Vest for Storebælt: Se de restauranter, som I har været gladest for i 2021

thumb image
Foto: Miró

Befinder du dig vest for Storebælt, og er du i tvivl om, hvor du skal spendere dit næste restaurantbesøg? Så tøv ikke med at læse videre. Her kan du se de 10 restauranter vest for Storebælt, som har gjort DinnerBookings brugere ellevilde i 2021.

Man behøver ikke være kok eller professionel madanmelder for at komme med ris og ros til den restaurant, man netop har nydt et måltid mad på. Her hos DinnerBooking er I rigtig gode til at tilkendegive jeres meninger om alt fra den gastronomiske smagsoplevelse til kvaliteten af den service, I får.

Vi er dykket ned i jeres anmeldelser, hvor I har anmeldt restauranterne fra en skala på én til seks stjerner. Her har vi lavet en liste over de restauranter, I gav topkarakterer. Vi skal blandt andet et smut forbi en gammel maskinfabrik i Odense, en restaurant oppe i skyerne på 17. etage og på en gastronomisk flyrejse jorden rundt!

Nr. 10: Fru Larsen

Foto: Fru Larsen

I den lille idylliske by Laurbjerg, som ligger syv kilometer udenfor Langå, ligger der en gammel restaurant, som I synes, emner af sjæl og charme. Navnet på restauranten, der i øvrigt også er et hotel, er Fru Larsen.

Her kan du opleve en unik atmosfære, hvor der bliver lagt en dyd i at servere spændende måltider i højeste kvalitet. Fra d. 1. oktober 2021 overtog Christian Neve, Karina Grand Kannegaard og Dennis Birch, der alle har CV’er med Michelin-erfaring, posten som henholdsvis restaurationschef, sommelier og køkkenchef.

Restaurantens madkunst er baseret på de bedste råvarer, der tilberedes med kærlighed og respekt. Fru Larsen var endda nomineret til ‘Årets ret med gris’ i 2021, så hvis du er til udsøgte svineretter, er den her restaurant helt klart værd at besøge i 2022.

Karakter: 5.71

Adresse: Østergade 1, 8870 Langå

Nr. 9: Restaurant ARO

Foto: Restaurant ARO

Hvad der tidligere var en gammel maskinfabrik i Odense, er i dag en restaurant, der er kendt under navnet ARO. I køkkenet står de to erfarne kokke, Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärte, som har en fortid på bl.a. Geranium og d’Angleterre, og svinger potter og pander.

Med deres mesterlige kokkeegenskaber sørger de for, at du her kan opleve nye og spændende madoplevelser. De kan deres kram og kombinerer deres kokkefaglige kompetencer med masser af personlighed og kreativitet, med plads til at udfolde sig og eksperimentere. Så hvis du befinder dig på Fyn eller lægger vejen forbi, så burde du tjekke det gamle autoværksted ud.

Karakter: 5.72

Adresse: Østerbro 32, 5000 Odense

Nr. 8: Frøken Madsens Spisehus

Foto: Frøken Madsens Spisehus

Frøken Madsens Spisehus er en kvalitetsrestaurant i Sæby. I jeres anmeldelser skriver I, at dette sted har de perfekte rammer til sit kommende arrangement, hvad enten det er konfirmation, bryllup eller fødselsdag.

De indbydende lokaler ligger i dét, der i sin tid fungerede som en træskofabrik. Her kan man i hyggelige omgivelser nyde sæsonpræget, dansk mad lavet af friske råvarer, imens et venligt personale sørger for, at du får en uforglemmelig aften. Den fine indretning og skønne panoramaudsigt over det idylliske Sæby er i særdeleshed en smuk kulisse, hvis du skal fejre en af livets store begivenheder. 

Karakter: 5.72

Adresse: Pindborggade 1, 9300 Sæby

Nr. 7: Essens

Foto: Essens

I Frederikshavn ligger restauranten Essens, som har fokus på hygge, personlighed og kvalitet. Her kan du i en afslappet atmosfære nyde en menu med friske råvarer, som restauranten har fra sin egen have.

Restauranten forsyner sig dagligt med lækre, grønne sager fra deres økologiske mark. Essens er en bæredygtig og jordnær restaurant, hvor du med god samvittighed kan nyde godt af herlige, sæsonprægede retter. I sandheden en restaurant, som serverer fra jord til bord. Økologisk, bæredygtigt og bare vildt lækkert. 

Karakter: 5.73

Adresse: Danmarksgade 69, 9900 Frederikshavn

Nr. 6: Gratværk

Foto: Gratværk

I Danmarks nordligste kommune, Frederikshavn, ligger Gratværk, som serverer himmelsk mad lavet ud fra omtanke for dyrevelfærd, økologi og bæredygtighed. Og I mener bestemt, at kvaliteten og den gode samvittighed kan grad smages.

I intime og hyggelige rammer serverer kæresteparret bag Gratværk, Rikke Jensen og Michael Andersen, mad fuld af nærhed. Køkkenet er dansk og lokalt inspireret, og stedet langer op med en særdeles smuk anretning af højtbelagt smørrebrød af bedste skuffe.

Gratværk er desuden mere end bare en restaurant i Frederikshavns gågade. Du kan også blot nyde et godt glas vin, en lokal øl eller en hjemmelavet drink i deres hyggelige vinbar.

Karakter: 5.77

Adresse: Havnegade 7A, 9900 Frederikshavn

Nr. 5: Restaurant Kram

Foto: Restaurant Kram

I hjertet af Fredericia åbnede der i november 2021 en helt ny restaurant ved navn Kram. Modsat de fleste spisesteder holder de åbent fra morgen til eftermiddag. De to indehavere, Henrik Madsen og Kevin Saint-Jean Kristensen, har skabt et sæsonbetonet spisehus, hvor den danske sæson bestemmer hvilke lokale råvarer, der kommer på menukortet i den pågældende måned.

Kreativitet og bæredygtighed er i højsædet for de to kokke, og deres mål er at være så hyperlokale som muligt. Fra menukortet kan du vælge forskellige traditionelle retter med blandt andet æg, gris og smørrebrød, med inspiration fra de udenlandske køkkener. Så hvis du skal ud og nyde en god morgenmad eller lækker frokost, er restaurant Kram et rigtig godt valg.

Karakter: 5.77

Adresse: Jyllandsgade 47A, 7000 Fredericia

Nr. 4: Morena Mia

Foto: Morena Mia

Hos Morena Mia i Aarhus skal du huske at spænde sikkerhedsbæltet, når du slår numsen i sædet. Her bliver du nemlig taget med på en gastronomisk rejse, hvor der serveres spansk tapas i særklasse til restaurantens 12 gæster.

Restauranten er lille, men niveauet er særdeles højt. Ejerne, Vicente og Hector Segura fra Spanien, tager dig vidt omkring. Du kan enten vælge den korte eller lange rute, som selvfølgelig skal forstås som størrelsen på menuen.

Tjenerne kommer med et pas, som er menuen, og et boardingpas, hvori drikkemenuen står beskrevet. Råvarerne er i topkvalitet, smagen er fuldstændig forrygende, og anretningen er æstetisk smuk. Et sjovt koncept og en gennemtænkt oplevelse, som du virkelig burde prøve i 2022. Husk at bestille bord og check ind i tide. Bon voyage!

Karakter: 5.79

Adresse: Nørre Allé 98, 8000 Aarhus

Nr. 3: Selskabsrestaurant Himmelhav

Foto: Selskabsrestaurant Himmelhav

På toppen af Kattegat Siloen og med udsigt udover byens maritime havnemiljø ligger Selskabsrestaurant Himmelhav. Til dagligt driver de kantinen for bygningens mange lejere, og om onsdagen kan du få en all-inclusive gourmetoplevelse i form af Himmelhavs nyeste madkoncept: ‘Onsdage på Toppen’.

De smukke lokaler indbyder i den grad til livets fester, og den ansvarlige køkkenchef, Flemming Vinther, og resten af Team Himmelhav, bestræber sig på at give deres gæster en mindeværdigt fest, de sent vil glemme. Her bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten, og hvis du i 2022 skal fejre en fødselsdag, et bryllup eller noget tredje, så er Himmelhav et af dine bedste kort på hånden.

Karakter: 5.80

Adresse: Silovej 8, 9900 Frederikshavn

Nr. 2: Syttende

Foto: Syttende

Som navnet antyder, ligger der en eksklusiv gourmetrestaurant ved Sønderborgs Havnefront, helt oppe i skyerne på 17. etage.

Udover den smukke udsigt over Flensborg Fjord, som man kan nyde, imens man bliver serviceret af topprofessionelt personale, er restaurantens kok den anerkendte masterchef-dommer Jesper Koch. I 2020 blev han kåret til Kokkenes Kok af Fonden Dansk Gastronomi ved Sol Over Gudhjem og hans restaurant Syttende har endda haft sit eget TV-program: ‘Koch’en på toppen’.

Koch og hans team går ikke på kompromis med den enkelte gæsts helhedsoplevelse af smag, rammer, udsigt og udtryk, og derfor er der også kun syv borde på den lille, minimalistiske restaurant. Denne restaurant egner sig perfekt til at fejre mærkedage eller hvis du skal nyde en romantisk middag med din partner.

Karakter: 5.82

Adresse: Nørre Havnegade 25, 6400 Sønderborg

Nr. 1: Restaurant Miró

Foto: Miró

For 32 år siden åbnede kokken Toni Leichtle en fransk restaurant ved navn Miró på Marstrandsgade i Aarhus. I dag er det byens ældste gourmetrestaurant og er blevet en del af den jyske hovedstads historie.

Leichtle er sidenhen trådt af som køkkenchef og videregav posten til den nuværende køkkenchef Sava Despotov, som formår at holde fast i restaurantens klassiske, franske værdier. Leichtle er dog heldigvis stadig til at finde blandt personalet. Med sit ikoniske og exceptionelle værtskab, byder han sine gæster velkommen til en unik aften, hvor du kan nyde en hjertevarm stemning, uovertruffen service og en dejlig middag. I har rost denne skønne restaurant til skyerne. Og Miró fortæller:

Vi er begejstrede over at have så mange glade og tilbagevendende gæster, som vi mener, man kun kan have, hvis man har et personale, som er virkelig glad for sit arbejde.

Miró er i sandhed en restaurant med masser af kærlighed, både blandt personalet og til sine gæster. En restaurant, du virkelig burde besøge, hvis du i løbet af 2022 befinder dig i smilets by.

Karakter: 5.83

Adresse: Marstrandsgade 2, 8000 Aarhus

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene. Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

Opgørelsen for 2021 er baseret på i alt 284.400 danske gæsteanmeldelser.

You may also like...