Aarhus: Skøn vintermad, der varmer krop og sjæl

thumb image
Foto: Den Lille Kro

Brrr, vinteren står for alvor for døren, og det er bidende koldt udenfor. Derfor er det oplagt at nyde et lunt måltid mad, der ved hver bid føles som et langt, varmt kram. Det kram kan du få ved at besøge en af disse skønne restauranter.

Som du nok allerede ved, så er januar en kold og mørk måned, som ofte byder på sne, regn og slud i lange baner. Vi higer alle sammen efter at holde kropstemperaturen oppe, og findes der en bedre måde at gøre det på end at nyde et lunt måltid mad, som varmer både krop og sind.

Vi giver dig her fire bud på spisesteder, som serverer vintermad, der både varmer og smager uimodståeligt. Se, hvor du kan nyde krydrede supper, smagfulde simreretter og cremede pastaretter, som i den grad vil få sat gang i dit blodomløb.

Skovmøllen Restaurant byder indenfor til skønne vinterretter

Foto: Skovmøllen Restaurant

Ved den gamle skovmølle i Marselisborg Skov blot 10 minutter fra Aarhus centrum finder du Restaurant Skovmøllen. Her kan I læne jer tilbage i den lavloftede stue, hvor levende lys, skæve gamle vægge og den hyggelige vandmølle er med til at skabe en rolig atmosfære og hjertevarm charme.

Menukortet er rigt på nogle af de bedste danske herligheder fra køkkenet. Til frokost kan I finde et bredt udvalg af både smørrebrød og lune retter, og om aftenen på onsdage og torsdage serverer de dagens ret til en særdeles beskeden pris på 100 kr. per mand. Det er retter såsom tarteletter med stuvet vintergrønt, lune frikadeller med kartofler, bagte jordskokker og stegt flæsk, som I bl.a. kan vælge imellem.

Hvor: Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Varm krop og sjæl med lækker mormormad på Den Lille Kro

Foto: Den Lille Kro

Kom indenfor og få varmen på Den Lille Kro, som føles som et besøg hjemme i mormors hyggelige dagligstue. Her letter grydelågene over simrende mad, der har fået al den tid og kærlighed, god mad kræver. Alt det, der kommer ud af køkkenet på en tallerken, er lavet helt fra bunden af de bedste råvarer, og opskrifterne er et udpluk af diverse bedstemødres egne favoritter.

Du kan blandt andet bestille en saftig wienerschnitzel med ærter, stegte kartofler og smørsovs. Dette er den perfekte vinterret, som med garanti vil give dig både varme og et skud energi på en kold og blæsende regnvejrsdag. Du kan desuden også forkæle dig selv med en lun kartoffel-porresuppe til forret og flamberede pandekager til dessert. Mums!

Hvor: Nørre Allé 55, st, 8000 Aarhus C

Cremede pastaretter på Cross Café

Foto: Cross Café

På hjørnet af Åboulevarden ligger den altid hyggelige Cross Café, hvor du kan komme ind og varme dig på alt fra klassiske caféretter til nye påfund, mens du nyder udsigten til vandet, gågadens brede skare og resten af det pulserende byliv. De store vinduesfacader gør det muligt at observere det hyggelig trummerum ude på den travle gade, selvom du sidder indenfor i restaurantens varme og hyggelige rammer.

På Cross Café kan du blandet andet kaste dig over cremede og lune pastaretter såsom tagliatelle a la carbonara med bacon, eller tagliatelle med ristede svampe og flødesauce. Pastaretterne er en fantastisk vinterspise, hvor blandingen af den cremede konsistens og den milde smag af fløde, ost og svampe skaber en varm følelse helt ind i knoglerne.

Hvor: Åboulevarden 66, 8000 Aarhus C

Lune supper og bøf bearnaise på Café Ziggy

Foto: Café Ziggy

På Café Ziggy er du velkommen til at komme ind og få varmen på alle ugens syv dage. Her byder de altid på hyggelige stunder med fokus på nærværende betjening og gode spiseoplevelser. Der hersker en afslappende stemning, som oser af mangfoldighed, og i køkkenet går de hverken på kompromis med smag eller kvalitet.

På menukortet kan du finde ugens suppe, som altid er et sikkert hit. Den cremede smag og de nærende ingredienser vil helt sikkert give dig et dejligt boost af varme og velvære. Du kan også bestille en saftig bøf bearnaise med ovnstegte kartofler, og findes der noget mere mættende og uimodståeligt end en rosastegt bøf med masser af sovs, der er lavet på smør, æggeblomme og estragon.

Hvor: Tordenskjoldsgade 96, 8200 Aarhus N

You may also like...