Den store tømmermænds-guide til 1. januar

thumb image

Det virker næsten obligatorisk. En snasket burger og en fedtet pizza med pepperoni den 1. januar er lige så helligt som and til jul. Vi guider dig gennem fastfoodjunglen, så du ikke skal tage store beslutninger, når tømmermændene banker på overetagen.

Det nye år banker på, og det samme gør champagnetømmermænd. Her kan du godt glemme alt om reparationsbajer og kaffe, når tømmermændene skal plejes, der skal nemlig salt i skrutten! Vi guider dig til formidabel tømmermændsmad i København – også dig, der har brug for et sundere alternativ, og dig, der sådan set har det fint, men som allerede har besluttet at bruge dagen på at serie-binge.

Efter bulder og brag kommer burger

Med saftige bøffer, sprød salat og bløde boller har Cock’s & Cows indtaget København, og nu varmer de vores burgerhjerter med kvalitet og den der ultrahippe attitude. Det er en burgerbiks med stort B, så fortvivl ej, hvis du har brug for lidt ekstra forkælelse efter en nat med bulder, brag og glade dage. Dobbelt bøf og cheddar, friturestegt bøffelmozzarella eller chili-hvidløg marineret bøf med mayo og pesto. De kan det hele – også vegetarisk og vegansk, for ikke at tale om fritterne!

Hvor:
København N
København K
Gammel Strand – København K
Kødbyen – København V
København Ø
København S

Værd at forlade sofaen for

Har du besluttet dig for, at du under ingen omstændigheder skal uden for en dør i dag? Helt forståeligt. Heldigvis er Wagamama ikke kun et rigtig godt spisested, det er også et fremragende takeaway-sted, der serverer alt fra vegansk pad thai til ramen med friske nudler og farverig garniture. Hvis du alligevel beslutter dig for at forlade sofaen, så inviterer Wagamama indenfor på både Frederiksberg og i deres restaurant ved Tivoli.

Hvor:
Wagamama ved Tivoli: Tietgensgade 20, 1704 København V
Wagamama Frederiksberg: Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg

Sæt skub i smagsløgene

Skal der bevægelse i din festtrætte krop, så tag en tur op ad kysten. Langs Strandvejen ligger forskellige restauranter, der kan være behjælpelig med lidt saltet lækkert til maven, men hold særligt udkig efter Namaste by India Royale i Hellerup. Som du nok har gættet, serverer de her indiske retter, der sætter skub i smagsløgene og stiller både den lille og store sult. Find en plads i restauranten eller tag maden med hjem, så du kan nyde den i vandret stilling foran fjerneren.

Hvor: Hellerup Strandvej 132A, 2900 Hellerup


Læs mere om Namaste by India Royale og book bord her ➤

En stor pizza-favorit

Nå ja, vi må ikke glemme pizza’en. Den klassiske tømmermændsspise med den bløde brødbund, smeltede ost og salte fyld er jo en gave fra oven på sådan en dag. Hos Pizzeria Luca, der i øvrigt er kåret som 5. bedste pizza i Europa, står de klar ved stenovnene på årets første dag. Her er dejen lavet med kærlighed og koldhævet i 72 timer, og opskriften er hentet fra Italien og stammer fra ældgamle pizzaiolo-tradtioner. Er du til andet end lige pizza, kan de også andet end at jonglere dej. Så på menukortet finder du også forskellige antipasti, primi og dolce.

Hvor:
Pizzeria Luca Gl. Strand: Gammel Strand 42, 1202 København
Pizzeria Luca Lyngby: Gammel Jernbanevej 20, 2800 Kongens Lyngby

Friskt og friturestegt

Det er ikke den klassiske tømmermændskost, men det thailandske køkken kan altså noget, når hovedet føles ekstra tungt! Hos Silom Restaurant på Østerbro byder de op thailandske specialiteter med friske og sunde råvarer, der får tømmermændene til at lette. Føler du dog, at det bliver lidt for helligt med grønt på sådan en dag? Bare rolig, du behøver ikke snydes for friture og kulhydrater – vælg blandt forskellige friturestegte forretter og et væld af hovedretter med stegte nudler og ris med smagfuld karry eller andet lækker sauce.

Hvor: Østerbrogade 89, 2100 København Ø


Læs mere om Silom Restaurant og book bord her ➤

Italiensk med manér

Levede nytårsmenuen ikke op til dine forventninger, så tag revanche dagen derpå med en smagsoplevelse i særklasse, der samtidig matcher dit behov for at ligge under dynen og serie-binge. Hos RE Cucina sørger de for autentiske napolitanske retter til din hygge-dag. Hvad med en omgang risotto med stegte romanesco og sprød guanciale eller måske en Black Angus rib-eye med grønt og sauce, er det ikke lige, hvad du har brug for?

Hvor: Kongevejen 2, 2791 Dragør


Læs mere om RE Cucina og book bord her ➤

Kæde med autenticitet

Hvis du bor i København og omegn har du uden tvivl stiftet bekendtskab med Wokshop. Hvis ikke, så er årets første dag en kærkommen anledning. Wokshop er en restaurantkæde, der begyndte som en lille thai-cantina i Ny Adelgade, men består nu 20 år efter af adskillige restauranter. Restauranterne beriger hovedstadsområdet med autentiske thai-retter, og også denne dag står de klar til at pleje dine tømmermænd med smag og salte retter. Menukortet er stort og mangfoldigt, så du snildt kan vælge, hvad du lige har lyst til af snacks, smagfulde woks og diverse karryretter.

Hvor:
Frederiksberg: Gammel Kongevej 122, 1850 Frederiksberg C
Hellerup: Strandvejen 185, 2900 Hellerup
Kgs. Nytorv: Ny Adelgade 6, 1104 København K
Lyngby: Lyngby Hovedgade 76A, 2800 Kongens Lyngby
Lyngby – Kinopalæet: Klampenborgvej 215 C, 2800 Kongens Lyngby
Østerbro: Østerbrogade 39-41, 2100 København Ø
Rungsted: Rungsted Havn 34, 2960 Rungsted
Valby: Valby Langgade 35, 2500 Valby

Flere restaurant nyheder...