Øst for Storebælt: Disse restauranter gav I de bedste anmeldelser i 2021

thumb image

På DinnerBooking kan gæsterne give deres restaurantoplevelser op til 6 stjerner. Vi har gået anmeldelserne igennem for at se, hvilke restauranter der var gæsternes absolutte favoritter på Sjælland og Lolland-Falster.

Efter hvert restaurantbesøg kan man give sin oplevelse op til 6 stjerner på DinnerBooking. Her kan man svare på spørgsmål om maden, servicen, stemningen og den overordnede oplevelse. I 2021 er der blevet skrevet hele 284.400 anmeldelser! Dét er mange stjerner.

Vi er dykket ned i jeres anmeldelser og lavet en liste over de restauranter, I gav topkarakterer. Vi skal blandt andet et smut forbi en famøs Michelin-restaurant i København, et idyllisk gods på Lolland og et gammelt bindingsværkshus i Klampenborg.

Se her, hvilke restauranter I gav flest stjerner på Sjælland og Lolland-Falster.

Nr. 10: Geranium

Foto: Geranium

Midt i København og med smukt udsyn over Fælledparken ligger en af Danmarks bedste restauranter. Bag gryderne optræder køkkenchefen Rasmus Kofoed, som er kendt for sit urbane håndværk og store, kreative talent.

Kofoed har opnået stor, international anerkendelse og kan bryste sig med at være beriget med hele tre Michelin-stjerner samt titlen som verdens bedste kok i verdensmesterskaberne i kokkekunst, Bocuse D’or, tilbage i 2011. Geranium vandt også andenpladsen til den prestigefyldte prisuddeling World’s 50 Best Restaurants i Antwerpen i Belgien i 2019.

Så hvis du skal forkæle dig selv med en middagsoplevelse i absolut top- og særklasse, går du bestemt ikke galt i byen ved at vælge Geranium.

Karakter: 5.69 ud af 6

Adresse: Parken, Per Henrik Lings Allé 4, 8. Sal, 2100 København 

Nr. 9: Restaurant ND122 

Foto: Restaurant ND122

I det lille sejlerparadis alias Klintholm havn på Møn, ligger en lokal perle af en havnerestaurant, hvor maden i den grad afspejler øens omgivelser. Køkkenchefen Jesper Dams Hansen og resten af kokketeamet forbereder skiftende en fast menu, hvor smagsløgene bliver forkælet og anretningen er en fryd for øjet, serveret på smuk, æstetisk keramik.

ND122 vandt prisen som ‘Årets Restaurant på Sjælland’ i kategorien ‘Value for money’ 2021, så hvis du ønsker en aften, hvor omgivelser, servering og lækker gourmet-mad går op i en højere enhed, burde du lægge din vej forbi den ambitiøse restaurant. Dog skal du væbne dig med lidt tålmodighed, da restauranten er sæson-lukket og først åbner op igen i juni 2022. Men så har du noget at se frem til!

Karakter: 5.69 ud af 6

Adresse: Klintholm Havneby 24G, 4791 Borre 

Nr. 8: Bento Copenhagen

Foto: Bento Copenhagen

‘Oishii’ er et udtryk, japanerne bruger, når de spiser noget, der virkelig er lækkert. Og det må man sige, at maden bestemt er på det japanske spisested og cocktailbar Bento Copenhagen på Vesterbro. I har været virkelig begejstret for dette sted og sendt masser af ros deres vej i jeres anmeldelser.

Hvis du gerne vil en smuttur til Japan, men pengene er knappe, og du kun har en enkel aften til rådighed i din kalender, er Bento Copenhagen det bedste alternativ til at opleve lidt japansk madkultur.

Restaurantens autencitet og detaljeorienterede personale gør, at du glemmer, du befinder dig på Helgolandsgade og ikke på en restaurant i det idylliske Yokohama lidt uden for Tokyo. Personalet formår virkelig at give en skøn og eksotisk spiseoplevelse. Klart et besøg værd!

Karakter: 5.69 ud af 6

Adresse: Helgolandsgade 16, 1653 København

Nr. 7: Brasserie SàiGòn

Foto: Brasserie SàiGòn

På den pulserende Vesterbrogade ligger, som navnet antyder, den fransk-vietnamesiske Restaurant Brasserie SàiGòn. Ejeren, Dung Hoang, har en forkærlighed for det franske køkken, hvilket afspejler stemningen, indretningen og menukortet på den hyggelige restaurant.

Her mødes to gastronomiske verdener, hvor der bliver kokkereret vietnamesisk mad på fransk manér i smukke og afslappede omgivelser. På menukortet kan du finde vietnamesiske klassikere og franske delikatesser, som alt sammen er super velsmagende. Restauranten er innovativ, gennemført og bestemt et godt valg at tage hen, hvis du gerne vil nyde et godt måltid mad i hyggelige omgivelser. 

Karakter: 5.71 ud af 6

Adresse: Vesterbrogade 48, 1620 København

Nr. 6: Restaurant H3 

Foto: H3

Som en del af Amager Fiskehus, der ligger på Holmbladsgade, tilbyder den hippe restaurant H3 et hav af smagfulde delikatesser. Hvad enten du er til de klassiske fiskefrikadeller eller det helt store skaldyrsfad, er du garanteret en lækker middag på denne maritime perle i København. I jeres anmeldelser nævner I, at det er svært ikke at føle en form for hjemlig, dansk hygge, når man læner sig tilbage i de rustikke møbler.

Bag konceptet står ægteparret Lars og Rikke, som i mange år har langet fisk og skaldyr over disken. Er du derfor til gastronomiske herligheder fra dybet, så bør du klart besøge denne restaurant.

Karakter: 5.72 ud af 6

Adresse: Holmbladsgade 3, 2300 København

Nr. 5: Kadeau København

Foto: Kadeau København

På Wildersgade på Christianshavn ligger der et lille stykke af den danske solskinsø Bornholm. På den dobbelt-Michelin-vindende restaurant får du en enestående madoplevelse, hvor der serveres en udsøgt menu baseret på de nynordiske dogmer. Kadeau København har fokus på selv den mindste detalje, og deres ambitioner er tårnhøje, hvilket kommer til udtryk hele vejen rundt.

Bag restauranten står de kendte kokkekammerater Rasmus Kofoed, Nicolai Nørregaard og Magnus Høegh Kofoed, der sammen voksede op på Bornholm. Deres koncept bunder i en udforskning af Bornholms natur og gode råvarer, hvor forkærligheden for deres hjemstavn tydeligt skinner igennem i alt, hvad de foretager sig.

Hvis du er interesseret i en intim spiseoplevelse af højeste kvalitet, så er København Kadeau svaret.

Karakter: 5.72 ud af 6

Adresse: Wildersgade 10B, 1408 København

Nr. 4: Den Grønne Verden Spiseriet

Foto: Den Grønne Verden Spiseriet

På Lolland Falster finder du Søllestedgaard Gods, hvor Den Grønne Verden har til huse i en renoveret hestestald. Den gamle hestestald har man renoveret til en pragtfuld gårdbutik med tilhørende køkken og spiseri. Her finder du landlig idyl, udsøgt mad og ro.

Bag konceptet står far og søn, Gert og Asger Lünekilde, og de har sammen genoplivet den oprindelige køkkenhave-tradition, men i et endnu større format. Grøntsager og krydderurter er sået efter biodynamiske principper og står i snorlige rækker i det smukke, åbne landskab.

På restauranten og i caféen kan du tage for dig af den friske mad, der kommer direkte fra haven og kombineres med kød, øl og andet godt fra lokale, økologiske producenter. I skriver i jeres anmeldelser, at Den Grønne Verden Spiseriet er et idyllisk åndehul, hvor man kun kan blive positivt overrasket.

Er du interesseret i at vide mere om Den Grønne Verden på Lolland, så kan du læse mere om stedet i denne artikel.

Karakter: 5.76 ud af 6

Adresse: Søllestedgårdvej 4, 4920 Søllested

Nr. 3: Restaurant Krebsegaarden

Foto: Restaurant Krebsegaarden

I en fredet ejendom fra 1803 ligger Restaurant Krebsegaarden – lige midt i Københavns gamle latinerkvarter. Udover at I i jeres anmeldelser roser personalets fantastiske service til skyerne, er I også vilde med deres koncept. Her er både menukortet og udsmykningen nemlig inspireret af Galleri Krebsens aktuelle udstilling og kunstner. Inspirationen tager udgangspunkt i alt fra kunstnernes nationalitet, deres personlige yndlingsret eller selve udstillingens tema.

Galleriet har otte udstillinger om året, og menukortet ændrer sig, når udstillingerne på Galleri Krebsen skifter. Derfor kan du opleve en ny atmosfære og spiseoplevelse flere gange årligt. Et spændende koncept, som du burde besøge, hvis du ønsker en anderledes spiseoplevelse.

Karakter: 5.78 ud af 6

Adresse: Studiestræde 17, 1455 København

Nr. 2: Vores Vinbar

Foto: Vores Vinbar

På Sønderboulevard i København ligger den populære Vores Vinbar, hvor du kan mødes med venner og familie i hyggelige, uformelle rammer. Vinbaren, som ejerne kalder for deres hjertebarn, er startet af en gruppe venner, som ønskede at skabe et fællesskab, hvor nye venskaber har mulighed for at blomstre på kryds og tværs af omgangskredse og geografi.

Vinbarens mandskab, som er en venneflok på 11, er utrolig beærede over jeres anmeldelser. I forbindelse med denne topliste udtalte en fra venneflokken følgende:

Som kooperativ er det den fælles ånd, der driver værket. Vi har alle en interesse i at drive en vinbar, som vi selv ville ønske at besøge. Derfor ønsker vi at give en oplevelse fra øverste hylde. Det gælder både vin og mad, men lige så vigtigt er det, at kunderne føler sig godt tilpas og godt behandlet. Mange af gæsterne spørger nysgerrigt ind til vores kooperativ, og vi elsker at fortælle om vores bevæggrunde for at være med. Vi er jo startet lidt som et socialt eksperiment og er hamrende stolte over, den anerkendelse vi har modtaget fra verdens bedste gæster.

Så hvad enten du kommer alene eller hiver vennerne med under armen, er du garanteret en hyggelig og social aften med masser af god vin og hyggelige samtaler på Vores Vinbar.

Karakter: 5.86 ud af 6

Adresse: Sønder Blvd. 105, 1720 København V 

Nr. 1: Studenterkilden 

Foto: Studenterkilden

I Dyrehavens naturskønne omgivelser ligger et gammelt, charmerende bindingsværkshus. Med udsigt til Klampenborg galopbane og den idylliske Fuglsang sø, kan du her på Studenterkilden læne dig tilbage og nyde en sublim helaftensoplevelse af mad og drikke af særdeles høj kvalitet.

Menuen er inspireret af sæsonens råvarer, og maden er tydeligvis et stolt håndværk, som er svær ikke at blive imponeret af. Anita Klemensen fra Den Røde Cottage, der fik tildelt en stjerne i Michelinguiden i 2012, overtog i 2020 forpagtningen på restauranten. Sammen med resten af sit team, står hun klar til at byde dig velkommen.

Vi vil gerne sige tusind tak til alle vores gæster i 2021. I gør vores arbejde til en fornøjelse. Vi nyder at åbne dørene for jer, og vi glæder os til at se jer i skoven i det nye år.

Anita med sit team bestående af Maria, Camilla og Kristian

Studenterkilden er et oplagt valg til alle livets fester på grund af de smukke udendørs omgivelser og fine indendørs faciliteter. Der er også åbent for gæster flere gange om måneden, hvor du kan se frem til:

  • Velkomstdrink og saltede snacks
  • Helaftensmenu
  • Mineralvand
  • Kaffe/the og sødt
  • Avec
  • Evt. vinmenu

Karakter: 5.91 ud af 6

Adresse: Enghavevej 16, 2930 Klampenborg

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene. Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

Opgørelsen for 2021 er baseret på i alt 284.400 danske gæsteanmeldelser.

You may also like...