaserede gulerødder og rødvinssky
 • Dessert: Chokoladefondant, vaniljeis og friske bær

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Amagerstrandvej 102, 2300 København S

Matto Trattoria byder dig indenfor i toscanske omgivelser til udsøgte vegetarpizzaer

Foto: Matto Trattoria

Her er endnu et skønt alternativ til, hvis det skal være ægte italiensk og samtidigt vegetarisk. Matto Trattoria er en familieejet restaurant, der har sin beliggenhed på Holmbladsgade på Amager. Omgivelserne, der er præget af rustikke murstensvægge, brede plankegulve og fremhævede træspir og søjler, får dig til at føle, at du sidder i et gammelt landhus i det nordlige Toscana.

Matto Trattoria tager dig med på en kulinarisk rejse til dette års DinnerDays med denne velsmagende, autentiske sammensætning af italienske retter. Til hovedret kan du vælge frit på alle hylder i deres udvalg af vegetarpizzaer – og en pizza med både mascapone, ricotta, kartoffel og trøffelolie er svær at stå imod.

 • Forret: Carpaccio di salmone med mango og koriander
 • Hovedret: Valgfri vegetarpizza
 • Dessert: En gavmild portion klassisk tiramisu med et strejf af Amaretto

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Holmblasdgade 70e, 2300 København S

Sebastopol sætter kursen direkte mod det franske – og det kan smages


På denne pariserperle i hjertet af Nørrebro får du en ægte fransk Crème de la crème madoplevelse, der med garanti får dig til at udbryde et taknemmeligt merci til restaurantens kokke og messieurs.

Sebastopol er det tætteste, du kommer på en rigtig parisercafé i København. Så det er bare om at tage alpehuen på og bestille et godt glas Pinot Gris eller Chardonnay, så du kan nyde en autentisk fransk spiseoplevelse.

Til DinnerDays har de forberedt en yderst lækker vegetarmenu til dig, der foretrækker en middag fra det grønne køkken:

 • Forret: Soupe Chou Frisé: Grønkålssuppe
 • Hovedret: Asiette Végane: Perlebyg med piment-creme, syltet glaskål, hjemmelavet friskost, beder og bede crudité
 • Dessert: Profiteroles: Vandbakkelser med hjemmelavet vaniljeis og chokoladesauce

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Sankt Hans Torv 32, 2200 København N

Cph Gourmet på Tribeca NxtDoor giver dig urbane New-Yorker vibes


I bedste New Yorker-stil finder du Nxt Door Gourmet i en trendy baggård på Nørrebro. Det er 200 kvadratmeter rå manhattan-atmosfære med en urban stemning, og hvor konceptet emner af kreativitet og følelsen af at være helt nede på jorden.

Til DinnerDays har de forberedt både en normal menu og en vegetarmenu – og lad os bare blive enige om, at marineret cruditè med koriander og lime lyder rimelig lækkert! Det er desuden et virkelig skønt sted at drikke et par øl og socialisere med restaurantens andre gæster. Der er lagt op til en god aften, hvis du lægger billet ind her.

 • Forret: Marineret cruditè med koriander og lime
 • Hovedret: Selleripurè med kålsorter, sort peber og timian
 • Dessert: Chokolademousse med blomme og knas

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Bygmestervej 2, 2400 København NV

Café 8-Tallet kombinerer god mad med verdensklasse omgivelser


Trænger du til et pusterum fra hovedstadens larm og støj, og har du lyst til at kombinere roen med en udsøgt smagsoplevelse? Så er Café 8-Tallet i Ørestad det helt ideelle sted at tage hen. Restaurantens har en fuldstændig unik placering på kanten af Kalvebod Fælled og med en udsigt til billedskøn natur, himmel og hav, er du garanteret en middag, hvor du kan nyde solen gå ned over den smukkeste horisont.

Til DinnerDays har de sørget for at forberede to skønne, grønne retter til henholdsvis frokost og aften. Begge menuer tilbyder blandt andet cremet butternut squash med avokadocreme og syltede rødløg, og den sammensætning, lyder jo bare vildt lækkert!

Frokostmenu:

Kartofler, rucolapesto, aioli og surdejsflager 

Efterfulgt af:

Bagt butternut squash, avocadocreme, syltede rødløg, hytteost, lime, persilletuile // Æg,

avokado, citroncreme, urtecrumble og agurk // Tomat, balsamico aioli, cherrytomater og

persille

Aftenmenu:

 • Forret: Bagt butternut squash, avocadocreme, syltede rødløg, hytteost, lime, persilletuile
 • Hovedret: Kikærtebøf, pommes Anna & glace
 • Dessert: Æbletærte, chokolade ganache, vaniljecremefraiche, brombærcoulis

Pris frokost/aften: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Richard Mortensens Vej 81 A, 2300 København S


JED tager dig en tur med til Bangkok og krydrer din gane


På hjørnet af Læssøegade og Ryesgade ligger der en yderst indbydende og farverig restaurant, hvor du har mulighed for at opstøve rigtig autentisk thai. Den forholdsvis nye restaurant, som har navnet Jed, åbnede for første gang sine blå døre for blot to år siden. Her mestrer de Thailands fantastiske køkkentraditioner, som i den grad spicer tilværelsen op og sørger for, at du får én på smagsopleveren.

Til DinnerDays har de sørget for, at der er en vegetarudgave af deres menu. Så hvis du til det grønne thaikøkken med masser af krydderi og smag, skal du helt klart overveje at bestille billetter til denne thaiperle på Nørrebro.

 • Forret: Forårsruller med glasnudler og forårsløg. Grøn papayasalat, chili, lime og cashewnødder
 • Hovedret: Stegt tofu, massamann-karry og jasminris

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Ryesgade 7, 2200 København N

The Vietnamese fyrer op for karry og kokos, så hele byen dufter af Sydøstasien

Foto: The Vietnamese

Har du lyst til autentisk vietnamesisk madlavning, der sender dig direkte til sydøstens varme? Så burde du tage et smut forbi Store Kongensgade, hvor den stemningsfulde The Vietnamese ligger og pryder den københavnske madscene. Her skrues der op for komfuret i køkkenet, når der bliver stegt krydrede forårsruller og sprøde grøntsager på panden, der fremkalder en duft, som får maven til at rumle og bumle.

Det vietnamesiske køkken er især kendt for at afbalancere mellem de fem smage: salt, sødt, surt, bittert og umami. Det efterlever kokkene også på The Vietnamese, og til DinnerDays har de forberedt en vegetarmenu, som virkelig er lokkende.

 • Forret: Hjemmelavede vietnamesiske sommerruller med omelet og grøntager, samt sprødstegte forårsruller med grøntsager. Hertil to hjemmelavede dressinger
 • Hovedret: Tofu i karry- og kokossauce med grøntsager, serveret med ris vendt i kokosmælk og sorte sesam
 • Dessert: Panna cotta trifli med kokosstrimler og mango, toppet med marineret ananas i mynte og lime

Pris: 215 kr. (+gebyr)
Hvor: Store Kongensgade 91, 1264 København KDinnerDays finder sted i din vinterferie fra den 11.-20. februar 2022. Her kan du spise 3 retter fra 215 kr. +gebyr.
Se alle restauranterne i København.

Flere restaurant nyheder...