Vild med sprød and og brun sovs? Her kan du fejre Mortensaften i København

thumb image

Sprød and, søde, brunede kartofler og en smagfuld sauce! Mortensaften står for døren, og er du ikke lige i humør til at tilberede det store måltid selv, får du her nogle restauranter i København, der byder på en lækker mortensaften-menu d. 10. november.

Leder du efter en god undskyldning for at spise julemad året rundt? Så er du nok ret vild med mortensaften! Vi kan glæde dig med, at den er lige rundt om hjørnet – så snart kan du se frem til stegt and og en sovs så tyk, at den hænger godt fast på de brunede kartofler.

Den 10. november kan vi nemlig fejre Mortensaften, og der er masser af muligheder for at få stillet sulten – også selvom du ikke orker det store madlavningsprojekt selv.

Her får du bud på, hvor du kan fejre Morten Bisp med god mad og god vin, hvis du befinder dig i København. God spiselyst!

Vandværket

Foto: Vandværket

I det flotte vandværk fra 1903 kan du spise en nøje udvalgt tre-retters menu inklusiv snacks. Menuen er en kombination af de traditionelle retter og nye smage, som du kan se frem til at udforske.

Forretten er lækre kammuslinger m. kærnemælk, hasselnød og knudekål. Som traditionen foreskriver det, er hovedretten andebryst, men denne gang serveret med jordskok og tyttebær, og til dessert får du rødgrød med vaniljecreme og lakridsis. Der er mulighed for tilkøb af vinmenu og mocktailmenu.

Pris: 3 retters menu 450 kr. pr. pers. (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Rabarbervej 2, 2400 København NV

Fru Nimb

Fru Nimb
Foto: Fru Nimb

Kom i ægte efterårsstemning ved Fru Nimb i Tivoli. I de hyggelige omgivelser kan du spise koldrøget laks fra Samsø til forret, og så selvfølgelig den klassiske andesteg til hovedret. Glæd dig til at smage Fru Nimbs berømte æblekage til dessert med saltet crumble, ribs og fløde.

Pris: 3 retters menu 725 kr. pr. pers. inkl. vinmenu (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V

Green Room

Foto: Green Room

Ved Scandic Falkoners flotte spisested Green Room bliver du inviteret på klassisk Mortensaften. Det betyder selvfølgelig, at du får andesteg med svesker, æbler, rødkål og andesauce, som du kan dyppe de hvide og glaserede kartofler i. Til dessert får du gammeldags æblekage med rasp.

Pris: 2 retters menu 275 kr. pr. pers. (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Falkoner Allé 9, 2000 Frederiksberg

San Marco JUNIOR

San Marco JUNIOR
Foto: San Marco Junior

Den velanmeldte restaurant San Marco JUNIOR på Frederiksberg tilbyder en dejlig tre-retters menu til Mortensaften. Til forret vil der blive serveret farinmarineret laks med sennepscreme og syltede urter. Hovedretten består selvfølgelig af klassisk andesteg med det hele, og til dessert får du æbletrifli med crumble og vaniljecreme. En sikker vinder!

Pris: 3-retters menu 395 kr. pr. pers. (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Falkoner Allé 10, 2000 Frederiksberg

Couloir

I Øresund Tower, med en fortrinlig udsigt over stranden og det smukke Øresund, ligger Couloir. På Mortensaften inviterer restauranten Couloir på en lækker 4-retters menu med and og mange andre lækkerier. Du kan selv vælge, om du går all-in eller blot skal have en enkelt ret eller flere:

  • Forret: Varmrøget laks med æble og figen chutney, hjemmesyltede rødbeder samt dijon creme – hertil kuvert brød
  • Hovedret: 2 slags and – Confiterede andelår og rosastegt andebryst – serveret med æbler og svesker, samt hvide og brune kartofler med sauce og hjemmesyltet rødkål
  • Oste-tallerken: Havguslageret i 12 måneder, serveret med hyben marmelade og kiks
  • Dessert: Vanilje pannacotta toppet med passion sirup, brændt hvid chokolade og friske bær

Pris: 1 ret 175,- / 2 retter 235,- / 3 retter 295,- / 4 retter 325,- (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Amagerstrandvej 102, 2300 København S

Christianshavns Færgecafé

Christianshavn Færgecafé
Foto: Christianshavn Færgecafé

Menuen, der serveres på den traditionsrige Christianshavns Færgecafé, byder på laksemad på franskbrød med peberrodscreme, mens der er klassisk andesteg med rødkål, surt, brune og hvide kartofler samt sovs. Til dessert er der gammeldags æblekage med ribsgelé – efter alle kunstens regler!

Pris: 3-retters menu 395 kr. pr. pers. (ekskl. billetgebyr)

Adresse: Strandgade 50, 1401 København K

Peder Oxe

Peder Oxe
Foto: Peder Oxe // Camillahey.dk

Hos Peder Oxe elsker de traditioner, og derfor fejrer de mortensaften med en helt klassisk menu, baseret på gode råvarer. Her vil der blive serveret en cremet jordskokkesuppe med vilde svampe til forret, og traditionel andebryst til hovedret. Til sidst kan du sætte skeen i en lækker crème brûlée med hvid chokolade og sorbet af blodappelsin.

Pris: 3-retters menu 425 kr. pr. pers. (eksklusiv billetgebyr)

Adresse: Gråbrødretorv 11, 1154 København K

Bistro Nemo

På Christiania bliver der også afholdt en hyggelig Mortensaften, da Bistro Nemo inviterer på middag. Her bliver der serveret en 2-retters menu med helstegt and med brunede og hvide kartofler, rødkål, tyttebær og kartoffelchips, samt æbletrifli til dessert. Kom forbi til god stemning og en smagfuld, solid husmandskost.

Pris: 2-retters menu 155 kr. pr. pers. (eksklusiv billetgebyr)

Adresse: Fabriksområde 52, 1440 København K

Almanak

Lige ved Københavns inderhavn ligger Almanak i den ikoniske mint-grønne bygning. I den tidligere færgeterminal bliver der serveret en tre retters mortensaften-menu med cremet svampesuppe til forret, andebryst med kartoffelcreme og kålskud til hovedret, samt æblesorbet til dessert. Du kan også tilkøbe deres vinmenu til kun 325 kroner, og så er du ellers sikret en dejlig mortensaften.

Pris: 3-retters menu til 375 kr. pr. pers. (eksklusiv billetgebyr)

Adresse: Havnegade 44, 1058 København K

Café Charlottehaven – som take-away

Foto: Café Charlottehaven

For mange er mortensaften lig med hjemlig hygge. Ønsker du at fejre begivenheden i din egen stue, så giver Charlottehaven en hånd med. De har nemlig sammensat en lækker menu, som du hurtigt kan anrette og lune derhjemme. Glæd dig til nordisk gin og rødbede-gravad laks til forret, andesteg med det hele til hovedret og ricotta cheesecake til dessert.

Pris: Hovedret 225,- / 2 retter 275,- / 3 retter 325,- (eksklusiv billetgebyr)

Adresse: Hjørringgade 12C, 2100 København Ø

Flere restaurant nyheder...