Guide: Her finder du kroer på Fyn med sjæl, charme og vanvittig god mad

thumb image
Foto: Sortebro Kro

Er du også glad for en autentisk kro, der emmer af hygge og historie, og hvor du er sikker på, maden smager helt præcist, som den skal? På Fyn er der flere kroer at vælge mellem, hvor du med garanti bliver glad.

På Fyn er der en masse hyggelige landevejskroer med charmerende bindingsværk, rødternede duge og klassisk, dansk mad. For ikke at glemme de fineste omgivelser.

Her kan du se en oversigt over hyggelige kroer, du bør aflægge et visit på Fyn.

Brobyværk Kro

Siden 1732 har Brobyværk Kro været kongeligt privilegeret. Restauranten emmer af autentisk kro i nutidig udvikling, og dens omgivelser er fantastiske.

Odense Å ligger nemlig lige i baghaven og udsigten til kirken gør kroen til det perfekte mødested, når man skal samles på tværs af landet. Men også, hvis du vil opleve Fyns skønne natur, byliv og mange seværdigheder.

Restauranten udlever passionen for det danske køkken med et moderne tvist, mens retter inspireret af det franske brasseriekøkken serveres tilpas rustikt til, at det hører hjemme på en kro. Her kan du spise både til frokost og aften, hvor du blandt andet kan nyde retter som beef wellington, lammemørbrad og kulmule.

Husk at spørge efter dagens ret, der bestemmes af køkkenet på dagen for dit besøg.

Adresse: Marsk Billesvej 15, 5672 Broby

Klosterkroen

Hos Klosterkroen på Gråbrødretorv i Odense bliver det næppe mere autentisk. Træd indenfor i varmen i den hyggelige krostue, hvor ternede duge, snapseglas og små lamper pynter på bordene.

Kroen kan siges at være noget af en tidslomme. Tager du et kig rundt, giver kroens historie sig til udtryk på flere måder med antikviteter, gamle fund og fotografier, der vidner om en svunden tid.

Her serverer tjeneren helt traditionelle, danske retter, som stjerneskud, tarteletter og smørrebrød. Hver tirsdag og torsdag kan du nyde stegt flæsk af libitum med gris fra Grambogaard, hvis du husker at forudbestille bordet.

Klosterkroen er derfor et oplagt valg, hvis du vil have historisk, dansk madlavning.

Adresse: Lille Gråbrødrestræde 2, 5000 Odense C

Sortebro Kro

Lige ved den Fynske Landsby, i naturskønne omgivelser, ligger Sortebro Kro fra 1807. Når du tager plads i de nænsomt restaurerede lokaler med skæve vægge og sprossevinduer, er det som at træde ind i en anden tid.

De fine lokaler i det gamle bindingsværkshus var faktisk i gamle dage ko- og svinestald. I dag er det en hyppigt besøgt landevejskro, hvor gæster kommer både til frokost og aften.

På frokostkortet kan man spotte klassiske danske frokostfavoritter som forskellige slags sild, kyllingesalat og pariserbøf. Til aften kan du gå på opdagelse i a la carte-kortet eller springe på månedens menu. Skal det være en helt særlig aften, så kan du også vælge signaturmenuen, der byder på en gourmetoplevelse uden lige – med alt, hvad det indebærer.

Adresse: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

Den Gamle Kro

Ved den charmerende og levende Overgade i Odense finder du Den Gamle Kro. Stedet blev bygget tilbage i 1683, og hvor man mener, at stedet oprindeligt var en gård.

Som gæst i restauranten får du hurtigt en fornemmelse af de mange historier, kroen byder på. Bindingsværkvæggene og de gamle brædder skaber en stemning af krostue i en moderne kontekst. I dét, som tidligere var en fælles vaskegård for beboere, findes kroens funklende og skjulte perle, nemlig Gårdhaven.

Her kan du nyde restaurantens kro-klassikere i smukke, uformelle rammer mellem blomsterranker og bindingsværk, mens du kigger direkte op i himlen gennem glastaget.

De smukke, uformelle rammer gemmer på mange historier og nostalgi og er bestemt et besøg værd.

Adresse: Overgade 23, 5000 Odense C

Café Krostuen

Lige ved siden af Den Fynske Landsby og Sortebro Kro ligger Café Krostuen. Hele sommeren byder caféen gæster velkommen, hvor du kan nyde frokostanretninger eller kaffe og kage i den hyggeligste æblehave, mens du nyder udsigten til de gamle æbletræer og smågrise, der løber rundt i Den Fynske Landsby.

Indendøre finde du lokaler fulde af sjæl og charme med store egetræsmøbler, en karmin og en bar fra gamle tider.

Lørdage og søndage henover sommeren kan du nyde en lækker weekendbrunch af højeste kvalitet. Spis håndrørt ymer med honningristet granola, kroens egen skinke med røræg, gammel knas med kvædekompot, landbrød og smør med Læsø salt.

Husk at bestille online i forvejen, hvis du vil sikre dig et bord.

Adresse: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

Flere restaurant nyheder...