Spændende idéer til Valentinsdag i Aarhus

thumb image

Valentinsdag er kærlighedens dag – og det gælder al slags kærlighed! Om du fejrer den med veninden, familien eller hunden er fuldstændig underordnet. Det handler bare om, at du får en hyggelig aften!

Valentinsdag nærmer sig. Vi ser røde hjerter, lyserøde blomster og sætninger som “vær min”, overalt vi kigger hen.
Og om du har været gift med din partner i mange år, blot har datet et par måneder eller lige har mødt én til fredagsbar i sidste uge, så leder du nok efter inspiration til, hvad du kan lave på den famøse dag.

Du behøver selvfølgelig ikke være i position til at modtage fyldte chokolader og langstilkede, røde roser fra en udkåren Dario for at fejre Valentinsdag. Hvis du er single eller lige er blevet forladt, så fortvivl ikke.
Der er ingen grund til at sidde alene derhjemme og græde snot i ærmet med en trøstende bøtte Ben & Jerry’s i skødet. Sangeren Iomfo og podcast-pigerne fra ‘Spøgelser med følelser’ sørger nemlig for god underholdning til dig, der synes, at dating- og kærlighedslivet for tiden er relativt sølle.

Kig med her og udforsk de mange skønne muligheder, Aarhus har at byde på d. 14. februar!

Tag din udkårne med til teaterforestillingen Romeo og Julie

Se hvordan hun læner kinden mod hendes hånd.
O, at jeg var en handske på den hånd,
så jeg kunne røre ved den kind!

(Romeo; 2. akt, scene 2)

Der findes næppe noget mere oplagt på Valentinsdag end at sidde hånd i hånd med sin partner og lade sig forføre af den ultimative kærlighedshistorie om Romeo og Julie. Fortællingen om den forbudte kærlighed mellem to unge mennesker fra to rivaliserende slægter, hvis intense forelskelse, der er større end alt andet, er umulig at stoppe. Suk.

Du kommer ikke til at gå helt galt i kærligheds-byen, hvis du bestiller et bord til to på Cafe Hack og et par billetter til Aarhus Teater, som ligger lige ved siden af. Den hyggelige, aarhusianske restaurant har nemlig indgået et samarbejde med teatret, hvor de på hverdage tilbyder en speciel Teaterpakke – og lad mig minde jer om, at Valentinsdag ligger på en mandag.

Valentinsdag event: Middag på Cafe Hack m. snacks, vin og øl ad libitum // Romeo og Julie på Aarhus Teater

Priser: Cafe Hack menu: 545,- pr. gæst. // Teaterbillet: 150 – 390,- + gebyr.

Hvor: Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

Vin, vennedates, kærlighed og live-koncert

Foto: VinDanmark

Tag din ven eller partner under armen og nyd en Valentinsdag hos VinDanmark. Denne aften handler om at nyde samværet med søde mennesker, du kan grine, synge eller græde med. Her er der nemlig også plads til dem med våde øjne og knuste hjerter.

Podcasten ‘Spøgelser med følelser’ åbner aftenen, hvor de to veninder, Ditte og Josefine, vil diskutere datingkultur. Her vil de tale om at blive brændt af på et datingmarked, og hvor skrøbeligt det er at udlevere sig selv for fremmede mennesker. Efterfølgende vil der være releasekoncert, hvor musikeren iomfro vil spille sine nye numre.

Så hvis du er single, eller dig og din partner bare ikke er til ‘vi-stirrer-hinanden-dybt-i-øjnene’-middage, så bestil bord her og nyd en skøn og underholdende aften.

VinDanmark er desuden med i festivallen DinnerDays, så her kan du også gøre dig et kup til Valentinsdag og få en lækker 3-retters menu til et yderst beskedent beløb. Det er da en win-win situation!

Valentinsdag event: Valentinsdag med Iomfro Releasekoncert + Spøgelser med følelser

Priser: Valentinsdag event: 130,- + gebyr // DinnerDays menu: 215,- + gebyr.

Menu: Modnet inderlår og fennikel crudité // Vol-au-vent med svampe og confiteret and // Pocheret pære og belgisk chokolade

Hvor: VinDanmark, Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus C

Romantisk gåtur på havnen og nordisk cuisine

Pak dig godt ind i din varme vinterjakke og medbring din bedre halvdel til en romantisk gåtur hånd i hånd på den smukke Lystbådehavn i Aarhus. Når I er færdige med at spadsere rundt med røde kinder og hjerter i øjnene, kan I tage forbi den anmelderroste Restaurant NorR og nyde smagen af en nordisk, smagfuld middagsmenu, de har forberedt til årets DinnerDays.

Restaurant NorR er et spisested, som blandt andet ønsker at huse romantiske stævnemøder i deres charmerende, maritime rammer. Her kan du og din partner nyde hinanden, den smukke udsigt udover vandet og en udsøgt middag med dejlig vin.

Restauranten har desuden et stort udvalg af danske special-øl, såsom deres egen producerede øl Syndikatet, så der er rig mulighed for at få noget lækkert at læske ganen på.

Valentinsdag event: Gåtur på Lystbådehavnen i Aarhus efterfulgt en en middag på Restaurant NorR

Priser: DinnerDays menu: 215,- + gebyr.

Menu: Skagen Skinke // Skindstegt kulmule // Trifili med havtorn og karamelliseret mandelknas

Hvor: Restaurant NorR, Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus C

Valentinsmiddag og kunstudstilling på ARoS

Foto: ARoS

Regnbuen på ARoS er et oplagt sted at flette fingre med sin store kærlighed. Gå en tur i det omsluttende, cirkulære kunstværk, der er fuld af smukke farver og nuancer, og som giver jer en spektakulær 360-graders udsigt over Aarhus.
Efter jeres vandring oppe i det svævende kunstværk kan I udforske ét eller flere af ARoS seks aktuelle udstillinger.

I kan blandt andet se kunstudstillingen af den britiske maler J. M. W. Turner ‘Turner – Sun is God’. Her tager hun jer med på en enestående tour de force gennem romantiske landskabsmalerier, hvor I blandt andet kan fordybe jer i smukke solopgange.

Når du og din valentinsdate har nydt godt af de interessante, kulturelle indtryk, kan I få stillet jeres sult og tørst med en sublim valentinsmiddag på museets restaurant, og nyde hinandens selskab over et dejligt glas vin.

Valentinsdag event: Valentinsmiddag og kunstudstilling på ARoS

Priser: Valentinsmiddag inkl. 3 glas vin: 495,- + gebyr.

Menu: Bobler og snacks // Mosaik af kammusling // Lammeculotte og confiterede kartofler // Chokoladekage

Hvor: ARoS, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

Valentinsmiddag i romantiske, italienske omgivelser

Foto: Luna Rossa

Var det noget med et italiensk menukort fra kærlighedslandet Italien? Så burde I tjekke den italienske restaurant Luna Rossa i Aarhus ud. Man kan kun blive endnu mere forelsket i sin partner, når man sidder blandt levende lys i stemningsfulde, sydeuropæiske omgivelser og selveste Andrea Bocellis blide stemme flyder romantisk ud af højtalerne. Det er da amore med stort A.

På Luna Rossa kan du og din partner fremmane den sande stemning og smag af det varme middelhavsland. Restauranten benytter sig kun af friske, italienske råvarer, som er bragt hjem direkte fra deres lokale leverandører i Italien. Så hvis I ønsker en romantisk aften med god mad, romantisk stemning og intimitet, så ved I nu, hvor I skal booke bord.

Valentinsdag event: Italiensk middag på Luna Rossa

Priser: Månedens menu: 2 retter: 269,- // 3 retter: 289,-

Menu: Cremet aspargessuppe med hjemmelavet flutes // Kalve Escalopes med svampesauce, krydrede kartofler og bagt garniture // Frofitterol toppet med chokoladesauce

Eller vælg a la carte mellem pasta, pizza, risotto, kød, fisk, ost og dessert

Hvor: Luna Rossa, Fredensgade 22, 8000 Aarhus C

You may also like...