Vild med sprød and og brun sovs? Her kan du fejre Mortensaften i København - DinnerBooking Blog
thumb image

Vild med sprød and og brun sovs? Her kan du fejre Mortensaften i København

Sprød and, søde, brunede kartofler og tyk, brun sauce. Mortensaften står for døren, og er du ikke lige i humør til at tilberede det store måltid selv, får du her restauranter, der byder på en lækker mortensaften-menu. 

Leder du efter en god undskyldning for at spise julemad året rundt? Så er du nok ret vild med Mortens aften, er du ikke? OG vi kan glæde dig med, at den er lige rundt om hjørnet – så snart kan du se frem til stegt and og en sovs så tyk at den hænger godt fast på de brunede kartofler.

Den 10. november kan vi nemlig fejre Mortens aften, og der er masser af muligheder for at få stillet sulten – også selvom du ikke orker det store madlavnings-projekt selv.

Her får du bud på, hvor du kan fejre Morten Bisp med god mad og god vin, hvis du befinder dig i København. God spiselyst!

Mortensaften på San Marco JUNIOR

Elsker du klassisk and? Så skal du tage på San Marco JUNIOR på Frederiksberg, der invitere til klassisk andesteg med det hele. Udover and får du også laks fra Færøerne med mild sennepcreme og syltede urter og æbletrifli med vaniljecreme, crumble og chokolade. Det hele får du for 365,- ex gebyr.


Book på San Marco JUNIOR ➤

Mortensaften på RADIO

Som noget nyt inviterer RADIO søndag den 10. november til Mortens aften med jazz i RADIO’en. Aftenen byder på en 3-retters menu, hvor de præsenterer RADIOs ”take” på den klassiske Mortens aftens and tonerne af søndags-jazz fra trioen i Chris Anderson Music. Menuen byder på musling med kål og persille, and med kastanje og kirsebær og jordskok med æble og hasselnød. Prisen for hele baduljen er 295,- ex gebyr.


Book på RADIO ➤

Mortensaften på Green Room

På Green Room bliver du inviteret på klassisk Mortensaften. Det betyder selvfølgelig, at du får gammeldags andesteg med svesker, æbler, rødkål og andesauce, som du kan dyppe de hvide og brunede kartofler i! Prisen er 195 kr.


Book på Green Room ➤

Mortensaften på Almanak

I anledning af Mortensaften serverer Almanak en 3-retters menu. Til forret er der koldrøget islandsk laks med fermenteret fløde, rosenkål og sprødt rugbrød. Til hovedret står den på stegt andebryst, hvide og karamelliserede kartofler, svesker, æbler og andesauce, men det søde element er æblesorbet af æbler fra Lilleø og Askø, æblekompot, marcipan. Prisen er 350,- (ex gebyr) for voksne og 175,- (ex gebyr) for børn under 12 år.


Book på Almanak ➤

Mortensaften på Cap Horn

Hold Mortensaften i Cap Horns anderledes, afslappede og hjemlige atmosfære. De tænder op i pejsen og serverer en lækker økologisk menu. Så er der da dømt hygge! Til maven er det confiteret økologisk andelår med rosmarin- og appelsinbagte gulerødder, chiffonade af rødkål vendt med citronsaft og peber, selleripuré med brunet smør og andeskysauce og klassisk dansk æblekage til dessert. Prisen er 250 kr. (ex gebyr)


Book på ´Cap Horn ➤

Mortensaften på Christianshavns Færgecafé

Christianshavns Færgecafé kan ikke får nok af Mortens aften. Derfor holder de både lille Mortensaften og Mortens aften. Menuen byder begge dage på laksemad på franskbrød, med peberrodscreme til forret, mens der selvfølgelig er klassisk andesteg, med rødkål, surt, brune og hvide kartofler og sovs. Til dessert er der gammeldags æblekage med ribsgelé. Prisen er 345 kr. og 525 kr. hvis du vil have vinmenu med.


Book på Christianshavns Færgecafé ➤

Mortensaften på Couloir

Traditionen tro holder Couloir igen i år en aften fyldt med hygge og lækker mad, hvor du selv kan bestemme om du vil have 1,2,3 eller 4 retter! Forretten er en fiskesymfoni af laksemousse med kapers og rødløg og lyngrillet tun med ponzusauce, tangsalat, estragonmayo og brød. Til hovedret er der selvfølgelig and – både confiteret andelår og rosastegt andebryst. Ved siden af får du æbler, svesker, rødkål, hvide og brunede kartofler og andesauce. Du kan også vælge mellem ost og creme brulée – eller begge dele til dessert. En ret fås fra 165 kr.


Book på Couloir ➤

Mortensaften på Fru Nimb

Fru Nimb inviterer til mortensaften i forkælelsens tegn med en lækker 3-retters menu. Glæd dig til håndpillede rejer til forret og selvfølgelig andesteg med sprødt skind, tilbehør og masser af sovs til hovedret. Til dessert serveres æblekage med flødeskum – en rigtig Fru Nimb-klassiker! Prisen er 595 kr. inklusiv vinmenu.


Book på Fru Nimb ➤

Mortensaften på Kompasset

Mortensaften med et twist? Kom forbi Kompasset i den hyggeligste ende af Nyhavn. Prøv deres lækre menu, der tager udgangspunkt i den traditionelle Mortensaften, men samtidig giver den et moderne twist.  Til hovedret er der rosastegt andebryst med syrnet rødkål, pommes Anna, trøffel og andeskysauce. Og til dessert æbletærte med vaniljeis. Prisen er 250 kr. ex billetgebyr.


Book på Kompasset ➤

Mortensaften på Mondän

På det mondæne Frederiksberg servere Mondän en lækker Mortensaftenmenu med svampe a la creme, berberiand med kål, æble, svesker, andesovs og kartofler og roulade til dessert – bonusinfo til de osteglade – der kan også bestilles ost. Mums! Prisen er 375 kr. ex gebyr.


Book på Mondän ➤

Mortensaften på Nyhavns Færgekro

I det historiske Nyhavns Færgekro værner de om traditionerne. Mortensaften er derfor også en mærkedag, restauranten gør lidt ekstra ud af. Her er der traditionen tro klassisk Mortensaften-and serveret med æbler, svesker, rødkål, andeskysauce og små smørstegte kartofler. Til dessert frister de med gammeldags æblekage. Prisen er 250 kr. ex gebyr.


Book på Nyhavns Færgekro ➤

Mortensaften på Peder Oxe

På Peder Oxe på Gråbrødre Torv fylder de anden med æbler og svesker, langtidssteger den og serverer den med andesky, smørstegte kartofler og rødkål med små æblebåde. Til dessert er der klassisk æblekage. Prisen er 280,- (ex gebyr)


Book på Peder Oxe ➤

Mortensaften på Restaurationen

På Restaurationen er det en aften hvor de traditionen tro serverer en helt klassisk Mortensaften menu med gåsesteg. Menuen byder på Klar hønsekødssuppe med to slags boller, grøntsager og persille, Gåsesteg med hele balladen, gramofonsovs og hjemmelavet surt og gammeldags æblekage med flødeskum og gelé. Prisen er 735,- ex gebyr.


Book på Restaurationen ➤

Mortensaften på Scandic Sydhavnen

Mortens aften er for mange forbundet med hygge og tradition. På Scandic Sydhavnen kan du mødes med venner og familie og spise en dejlig andesteg med æbler og svesker. Tilbehøret er rødkål, hjemmelavet agurksalat, hvide og brunede kartofler og andesauce. Til dessert er der æblekage på menuen. Prisen er 248 kr.


Book på Scandic Sydhavnen ➤

Mortensaften på SKT. PETRI

På SKT. PETRI byder de på en klassisk tre-retters Mortensaften menu med gravad laks med klassisk rævesauce og dild. Helstegt andesteg på klassisk facon med rødkål, brune – og hvide kartofler samt brun sauce. Til dessert er der gammeldags karamelrand. Prisen er 395,- ex gebyr.


Book på SKT. PETRI ➤

Mortensaften på FRKSBRG

På FRKSBRG har de sammensat en lækker menu til Mortensaften.
De holder det dagen før, d. 9. november, så man stadig kan sove længe dagen efter. Menuen byder rimsaltet torsk med pære, hasselnød og purløgsolie, confiteret andelår med ristede kartofler og brunede kartofler med andeskysauce, syltede æbler og rødkålsalat. Til dessert er der karamelliseret græskarpure med øl-is lavet på øl fra Frederiksberg bryghus og brunet smør. Prisen er 275,- ex gebyr.


Book på FRKSBRG ➤

Mortensaften på 8Tallet

Hos restaurant 8Tallet kan du fejre Mortensaften til tonerne af cozy jazz, mens du spiser andesteg og hjemmelavet rødkål. Før den traditionsrige and serveres en dejlig forret, bestående af lynstegt yellow fin tun, sesamdressing, syltede tomater, friterede nudler. Til slut kan du nyde en lækker double chokoladekage med sorbet, skum og nødder. Prisen er 345,-


Book på 8Tallet ➤

 

Flere restaurant nyheder...