Guide: Spis italiensk til en god pris i København

thumb image
Foto: Cantina

Du behøver ikke at rejse hele vejen til Italien for at få en bid autentisk, italiensk mad. Vi har samlet en komplet liste over steder, du kan spise italiensk i København – og til en god pris.

Der er ikke meget, der kan slå duften af nybagte pizzaer eller synet af friskrevet parmesan og dampende pastagryder. Heldigvis er de italienske fornemmelser ikke længere væk end en cykeltur. Mange restauranter i København serverer nemlig fuldstændig fantastiske italienske retter, som let kan lede tankerne hen på de solbeskinnede fortovsrestauranter sydpå. Og så behøver fornøjelsen slet ikke at være dyr.

Læs her, hvor du kan spise italiensk i København.

Cantina: Mestrer i napolitansk pizza

En napolitansk pizza med papirtynd bund, sprød skorpe og en masse god tomatsovs toppet med smeltet ost går man bare aldrig galt i byen med. Denne italienske kunst mestrer Cantina, som serverer pizza, pasta og andre klassikere fra støvlelandet til helt og aldeles rimelige priser.

Kom forbi fra tidlig frokost til sen aften og sæt tænderne i din yndlingspizza på én af byens bedste adresser.

Pris: Pizza fra 145 kr. // Pasta fra 135 kr.
Hvor: Borgergade 2, København K

Bevi Bevi: 6 italienske klassikere for under 300 kr.

Hos Bevi Bevi er menukortet overskueligt og priserne aldeles sympatiske. For 275 kr. får du seks serveringer med blandt andet vitello tonato, stracitella og friterede torsk- og kartoffelkugler på tallerkenen.

“Bevi Bevi” er ligesom alt andet på kortet italienske gloser, som oversat til dansk betyder noget i retning af ”drik drik”. Og det kan man selvfølgelig her på stedet. Bevi Bevi har et bredt udvalg af spritz, drinks og vine, også til ganske fornuftige priser.

Pris: Menu fra 275 kr.
Hvor: Oehlenschlægersgade 53, København V

Italo Disco: Sørger for verdens bedste søndag

Søndag aften kan godt være én af mindre fede. Alt for tæt på mandag, alt for langt til fredag…

Det er der heldigvis råd for her i byen. Italo Disco serverer nemlig søndagspasta, forskellig udgave fra uge til anden – men altid simpelt, delikat og serveret med et enkelt glas vin. Under køkkenchefens skarpe blik er der ingen svinger i valsen, når det kommer til pasta, og så er der altid en god vin at smage på. Det helt oplagte sted at spise italiensk i København.

Pris: Søndagspasta 225 kr. // Menu fra 500 kr. tirsdag – lørdag
Hvor: Oehlenschlægersgade 5, København V

Restobar: Byens bedste bistro?

Hos Restobar er der hundrede procent garanti for velsmagende italiensk mad. Lad os starte med antipastiudvalget, hvor du blandt finder burrata, stracciatella, crostini med ansjos og hvide aspagers med hollandaise. Videre til de større retter, hvor du kan bestille cacio e pepe, pappardelle og meget mere. Det kan godt blive svært at vælge.

Berlingskes mad- og vinanmelder Søren Frank kalder Restobar for vinderen på byens stærkt konkurrenceprægede bistroscene  – ville det ikke være skam ikke at teste, om han har ret?

Pris: Antipasti fra 85 kr. // Større retter fra 145 kr. // Set Menu fra 250 kr.
Hvor: Vesterbrogade 51, København V

Osteria 16, Ravnsborggade: Afslappet, italiensk og brandgodt

Hos Osteria 16, som holder til flere steder i byen, er der godt gang i kogeblusset og smæk på de italienske køkkentraditioner. Hver en kvadratmeter på restauranten er fuld af en afslappet italienskhed og god stemning, som er svær at beskrive, men let at føle.

Når dagens menu skal kreeres, er det med fokus på sæsonens råvarer, som helst er importeret direkte fra Italien. Du kan være helt sikker på at smage på både klassikere og friske input til rigtig fornuftige priser. Der er ikke så meget andet at sige end velbekomme!

Pris: 6 Antipasti + 1 primi 370 kr.
Hvor: Ravnsborggade 14b

20A: Middelhavsinspireret vinslyngeri og spiseri

Den sydlige sommerstemning er ikke længere væk end på 20a, som holder til på hyggelige Ravnsborggade. I glassene serveres alt fra funky naturvin til klassiske rødvine og mange saftige, kraftige druer derimellem.

Er du sulten kan du for eksempel bestille håndskåret tatar, bruchetta med gedeost eller den italienske klassiker Melanzane Alla Parmigiana, som er friteret aubergine lagt i lag med mozzarella, frisk basilikum og tomatsauce.

Pris: Forretter fra 95 kr. // Hovedretter fra 185 kr.
Hvor: Ravnsborggade 20A, København N

Famosi e Golosi: Italiensk darling på Frederiksberg

“Berømte og glubske” er navnet på italieneren på Rolighedsvej 10, hvis du skal oversætte Famosi e Golosi. Og det er bestemt, hvad stedet er: Berømt. Her kommer gæsterne glædeligt igen for at tage en bid af de autentiske retter serveret i rustikke omgivelser. Og det kan tydeligt ses i restaurantens gæsteanmeldelser.

Når du svinger forbi, så må du endelig smage deres rødbedecarpaccio serveret med mozzarella og syltede grøntsager. Delizioso!

Pris: Spis 3-retters menu fra 315 kr.
Hvor: Rolighedsvej 10, Frederiksberg C

San Marco JUNIOR: Italiensk i København med nordisk twist

Hos San Marco JUNIOR får du nordisk velsmag med italiensk accent fra morgen til aften. Her serveres nemlig både morgenmad, brunch, smørrebrød og lækre italienske retter til aften.

Det kan godt være svært at vælge til og fra mellem alle lækkerier på menukortet, så her er, hvad vi ville bestille: Risotto med portobello og trøffel, rigatoni med ragu og tiramisu til dessert. En perfekt kombination af saltet, cremet og sødt – selv tak!

Pris: Små retter fra 75 kr. // Større retter fra 185 kr.
Hvor: Falkoner Allé 10, Frederiksberg

You may also like...