Nu åbner Odense: 4 hyggelige events i februar, du kan tage til

thumb image
H.C. Andersens hus er endelig åbent, hvor der er en masse oplevelser i vente. Foto: Lærke Beck Johansen

Har du også savnet udstillinger, koncerter og nye kulturindtryk, så kan du godt glæde dig. Vi har fundet fire events i Odense, der er proppet med kultur og selvfølgelig også god mad.

Det har været en lang vinter. Men NU vender lyset tilbage, og Odense åbner helt efter endnu en omgang coronarestriktioner. Og du kan tro, at kulturlivet og restaurationsbranchen har savnet dig.

Men hvor skal man starte, og hvad sker der i Odense for tiden? Vi har tjekket aktuelle begivenheder, nyheder og restauranter i Odense og planlagt fire forskellige udflugter, som du kan opleve i februar!

Så tag en ven i hånden, som du har savnet, og kom ud og få nogle nye oplevelser i byen. Der er en masse godt, der venter; blandt andet vinterjazz og en sanseudstilling!

Tag på eventyr i H.C. Andersens forunderlige fortællinger

Har du besøgt det nye H.C. Andersens Hus? Det er et must see i Odense!

Her kan du gå på opdagelse i de fantastiske eventyr gennem de levende rum med lyd og lys, hvor fortællingerne omslutter dig. Mon du kan finde modet til at åbne dørene til hundene i Fyrtøjet?

Museet ligner i sig selv et kunstværk og er tegnet af den berømte, japanske arkitekt Kengo Kuma. Bygningen består af både indendørs og udendørs rum, der strækker sig over 12600 m2 (hvor 2/3 af museet befinder sig under jorden!). Og nu til det bedste: den forunderlige have, som udstillingen flettes sammen med.

Her kan du besøge det smukke spiseri, Deilig, der allerede har modtaget ros for den udsøgte mad og de unikke omgivelser.

Spiseriet drives af Meyers, hvor menuen tager afsæt i H.C. Andersens liv og fortællinger. På menukortet står der:

H.C. Andersens eventyr sætter naturen i scene og beskriver årets gang med afsæt i selv de mindste væsners og planters fortællinger. På samme vis lader Deilig grøftekantsurterne komme til orde, kartoflerne stå på egne ben og boghveden træde i karakter“.

Så kom forbi og bliv betaget af naturen, maden og ikke mindst H.C. Andersens tryllebindende eventyr.

Hvor: H.C. Andersen Haven 3, 5000 Odense C

Vinterjazz og middag ved Odenses fineste gård

Savner du at mærke musikken i kroppen, som kun live-koncerter kan gøre, så tag til Vinterjazz i Odense.

Der er nemlig fuld knald på spillestederne i Odense, hvor bl.a. Kulturmaskinen, Odense Musikbibliotek og Teatret Momentum inviterer til adskillige jazzkoncerter.

Sidstnævnte står bag seks jazzkoncerter i februar, hvor du blandt andet kan opleve ægte strenge-magi, når de unge, dygtige mennesker i strygekvartetet Halvcirkel allierer sig med guitarduoen Yngel.

Foto: Halvcirkel af Jakob Oksbjerg Vinterjazz Odense
Foto: Halvcirkel af Jakob Oksbjerg

Er du til afslappende jazz og en blød, behagelig vokal, så tag ind og hør den amerikanske sangerinde Indra, der blev grammy-nomineret for albummet “Heartland”.

For en mere rå vokal, så kan du opleve Johan Olsen (kendt fra Magtens Korridorer) i bandet Pligten Kalder, som også består af saxisten Peter Bech-Jessen, Søren Mikkelsen på bas, samt journalisten Torben Steno, der spiller orgel. Her er du garanteret en medrivende og upoleret musikoplevelse, med specielle numre som “Tre ældre kvinder på en tom bøssebar i november”.

Foto: Pligten Kalder

Der er adskillige koncerter og venues i februar, da Vinterjazz varer hele tre uger. Der er derfor rig mulighed for at finde en koncert, der passer ind i både din smag og kalenderen.

Hvor: Bl.a. Dexter, Musikhuset Posten, Teater Momentum, Frølageret, Odense Musikbibliotek og PåTaget

Hvornår: 3. – 27. februar 2022

Hvad med at kombinere jazzkoncerten med noget lækkert mad?

Tæt på de mange koncertsteder, finder du Odenses fine (og oversete) gård, Lottrups Gård, hvor der gemmer sig en perle af en restaurant!

Spis middag i det charmerende bindingsværkshus, hvor du kan få klassiske, danske retter af bedste skuffe. Her ved du, at du bare får en god oplevelse, da betjeningen er kanon, omgivelserne flotte, og maden er lavet fra bunden.

Priserne er absolut til at betale; du kan for eksempel få tre retter inklusive vinmenu for 619 kroner. Det er da opskriften på en kanon aften!

Hvor: Lottrups Gård 9, 5000 Odense C

Sanseudstilling og udsøgt brunch

Byen under byen - Kunst museum Brandts
“Byen under byen”-udstilling. Foto: Steffen Stamp // Kunst Museum Brandts

I Odenses latinerkvarter ligger Kunst Museum Brandts, der er Fyns største kunstmuseum. Museet ligger i en tidligere tekstilfabrik, hvor du i dag kan udforske 250 års kunsthistorie samt både moderne og klassisk kunst, der formidles på spændende vis til børn og voksne.

På Brandts har de fem aktuelle udstillinger, blandt andet sanseudstillingen “Byen under byen” af den danske video-, lyd- og performancekunstner Tine Louise Kortermand. Kortermand har skabt et immersivt univers, der udforsker tanken om, hvordan verden mon ser ud, hvis vi mennesker en dag ikke er her.

Du kan også opleve udstillingen “Se mennesket”, der er en fotografisk tour de force over menneskets mangfoldighed i alle dets former.

Hvor: Amfipladsen 7, 5000 Odense

Vil du kombinere de mange kulturelle indtryk med en gastronomisk oplevelse, så ligger der en lækker restaurant lige rundt om hjørnet fra museet.

Eydes Odense
Foto: Eydes

Der er tale om Eydes på Kongensgade, som er et oplagt sted at spise, da restauranten indbyder til afslapning, hygge og en masse god mad.

Gæsterne roser særligt stedet for den lækre brunchbuffet, der har vundet Best of Odense-prisen to år i træk. Der er både klassiske brunchretter som røræg, bacon, pølser, yoghurt og frugt. Der er også lune frokostretter som tarteletter, rødspættefileter, leverpostej og frikadeller. Kan du klemme mere mad ned, så er der også forskellige slags kager og pandekager – særligt den hjemmelavede, fynske brunsviger er populær!

Så måske din kulturelle dag skal starte på Eydes?

Hvor: Kongensgade 31a,​ ​5000 Odense C.​​

Udforsk Odenses restauranter til madfestivallen DinnerDays

Til DinnerDays har flere restauranter i Odense har forberedt en lækker tre retters middag – til en yderst god pris!

I vinterferien (11. – 20. februar) kan du spise en 3 retters middag for kun 215 kr. + gebyr ved bl.a. Næsbyhoved Skov og Froggys Café.

Ønsker I flere serveringer, er dette også muligt ved bl.a. Restaurant Ribelli, Mash eller Druen & Bønnen! Men skynd dig at få billetter – Fynboen og Restaurant Vår er allerede udsolgt.

You may also like...