Den store tømmermænds-guide til dagen derpå

thumb image
Foto: Pastor Tacos

Burgers, mexikansk, forårsruller eller flæskestegssandwich – hvad er din bedste kur mod tømmermænd? Vi guider dig gennem fastfoodjunglen, så du ikke selv skal navigere i byens mange muligheder, når du har ondt i håret.

Årets største hangover-dag er over os, og det har fået redaktionen til at tage emnet tømmermændsmad op. Her kan du godt glemme alt om reparationsbajer og kaffe, når tømmermændene skal plejes, der skal nemlig salt i skrutten! Vi guider dig til formidabel tømmermændsmad i København.

Sallie’s Restaurant & Snack Bar: en ikonisk burger

Foto: Sallie’s Restaurant og Snack Bar

En ordentlig bragetur kalder på burgers! Og Sallie’s version er altså ikke en Fru Hvem-som-helst. Det er nemlig Danmarks første af slagsen. Sallie’s Restaurant & Snackbar i Albertslund er indrettet præcis som en diner fra 50’erne. Skaktern, pasteller og de ikoniske båse, du sikkert kender fra The Peach Pit. Prøv den med én af deres lækre milkshakes, og så er du så god som ny meget snart!

Hvor: Roskildevej 25, 2620 Albertslund

Café Nöa’h: Brunch eller smørstegte burgerbuns

Foto: Café Nöa’h

Café Nöa’h er et oplagt sted at pleje sin hangover. Det kan godt være, det er svært at stave til, når du har festet det meste af natten, men det er let at holde af, og deres brunch og ikke mindst burger er værd at snige sig ud af hulen for.

Hvor: Viggo Kampmanns Plads 5, 2300 København S

Americas Grill: Det bedste fra to verdener under samme tag

Foto: Americas Grill

Americas Grill – også kendt som Las Americas er et fusionskøkken, som kombinerer Nord- og Sydamerika. Her kan du sætte tænderne i alt fra saftige burgere til tacos med frisklavet guacamole. Har du tømmermænd, er der et redningskit til dig her!

Hvor: Nikolaj Plads 24, 1067 København K.

Pizzeria Luca: En pizza med masser af OST

Foto: Pizzeria Luca

Nå ja, vi må ikke glemme pizza’en. Den klassiske tømmermændsspise! med den sprøde brødbund, smeltede ost og salte fyld er jo en gave fra oven på sådan en dag. Hos Pizzeria Luca, der i øvrigt er kåret som 5. bedste pizza i Europa, står de klar ved stenovnene på årets første dag.

Her er dejen lavet med kærlighed og koldhævet i 72 timer, og opskriften er hentet fra Italien og stammer fra ældgamle pizzaiolo-tradtioner. Er du til andet end lige pizza, kan de også andet end at jonglere dej. Så på menukortet finder du også forskellige antipasti, primi og dolce.

Hvor: Gammel Strand 42, 1202 København

Pastor Tacos: Sprøde tacos og masser af farver!

tømmermænd mad Pastor Tacos
Foto: Pastor Tacos

Hvis du er vild med de mange fantastiske smagskomponenter, der er i det latinamerikanske køkken, kan vi kun anbefale dig at tage et smut forbi Pastor Tacos. Her er du garanteret lækre mexi-klassikere som tasty tacos, fingerslikkende gringas og saftige burritos – og har du mod på det, kan du hertil læske ganen med en iskold Negra Modelo. Si, por favor! Så er kroppen ligesom i gang igen.

Hvor: Amagerbrogade 136, 2300 København S

Zòcalo: Mexicanske favoritter på Nørrebro og Frederiksberg

Foto: Zòcalo

Det er heldigvis ikke kun amagerkanerne, der kan smovse sig i lækker mexicansk mad, når tømmermændene slår hårdt. Zòcalo, der både er til at finde på Nørrebro, Frederiksberg og i Tivoli Food Hall, inviterer nemlig også på de bedste mexicanske favoritter. Spis alt lige fra tacos, mexicanske bowls og quesadillas til sprøde, salte og ostede nachos, der kurerer enhver tømmermændshovedpine. Er du veganer eller glutenallergiker? Intet problem! Zòcalo tilbyder både veganske og glutenfrie alternativer.

Hvor: Falkoner Allé 80, 2000 Frederiksberg og Nørrebrogade 140, 2200 Nørrebro

Meyers Spisehus: Den legendariske flæskestegssandwich

Foto: Meyers Spisehus Lyngby

En anden helt genial ret, hvis du har ondt i håret, er en flæskestegssandwich. Den perfekte smagskombination af surt, sødt, salt og umami kan udvikle mirakler, og Meyers Spisehus har en legendarisk én af slagsen! Flæskestegssandwichen består af dansk gris, sprøde svær, hjemmesyltede agurker, lun rødkål, rå æbler og sennepsdressing. MUMS!

Hvor: Handelstorvet 10, 2800 Kongens Lyngby

Wokshop: Masser af smag og sprøde forårsruller

Foto: Wokshop

Tømmermændsmad kan også være andet end junkfood og greasy burgers. Hvad med at søge til asiens smagfulde køkken? Wokshop begyndte som en lille thai-cantina i Ny Adelgade, men består nu af adskillige restauranter. Alle beriger de hovedstadsområdet med autentiske thai-retter, og de står også klar til at pleje dine tømmermænd med smag og salte retter. Menukortet er stort og mangfoldigt, så du snildt kan vælge, hvad du lige har lyst til af snacks, smagfulde woks og diverse karryretter.

Hvor:
Frederiksberg: Gammel Kongevej 122, 1850 Frederiksberg C
Hellerup: Strandvejen 185, 2900 Hellerup
Kgs. Nytorv: Ny Adelgade 6, 1104 København K
Lyngby: Lyngby Hovedgade 76A, 2800 Kongens Lyngby
Lyngby – Kinopalæet: Klampenborgvej 215 C, 2800 Kongens Lyngby
Østerbro: Østerbrogade 39-41, 2100 København Ø
Rungsted: Rungsted Havn 34, 2960 Rungsted
Valby: Valby Langgade 35, 2500 Valby

You may also like...