Højmølle Kro på Falster er genåbnet: Mød de nye forpagtere

thumb image
Foto: Højmølle Kro, fotograf: Anne Aura

Højmølle kro er blevet et populært samlingssted på Falster takket være sine nye forpagtere. På menuen finder du klassiske kroretter, ny-nordisk cuisine og ikke mindst rigtig dejlig stemning. Og så er kroen også debutanter til DinnerDays.

Hver morgen sætter tre gode venner, Kimmi, Viktor og Jennifer, sig ind i en bil og kører fra Slagelse til Falster. 1 time og 20 minutter efter drejer de nøglen om til deres fælles andet hjem – Højmølle Kro, som de sammen forpagtede den 1. januar 2024.

Indtil de tre venner tog over, havde kroen været lukket ned i nogle år. Derfor var der selvfølgelig nerver på inden åbningen: Hvordan skulle det mon gå med sådan en kro? Det har vi snakket med Viktor Bonné, én af de tre forpagtere, om.

Det københavnske køkken bragt til Falster

De unge mennesker gik nytænkende til værks da de genåbnede kroen tilbage i januar. De ville forsøge at bringe det københavnske køkken til Falster, men også holde fast i den gode, gamle krostemning.

Det var svært at forestille sig, om det skulle blive en stor succes eller det stik modsatte, fortæller Viktor. De tre venner havde dog på fornemmelsen at Falster godt kunne klare en kro, der serverer andre retter end wienerschnitzel. Og ganske rigtigt er det ikke gået stille for sig siden åbningen.

Vi har mange stamgæster, hvor jeg ikke kan tælle på to hænder, hvor mange gange de har været her”

Viktor Bonné

Fra Cofoco til kro

I køkkenet er det Kimmi og Jennifer, der står ved roret. De er begge uddannede fra restaurantkæden Cofoco i København, hvor der er særligt fokus på det ny-nordiske køkken. Derfor spiller disse køkkenteknikker også ind, når pigerne udtænker nye menuer og sammensætter de tilhørende retter.

Lader man øjnene glide over menukortet, finder man flere nordiske kendinger. Håndpillede rejer, oksetatar, sæsons fisk og så videre. Mandag og tirsdag har pigerne også forberedt en dagens ret, hvor stilen er lidt anderledes. Her kan man for eksempel være heldig, at der er wienerschnitzel eller brændende kærlighed på menuen.

For kroens tre forpagtere er det vigtigt, at maden, de serverer, er lavet fra bunden. Og med kærlighed. Det kommer man som gæst også til at opleve til DinnerDays, som er en helt oplagt mulighed for at smage lidt på hvad kroen kan.

Vi bruger gerne ramsløg, hyldeblomst og hvad vi ellers kan finde i vores egen have. Vi sylter, hengemmer og plukker en masse ting fra naturen selv”

En drøm om at drive noget sammen

Viktor er hurtig til at fortælle, at samarbejde mellem de tre venner er godt. Kimmi og Jennifer har været kollegaer i mange år og på forskellige restauranter. De mange timer sammen i køkkenet har været grobund for et tæt venskab.

Ham selv og Kimmi har længe drømt om at drive noget sammen. Kimmi synes det skulle være en restaurant og Viktor en butik. Som med så meget andet fik Kimmi ret, griner han. De to er forlovede.

Med de tre ved roret er der ingen slinger i valsen, når det kommer til god mad og lige så god service. Det har gæsterne også bemærket, som roser dem for at være smilende, imødekommende og altid med et glimt i øjet. Maden for at være fantastisk lækker og flot anrettet.

Besøg kroen her: Nykøbingvej 112, Eskilstrup

DinnerDays på Højmølle Kro

Til gourmetfestivalen DinnerDays, som du kan glæde dig til i uge 42, har vennerne fra Højmølle Kro slået hovederne sammen og forberedt en ganske særlig menu. Den får du tilmed til en rigtig god pris.

Du kan glæde dig til en lækker 3-retters menu:

Forret: Let bagt hvid fisk med fiskefumé, syltede stikkelsbær, persilleolie og ristede kerner
Hovedret: Confiteret gris med vinterspinat, hønsesauce, jordskokkepure og jordskokke chips
Dessert: Yoghurtparfait med pærekompot og brændt hvid chokolade

Pris: 245 kr. (+gebyr)

Snup en overnatning på Falster

Kan du ikke få nok af skønne Falster? Så kan du booke et af Højmølle Kros hyggelige værelser og tilbringe en nat, en weekend eller så mange dage, du har lyst til. Skal du derimod videre efter dit besøg på kroen, er der heller ikke langt til motorvejen, der fører dig tilbage til Nykøbing Falster eller Sjælland. Se mere på deres hjemmeside

You may also like...