Forkæl din udkårne: Tag på romantisk valentinsdag i København

thumb image

Går du med tanker om at forkæle en særlig person med et romantisk restaurantbesøg på Valentinsdag 2022? Her får du de restauranter, som har lavet en særlig menu til aftenen i København.

Den 14. februar er det igen tid til årets mest romantiske dag, Valentines Day.

Uanset om man er tilhænger eller “hater” af det amerikanske koncept, kan man ikke komme udenom, at dagen giver et udmærket påskud til at vise lidt ekstra kærlighed til dem, vi godt kan lide.

Går du med tanker om at invitere kæresten, ægtefællen eller en god ven på en god spiseoplevelse, er der en række restauranter, som har gjort lidt særligt ud af valentinsdag med en helt særlig menu.

Her får du overblikket over de restauranter, som kan blive en ideel valentinsgave til din udkårne:

Den ekstravagante valentinsdag ved Balthazar

I luksushotellet d’Angleterre ligger Danmarks første champagnebar, som har planlagt en ret vild valentinsaften. Faktisk kan du næppe invitere din date på en mere luksuriøs date.

Som i et ægte eventyr bliver du og dit hjertes udkårne kørt i hestevogn til Balthazars hovedindgang, hvor I vil blive taget imod med kærlighed og bobler.

Her vil I blive fulgt indenfor til Balthazars bløde veloursofaer, hvor I forkæles med en helt eksklusiv Valentine’s menu fuld af himmelske bidder – og selvfølgelig bobler, og de bedste af slagsen: Moët & Chandon, Rosé Champagne.

Balthazar sørger for romantikken på alle planer – den atmosfæriske, den gastronomiske, den eventyrlige, den boblende – prikken over i’et sætter I selv.

Valentinsdag event: Eksklusiv Balthazar valentin-menu med to glas Moët & Chandon, Rosé Champagne

Pris: 1.400 kr. + gebyr (tilkøb hestevogn: 300 kr.)

Hvor: Ny Østergade 6, 1101 København K

Dyrk kærligheden med en valentinsmiddag på Christiania

Bistro Nemoland Christiania

Hvad med at fejre kærligheden midt i Københavns farverige fristad, Christania? Her er der forberedt en hyggelig og afslappet valentinsmiddag ved Bistro Nemo, der er en oase midt i byen.

Bistro Nemo er kendt for sit kærlige og inkluderende miljø, og her bliver maden lavet med kærlighed. Råvarerne er i høj grad økologiske, så der er omtanke for både hinanden og for kloden.

Kom indenfor i Nemolands fine bistro, hvor I kan nyde en tre retters middag med bobler, i de rolige omgivelser med levende lys og planter.

Valentinsdag menu:

 • Velkomst: Et glas bobler
 • Forret: Tartar af rimmet og røget laks med citronsyltede agurker, friskplukket dild og citron-emulsion
 • Hovedret: Kalv stegt som vildt, med smørsauteret spinat, pommes rosti og mild sennepssauce tilsmagt brøndkarse
 • Dessert: Creme brulé og jordbæris

Pris: 395 kr. + gebyr

Hvor: Fabriksområde 52, 1440 København K

Tag på valentinsdate ved fortryllende Nimb Brasserie

Nyd en romantisk valentinsmiddag i Nimb Brasserie med udsigt til Tivolis smukke vinterhave. Køkkenchefen har sammensat en særlig menu i dagens anledning, som du kan nyde i selskab med den, du har kær.

Nimb Brasserie vil servere en fire-retters middag med vinmenu, champagne fra Ruinart, samt kaffe og sødt. En valentinsmiddag, hvor der er styr på det hele, så I kan koncentrere jer om at kigge hinanden dybt i øjnene! Ovenikøbet får I en lille, sød overraskelse, der kan tages med hjem.

Valentinsdag menu

 • Velkomst: 1 glas champagne fra Ruinart, blinis med dansk stenbiderrogn og Baerii-kaviar. Dertil marinerede oliven og trøffelchips
 • Forret: Lakserillette med håndpillede rejer, safranemulsion og krydderurtesalat
 • Hovedret: Vesterhavstorsk med sauté af hvide bønner, piquillopeber og aromatiske urter eller Medaljon af oksemørbrad på trøffelpuré, haricot verts, syltede løgskaller og bordelaisesauce
 • Dessert: Lun chokoladekage med nougat, syltede bær og vaniljecreme
 • Kaffe, te og sødt

Samlet: 4-retters menu, vinmenu, kaffe og sødt samt en overraskelse

Pris: 1.500 kr. + gebyr

Hvor: Bernstorffsgade 5, 1577 København V

En romantisk valentinsdag i hjemmet med søde sager fra Cakenhagen

Foto: Cakenhagen

Foretrækker I at tilbringe årets romantiske aften derhjemme, bare jer to? I skal ikke snydes for noget lækkert til ganen!

Cakenhagen har sammensat et romantisk sæt for to personer med lækkerier fra konditoriet. Her er alt, hvad du skal bruge til den perfekte ”Valentine’s date” derhjemme.

Valentine’s date to go”-pakke:

 • En flaske mousserende vin ”Nimb Blanc de Blancs”
 • En dåse med seks macarons med hybenrose & hindbær samt seks miniflødeboller med solbærskum overtrukket med hvid chokolade
 • En æske med 9 stykker håndlavet chokolade med kirsebær & hvid chokolade

De første 20, der bestiller Cakenhagens ”Valentine’s date to go” får en smuk overraskelse med fra Nimbs egen florist Flowers by Nimb.

Pris: 425 kr. + gebyr

Afhentes: Vesterbrogade 3, 1630 København V

Romantik som i amerikanske 50’er film ved Sallie’s

Valentinsdag er en amerikansk tradition, så hvad er mere oplagt end at slå vejen forbi Sallie’s i Albertslund?

Her kan du opleve ægte, oldschool romantik fra 50’ernes USA, da restauranten er indrettet som en klassisk, amerikansk diner ned til mindste detalje! Til Valentinsdag bliver der skruet helt op for romantikken, hvor I kan nyde 3 retter inklusiv bobler med jordbærhjerter(!), mens I hører en livekoncert med de største kærlighedshits.

Det er musikeren Mike Andersen, der slår vejen forbi med et forrygende show, hvor han vil synge sange af blandt andet Elvis Presley, Stevie Wonder, Bee Gees og mange flere.

Valentinsdag menu:

 • Velkomst: Bobler med jordbærhjerter.
 • Forret: Kærlighedscocktail af kæmperejer, soltørrede cherrytomater og amerikansk cocktaildressing
 • Hovedret: Honningglaseret US roast serveret med bourbon sauce, ovnbagte rodfrugter og kartoffeltærte
 • Dessert: Chokoladetrøffelkage serveret med orange syltet bær og mynteskum.

Pris: 399 kr. + gebyr. Prisen inkluderer koncert og menu.

Hvor: Roskildevej 251, 2620 Albertslund

Tag din valentinsdate med til DinnerDays

DinnerDays

Vil du gerne forkæle den du holder af, uden at det behøver at koste en formue? Så kan du invitere på en tre-retters menu fra kun 215 kroner (+ gebyr) på mere end 50 restauranter i København og omegn til DinnerDays, der finder sted i vinterferien og derfor også d. 14. februar.

Her kan I blandt andet spise på klassiske Peder Oxe eller franske Ewalds Brasserie og mange flere. Vil du gerne give den lidt ekstra, kan du også invitere på Michelin-anbefalede Restaurant Koefoed eller Restaurant SILO på 17. etage, hvor menuen koster 400 kroner (+ gebyr).

Hvor: Mere end 50 restauranter i København og Sjælland

Pris: 3 retter fra 215 kr. + gebyr

You may also like...