DinnerDays i Aarhus: Her kan du spise vegetarisk

thumb image

Til DinnerDays i vinterferien tilbyder flere aarhusianske restauranter et grønt alternativ, når de serverer 3 retter fra 210 kr. (+gebyr). Nyd en velsmagende vegetarmenu på restauranter som Skovmøllen, Früd og KP5.

DinnerDays er lige rundt om hjørnet, og er du vegetar, skal du ikke snydes for en skøn spiseoplevelse. Flere spændende restauranter i Aarhus inviterer nemlig indenfor med grønt på menuen. Det er ikke alle vegetarmenuer, som er offentliggjorte, men hvis du har spørgsmål til menuen, er du altid velkommen til at kontakte restauranten.

Restaurant APART

Lækre, grønne retter i en afslappet atmosfære. Sådan opsummerer man kort et besøg på Restaurant APART i Skejby. Her henter Kokkene deres råvarer i lokalområdet, og derfor er det sæsonerne, der dikterer menuen. Til DinnerDays byder restauranten på en vegetarisk menu bestående af saltbagt selleri til forret, ravioli med græskar, svampe og brunet smør til hovedret, og en skøn creme fraiche mousse med havtorn og bagt hvid chokolade til dessert.

Hvor: Tueager 5, 8200 Aarhus N


Køb menu på APART her ➤

Den Lille Kro

Malerier i guldrammer på væggen, ægte tæpper og polstrede stole. Kom indenfor, og bliv henført til din mormors dagligstue, hvor hyggen spreder sig, mens ovnen syder, og grydelågene letter over simrende mad ude i køkkenet. Egentlig er det de klassiske “mormor-retter”, der dominerer på menukortet. Men til DinnerDays kan du skifte tunmoussen og kalvestegen ud med grønne alternativer.

Hvor: Nørre Allé 55, st, 8000 Aarhus C


Køb menu på Den Lille Kro her ➤

Frederiksgade42 mad & vin

Hos Frederiksgade42 mener de, at delemad skaber en varm og hyggelig atmosfære. Derfor får du også til DinnerDays serveret små retter, som kommer til bordet i tapas stil, hvilket er med til at give et godt sammenspil og en uformel stemning. Og det er jo netop det den gode spiseoplevelse handler om: Nærvær og velsmag. Retterne er delt op i to serveringer. Den første består af tre retter: rødbedetartar med peanuts og dild, “Greendog” – stegt gulerod med salat, stegte løg, parmesan og wasabi, og glaskål med dild, citron og kærner. Anden servering består af stegte østershatte med linser og æbler samt blomkål med kernemælk og grøn olie.

Hvor: Frederiksgade 42, 8000 Aarhus C


Køb menu på Frederiksgade42 mad & vin her ➤

Früd Cafe & Restaurant

Früds Brasserie og Restaurant har til huse i det hyggelige område nær Marselisborg havn. Her tager man afsæt i friske og velsmagende råvarer, der udfoldes i den franske køkkenstil. Retter, der er ligetil til at gå til. Til den grønne menu kan du vælge at tilkøbe den udsøgte vinbuffet med 3 hvid, 3 rød samt 2 dessertvine. En fuldendt forkælelse til dig, der elsker den gode mad- og vinoplevelse.

Hvor: Dalgas Avenue 54, 8000 Aarhus C


Køb menu på Früd Cafe & Restaurant her ➤

Globen Flakket

Ved åen kan du på Globen Flakket glæde ganen med en skøn vegetarmenu. Til forret serveres en cremet gulerodssuppe med dertilhørende øko-brød og aioli. Hovedretten består af braiseret spidskål med citron og purløg serveret med blomkål, ristede svampe og tomatiseret Pommes Anna. Hvorefter herlighederne rundes af med en blød Gateau Marcel med passionssorbet og broken gel.

Hvor: Åboulevarden 18, 8000 Aarhus C


Køb menu på Globen Flakket her ➤

Hantwerk

På havnen, lige der, hvor den moderne bydel møder det gamle kvarter med bådelaug og fiskehus, ligger Hantwerk.
Hantwerk er helt sin egen. Ikke helt en restaurant eller bistro. Heller ikke en gastropub. Men en skøn kombination af hjemmebryg, udsøgte vine og velsmagende mad, hvor et hold af ølbryggere, vinkendere og gastromænd har skabt et madunivers med godt håndværk.

Hvor: Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C


Køb menu på Hantwerk her ➤

Kolo

Navnet Kolo kommer af “Kolonihave”. Et lille fristed midt inde i byen med friske råvarer og hygge. Og det er det, man finder på Guldsmedgade i midtbyen, hvor restaurant Kolo holder til. Her lever begrebet ”fedtet fine dining”, hvor menukortet indeholder lidt mere greasy og friterede elementer – uden fornemmelsen af grillbar.

Hvor: Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus C


Køb menu på Kolo her ➤

KP5

I charmerende omgivelser på kystpromenaden med udsigt til hav, skov og den lille træbådshavn, finder du brasseriet KP5. Her har kokkene bygget menukortet op omkring den franske kogekunst med lette og rustikke retter. Her har man stor respekt for råvarerne, og de har derfor stort fokus på sæsoner og ‘ærlig’ mad.

Hvor: Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C


Køb menu på KP5 her ➤

Marselisborg Havnekro

Med første parket til havet og den charmerende lystbådehavn kan du på Marselisborg Havnekro nyde en god skøn vegetarmenu under DinnerDays. Det er en hyggelig og jordnær kro, der består af en lille charmerende sømandspub og en maritim spiserestaurant. Her byder menukortet på klassiske danske retter, hvor der er fokus på kvalitet og det gode håndværk.

Hvor: Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus C


Køb menu på Marselisborg Havnekro her ➤

Restaurant Anker

Ved træskibshavnen ligger den lille fransk-inspirerede perle, Anker. Her er der ingen fine fornemmelser eller strittende lillefingre, men et dedikeret team, der kredser om den gode madoplevelse med smag, god betjening og en afslappet atmosfære. Samtidig formår de at skabe et spiserum, hvor alt godt fra det danske hav kombineres med fransk kogekunst.

Hvor: Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C


Køb menu på Anker her ➤

Restaurant Gäst

På Restaurant Gäst er kokkene gode til at overraske med anderledes smagsoplevelser, og dette gør sig også gældende under DinnerDays, hvor de har også har sat grønne retter på menuen. I køkkenet elsker de at eksperimentere med retterne og nytænke de klassiske. Så du kan forvente små overraskelse på tallerkenen.


Hvor: Banegårdspladsen 14, 8000 Aarhus C


Køb menu på Restaurant Gäst her ➤

Martino

Med udsigt over Aarhus Bugten og Marselisborg Lystbådehavnen kan du nyde grønne retter på Restaurant Martino. Her dominerer det italienske køkken, men indimellem kommer det danske køkken til udtryk. Overordnet er det en skøn kombination af de to køkkener, hvor rammerne er frie, og kokkene kan være kreative med smagen.

Hvor: Marselisborg Havnevej 46


Køb menu på Martino her ➤

Restaurant Skovmøllen

Skovmøllen har været beværtning siden 1800-tallet, og dermed et yderst attraktivt udflugtsmål for bymennesker, der søgte et fristed og frisk luft. Restauranten er stadig den dag i dag et populært spisested for gæster, der besøger skoven, går tur ved mølledammen eller bevidst opsøger spiseoplevelsen i de traditionsrige rammer og ægte Morten Korch-stil. Besøg Skovmøllen under DinnerDays, hvor de også står klar med en vegetarmenu.

Hvor: Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg


Køb menu på Restaurant Skovmøllen her ➤

Du finder alle restauranter og menuer – også dem for ikke-vegetarer – her.

You may also like...