Året der gik: 5 restauranter der slog dørene op på Fyn i 2019

thumb image

Anmelderrost smørrebrød, autentisk thaimad og legendarisk pizza. Vi giver et tilbageblik på 5 spisesteder, der slog dørene op på Fyn i 2019. Foto: Restaurant HOS

Nye restauranter slår dørene op i Danmark som aldrig før, og Fyn er ingen undtagelse. Her har flere restauranter set dagens lys i 2019.

Vi har samlet fem restauranter, der blev en del af den fynske mad-scene i året, der nu er ved at gå på hæld.

Restaurant HOS

I februar sendte Restaurant HOS for første gang deres smørrebrødskreationer over disken i Kongensgade i Odense centrum. Og siden er det kun gået en vej – fremad. Man må sige, at HOS i den grad har fået anmelderes bevågenhed i 2019 – på den gode måde. I deres første leveår har de intet mindre end vundet kokke-konkurrencen Bedst på Fyn, været nomineret til Årets Smørrebrød i Den Danske Spiseguide og fået flere topplaceringer over bedste gæsteanmeldelser på DinnerBooking.com.

Bag restauranten står Michelle Hemme og Jakob Spolum, der begge har årelang erfaring fra anerkendte restauranter som Ruths Hotel i Gl. Skagen og Restaurant Sletten i Humlebæk.

Ud over at spise smørrebrød med rimmet færøsk laks med rygeost og fennikel eller hjemmemarineret sild med sennepsmayonnaise og smilende fynske æg til frokost – kan du også gå ombord i deres a la carte kort både til frokost og aften. (Kun åbent om aftenen fredag og lørdag)

Hvor: Kongensgade 65, 5000 Odense C


Book bord på HOS ➤

Restaurant H.C. by Meyers

I februar gik Hotel Odeon i Odense fra kun at servere morgenmad til deres gæster, til også at tilbyde middag om aftenen. Det skete, da Meyers Contract Catering slog dørene op til a la carte på deres første hotel-restaurant, Restaurant H.C. by Meyers.

Her kan både hotelgæster og folk udefra nu nyde godt af nordens kulinariske traditioner inspireret af smage fra hele verden lavet af lokale råvarer. Man kan glæde sig til grøne rejer, kammusling, okse fra Grambogård, fladfisk, røget gris og andet godt til ganen.

Hvor: Odeons kvarter 11, 5000 Odense C


Book bord på H.C by Meyers ➤

MAST (Middelfart)

1. maj åbnede det franske brasserie MAST på havnen i Middelfart. Med en skøn udsigt til Lillebælt, som man ikke bliver mæt af lige med det samme. Det gør man til gengæld af maden. MAST har fødderne solidt plantet i de franske madtraditioner. Her får du serveret klassikere med et strejf af Lillebælt og de fisk, der svømmer der.

Menuen byder på skaldyrsfade med jomfruhummer, råmarinerede østers, kongekrabbe og røde flodkrebs. Hop ombord i a la carte-kortet, der byder på moules frites, braiseret lammeskank, fritterede kalvebrisler og meget mere.

Hvor: Havnegade 6, 5500 Middelfart 


Book bord på MAST ➤

Wokshop

Skulle det være en panang eller pad thai?

I maj blev Odense en smule mere eksotisk, da den thailandske københavnerkæde Wokshop tog springet over bæltet og slog sig ned i Jernbanegade i den fynske hovedstad.

Hvis hjertet banker for orientalske smage som karry, friske koriander og fiskesauce, så er Wokshop det helt rigtige sted at sætte sig til bords. Her kan man drømme sig et smut under østens sol med thailandske specialiteter der både tæller sprøde forårsruller, marinerede tigerrejer og et væld af wok – og karry-retter.

Restauranten er en ud af i alt syv restauranter, som alle ejes af Kenneth Heske.

Hvor: Jernbanegade 14A, 5000 Odense C


Book bord på Wokshop ➤

Capri (genåbning)

Foto: Capri

Efter 40 år med samme ejer, kom der i maj nye kræfter til på en af Odenses ældste italienere. Restaurant Capri i Dronningsgade midt i Odense.

Den legendariske restaurant blev overtaget af Foschi-brødrene, Stefano og Luciano, der også driver Restaurant Fynboen i Odense. Nu deler de ud af deres kærlighed til støvlelandet med klassiske, italienske retter i moderne klæder.

Hvor: Dronningsgade 2b, 5000 Odense C


Book bord på Capri ➤

You may also like...