Guide: Her finder du kroer på Fyn med sjæl, charme og vanvittig god mad

thumb image
Foto: Sortebro Kro

Kroerne på Fyn bærer på fantastiske historier, emmer af hygge og giver dig smagsoplevelser af allerhøjeste hylde. Vi giver dig her et overblik over, hvilke kroer du bør aflægge et visit.

Trænger du til rolige omgivelser og god mad? Så bør du besøge en af Fyns fantastiske og charmerende kroer. På Fyn er der en masse hyggelige landevejskroer med charmerende bindingsværk, rødternede duge og klassisk, dansk mad. For ikke at glemme de fineste omgivelser, der emmer af fynsk idyl.

Har du endnu ikke besøgt en fynsk kro, så er du i den grad gået glip af noget – og samtidig landet det helt rette sted. Vi har nemlig lavet en oversigt over de hyggeligste kroer, du bør besøge på Fyn.

Brobyværk Kro: Nutidig kro med Odense Å som nabo

Siden 1732 har Brobyværk Kro været kongeligt privilegeret. Restauranten emmer af autentisk kro i nutidig udvikling, og dens omgivelser er fantastiske.

Odense Å ligger nemlig lige i baghaven, og udsigten til kirken gør kroen til det perfekte mødested, når man skal samles på tværs af landet. Men også bare hvis du vil opleve Fyns skønne natur, byliv og mange seværdigheder.

Restauranten udlever passionen for det danske køkken med et moderne tvist, mens retter inspireret af det franske brasseriekøkken serveres tilpas rustikt til, at det hører hjemme på en kro. Her kan du spise både til frokost og aften, hvor du blandt andet kan nyde retter som beef wellington, lammemørbrad og kulmule.

Husk at spørg efter dagens ret, der bestemmes af køkkenet på dagen for dit besøg.

Hvor: Marsk Billesvej 15, 5672 Broby

Den Gamle Kro: Ældre kro med levende omgivelser

Ved den charmerende og levende Overgade i Odense finder du Den Gamle Kro. Stedet blev bygget tilbage i 1683, og hvor man mener, at stedet oprindeligt var en gård.

Som gæst i restauranten får du hurtigt en fornemmelse af de mange historier, kroen byder på. Bindingsværkvæggene og de gamle brædder skaber en stemning af krostue i en moderne kontekst.

I dét, som tidligere var en fælles vaskegård for beboere, findes kroens funklende og skjulte perle, nemlig Gårdhaven. Her kan du nyde restaurantens kro-klassikere i smukke, uformelle rammer mellem blomsterranker og bindingsværk, mens du kigger direkte op i himlen gennem glastaget.

De smukke, uformelle rammer gemmer på mange historier og nostalgi og er bestemt et besøg værd.

Besøg Den Gamle Kro i din efterårsferie

Den Gamle Kro inviterer til DinnerDays fra d. 13.- 22. oktober, hvor du kan få hele 3-retter for kun 245 kr. (+gebyr).

Menuen består af:

  • Forret: Hummersuppe med urter i julienne og rejer. Hertil friskbagt brød
  • Hovedret: Langtidsstegt kalveculotte med portvinssauce, dagens kartoffel og sæsonens garniture
  • Dessert: Kroens hjemmelavede chokoladeis, serveret med mangocoulis, brændt chokolade og blåbær.

Den Gamle Kro tilbyder også en vegetarmenu, som du kan se her.

Hvor: Overgade 23, 5000 Odense C

Klosterkroen: Solide danske retter serveret på rødternede duge

Hos Klosterkroen på Gråbrødretorv i Odense bliver det næppe mere autentisk. Træd indenfor i varmen i den hyggelige krostue, hvor ternede duge, snapseglas og små lamper pynter på bordene.

Kroen kan siges at være noget af en tidslomme. Tager du et kig rundt, giver kroens historie sig til udtryk på flere måder med antikviteter, gamle fund og fotografier, der vidner om en svunden tid.

Her serverer tjeneren helt traditionelle, danske retter, som stjerneskud, tarteletter og smørrebrød. Hver tirsdag og torsdag kan du nyde stegt flæsk af libitum med gris fra Grambogaard, hvis du husker at forudbestille bordet.

Klosterkroen er derfor et oplagt valg, hvis du vil have historisk, dansk mad.

Adresse: Lille Gråbrødrestræde 2, 5000 Odense C

Sortebro Kro: Krostemning kombineret med gourmet i topklasse

Lige ved den Fynske Landsby, i naturskønne omgivelser, ligger Sortebro Kro fra 1807. Når du tager plads i de nænsomt restaurerede lokaler med skæve vægge og sprossevinduer, er det som at træde ind i en anden tid. Her serveres klassisk mad med et tvist og med råvarer dyrket lige ved siden af i Den Fynske Landsby.

I det roste køkken står John Kofod Pedersen. Han har erfaring fra flere forskellige restauranter, heriblandt Hotel Skovshoved og Restaurant Saison i Hellerup. Han er desuden medstifter af Bocuse d’Or og har udgivet flere kogebøger.

På frokostkortet kan man spotte klassiske danske frokostfavoritter som forskellige slags sild, kyllingesalat og pariserbøf. Til aften kan du gå på opdagelse i a la carte-kortet eller springe på månedens menu. Fx kan du spise fynske krebs og bagt sandartsouffle med cremet krebsesauce.

Skal det være en helt særlig aften, så kan du også vælge signaturmenuen, der byder på en gourmetoplevelse uden lige – med alt, hvad det indebærer.

Hos Sortebro Kro er prislejet højere sammenlignet med andre kroer, men hvor smagen, kvaliteten og servicen er alle pengene værd. Du kan spise en gourmetmenu bestående af 5 retter til 795 kr. pr. person. Og vi kan forsikre dig om, at det er alle pengene værd.

Det er ikke uden grund, at Sortebro Kro får gæster fra nær og fjern for deres fantastiske mad.

Adresse: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

Café Krostuen: Weekendbrunch i ren Morten Korch idyl

Lige ved siden af Den Fynske Landsby og Sortebro Kro ligger Café Krostuen. Hele sommeren byder caféen gæster velkommen, hvor du kan nyde frokostanretninger eller kaffe og kage i den hyggeligste æblehave, mens du nyder udsigten til de gamle æbletræer og smågrise, der løber rundt i Den Fynske Landsby.

Indendøre finde du lokaler fulde af sjæl og charme med store egetræsmøbler, en karmin og en bar fra gamle tider.

Lørdage og søndage henover sommeren kan du nyde en lækker weekendbrunch af højeste kvalitet. Spis håndrørt ymer med honningristet granola, kroens egen skinke med røræg, gammel knas med kvædekompot, landbrød og smør med Læsø salt.

Husk at bestille online i forvejen, hvis du vil sikre dig et bord.

Adresse: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

You may also like...