Ugens craving: Sprøde ruller dyppet i sød chilisauce

thumb image

Knasende med krydret fyld. Og så dyppet i sød sauce. Miniforårsruller kan altså noget – både som appetizer og som hurtigt men lækkert mellemmåltid. Se fem restauranter i København, der serverer de bedste friturestegte forårsruller!

Gammel kærlighed ruster aldrig, det samme kan man sige om danskernes forhold til forårsrullen. Det har måske haft sine op- og nedture, bevares, men når alt kommer til alt, er det et stabilt forhold, der har udviklet sig gennem årtier. Først som natmadsspise serveret med sojasauce, så hurtig aftensmad fra kummefryseren, og nu som ekstra sprøde miniudgaver med sød chilisauce. For nogle er forårsrullen et hyggeligt minde fra 90’erne om en rød, smilende drage, der sagde “Daloo-oo-o-n” på TV.

Her på redaktionen foretrækker vi miniforårsrulle. Den der ekstraknasende lille sag med sød chilisauce ‘on the site.’

Vi har samlet fem spisesteder i København, hvor du kan dyppe minirullen i den søde sauce.

Wokshop

Hos Wokshop serverer de alt det bedste fra det thailandske køkken, og derfor har de selvfølgelig også thailandske miniforårsruller på menuen. Maden er frisklavet, og rullerne serveres brandvarme med sød chilisauce som dyp. Den søde smag spiller perfekt sammen med det krydrede fyld, som her består af kylling, kartoffel, glasnudler og hvidkål. Du får også serveret mynte- og salatblade med rullerne, og dette er ikke kun for, at serveringen skal se smart og autentisk ud. Nej, svøb bladene rundt om rullerne, og spis dem “the thai way.”

Pris: Mini forårsruller (3 stk.) 65 kr.
Hvor:
Frederiksberg: Gammel Kongevej 122, 1850 Frederiksberg C
Hellerup: Strandvejen 185, 2900 Hellerup
Kgs. Nytorv: Ny Adelgade 6, 1104 København K
Lyngby: Lyngby Hovedgade 76A, 2800 Kongens Lyngby
Lyngby – Kinopalæet: Klampenborgvej 215 C, 2800 Kongens Lyngby
Østerbro: Østerbrogade 39-41, 2100 København Ø
Rungsted: Rungsted Havn 34, 2960 Rungsted
Valby: Valby Langgade 35, 2500 Valby

THE VIETNAMESE

Forlad hverdagens hamsterhjul, og tag et hurtigt smut til Vietnam. Hos THE VIETNAMESE serverer de autentiske vietnamesiske retter, der får dig til at føle, at du er rejst på eventyr til orientalske himmelstrøg. Her er de knasende ruller en del af en større vietnamesisk tapasmenu med et væld af lækre specialiteter, så du kan blive adskillige smagsoplevelser rigere.

Pris: Vietnamesisk tapas, 195 kr.
Hvor: Store Kongensgade 91, 1264 København K


Læs mere om THE VIETNAMESE ➤

Kinome

Foto: Kinome

Kinome er et moderne japansk fusionskøkken, der serverer farverige retter af friske råvarer. Restaurantens stil er gennemført minimalistisk med lyse lokaler og enkle retter, der frister smagsløgene såvel som øjnene. Forårsrullerne er her en anelse større end den klassiske mini-rulle, men du bliver ikke snydt for en sprød appetizer.

Pris: 65 kr. (2 stk.)
Hvor: Strandvejen 68C st., 2900 Hellerup


Book bord på Kinome ➤

Koii

På Koii serverer de udvalgte retter fra det asiatiske køkken – og her er de hjemmelavede forårsruller en af de helt store favoritter. Du kan vælge mellem to slags fyld: Oksekød, grøntsager og glasnudler eller vegetarfyld udelukkende med krydrede grøntsager, uanset får du den klassiske søde chilisauce med som dyppelse. MUMS!

Pris: Mini forårsruller (5 stk) 59 kr.
Hvor: Jægersborg Allé 16, 2920 Charlottenlund


Book bord på Koii ➤

Baan Thai Isarn

Baan Thai Isarn åbnede for mere end tyve år siden på pulserende Vesterbro. Dengang hed restauranten Thai Esan, og det var en af de første thai-restauranter i Danmark. I dag drives spisestedet af den oprindelige ejers søn, og i forbindelse med den overtagelse ændrede restauranten navn til Baan Thai Isam. Madglæden og de kulinariske evner er gået i arv, og nu serverer ældste sønnen de samme autentiske retter, som hans mor plejede at gøre. Heriblandt skønne miniruller, der i små bidder vil vække dine smagsløg, og som forret vil forberede dig på et væld af krydrede retter fra menukortet.


Pris: Mini forårsruller med kød 65 kr.
Mini forårsruller med tofu 60 kr.

Hvor: Lille Istedgade 7, 1706 København V


Book bord på Baan Thai Isarn ➤

You may also like...