Guide: Gå på opdagelse i Skagens toplækre restauranter

thumb image
Foto: Pakhuset Skagen

Planlægger du en tur til naturskønne Skagen i din sommerferie? Og leder du efter de bedste spisesteder, der fuldender feriedagene? Så læs med her, hvor vi giver dig den ultimative guide til Skagens lækreste restauranter.

Skagen byder på storslået landskab, brusende hav fra alle sider og fantastiske oplevelser for både børn og voksne. Derfor vælger mange danskere at valfarte dertil, når den længe ventede sommer endelig banker på.

Den maleriske by er blandt andet kendt for at være Danmarks store fiske- og skaldyrsmekka, hvor du virkelig kan få lov til at spise dig mæt i alt det bedste fra havet.

Vi kommer med vores bedste bud på restauranter, der absolut er et besøg værd, når du befinder dig i det nordligste Danmark.

Skagen Bryghus: Ølhaner, mad og live-musik

Skagen Bryghus er stedet, hvor du kan nyde en lækker specialøl, folkelig atmosfære og fantastisk live musik, der får stemningen helt i top. Bryghuset er perfekt placeret ganske få meter fra havnen og byens gågade.

Menukortet byder på alt lige fra lækker brunch og burgere til klassiske frokostanretninger. Her kan du se frem til at smage friskfanget fisk i form af fiskefrikadeller, fiskeplatter, husets Skagenskud af rødspættefilet og meget, meget mere. 

Et godt måltid mad skal naturligvis akkompagneres af en iskold frisktappet øl. Og dét kan du sagtens få her, for bryghuset har hele 20 forskellige slags øl på kortet.

Bryghuset er desuden et af Nordjyllands største musiksteder, og her afholdes godt 150 musikalske arrangementer om året. Se deres kalender her.

Er du interesseret i øl, kan du også komme på jævnlige rundvisninger på tapperiet, og så er Skagens Bryghus tilmed indehaver af landets største Biergarten med to udendørsbarer og plads til hele 500 glade gæster. Skål!

Hvor: Kirkevej 10, 9990 Skagen

Pakhuset Skagen: Traditionel fiskerestaurant med havkig

Pakhuset Skagen er placeret midt på kajen ved Skagens lystbådehavn. Herfra har du udsigt til havet, lystbåde og de ikoniske pakhuse på havnen. Stedet er en historisk, atmosfærefyldt og traditionel fiskerestaurant, hvor kvalitet vægtes højt.

Køkkenet tager udgangspunkt i friskfangede fisk og har desuden et lækkert udvalg af kød- og vegetarretter.

På 1. sal finder du Restaurant Håkon, der er Pakhusets lille ‘fine dining’-perle. Restauranten henvender sig til gæster, der vil have den komplette mad- og vinoplevelse, med ekstra fokus på sæson- og råvarer.

Besøger du Pakhuset i sommermånederne eller i weekenderne, kan du endvidere glæde dig til at tage en svingom på de bonede gulve, når livebands spiller op til dans og sjove stunder.

Hvor: Rødspættevej 6, 9990 Skagen

Skagen Hotel & Brasserie: Danske klassikere på menuen

Lige overfor den gamle stationsbygning finder du Skagen Hotel & Brasserie. Her får du rendyrket Skagen-stemning fra start til slut.

Restaurantens menukort består af velkendte danske klassikere, som du kan bestille til både frokost og aften.

Her kan du få alverdens lækre smørrebrød, der serveres på husets hjemmebagte rugbrød. Og er det en af de køligere sommerdage, kan du varme dig på restaurantens overdådige hummerbisque med jomfruhummerhaler og persille.

Fælles for maden er, at den er tilberedt med en god portion kærlighed og de allerbedste ingredienser.

Hvor: Sct. Laurentii Vej 35, 9990 Skagen

Jakobs Café: Restaurant med bar, livemusik og natklub

På Havnevej i Skagens aktive handelsområde kan du sætte dig til rette på Jakobs Café. Det stemningsfyldte fristed summer af af liv, hyggelig atmosfære og glade dage. I sommermånederne kan du tage plads på terrassen og nyde solens lune stråler.

Vælg mellem à la carte-retter hele dagen, der blandt andet byder på brunch, sandwiches, smørrebrød og mere til. Kommer du forbi om aftenen, kan du også vælge at begive dig ud i den sæsonbestemte 3-retters menu.

Restauranten har ugentligt livemusik og jævnlige temaaftener på programmet i sommerhalvåret. Se deres program her.

Om aftenen omkring kl. 22.30 bliver stedet forvandlet til et hyggeligt dansested med bar og natklub.

Jakobs Café er dermed den perfekte kombination af café, restaurant, bar og natklub – så her er du sikret en god dag (og nat)!

Hvor: Havnevej 4, 9990 Skagen

You may also like...