thumb image

Glimrende gårdhaver og udeserveringer i København

Restauranterne åbner! I første omgang med udeservering. Og er der noget bedre end lækker mad, kolde drinks under åben himmel? Læs med og find din favorit blandt frodige oaser, skønne gårdhaver, hippe tagterrasser og hyggelige havneperler

Juhuuuu!! Den 21. april er milepæl for den danske restaurationsbranche. Her får de nemlig lov til at åbne op for udeservering. Vi krydser fingre for milde forårsdage med masser af sol, så I igen kan komme ud og nyde de gode restaurantoplevelser. Vi kender i hvert fald MANGE, der glæder sig til at se jer.

Nogle af byens bedste spots til udeservering finder du blandt andet hos…

Gorilla

Gorilla er beliggende i rå lokaler i Kødbyen, men når vejret er til det, er det oplagt at blive seatet på borde og bænke på restaurantens udendørs område. Her er masser af stemning og urbane vibes i Københavns nok mest hippe placering. Nyd den delevenlige og populære 10-retters menu til 395 kr., del en Gorilla-pitcher eller tilkøb vinmenu for 350 kr. Holdet bag er de gastronomiske iværksættere Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen, som også står bag Retour og Pluto.

Hvor: Flæsketorvet 63, 1711 København K
Hvornår: Åbner 21. april 2021

Kødbyens Fiskebar

Vi bliver lige i Kødbyen lidt endnu -denne gang i det maritime hjørne. For når forårssolen luner, er Kødbyens Fiskebar det perfekte sted at nyde et godt måltid med gode venner. Der er altid god stemning i den livlige ’by i byen’, og på Bib Gourmand restauranten Kødbyens Fiskebar kan du blandt andet få friske østers og kølige bobler i solens stråler – Uden tvivl en sommerfavorit!

Hvor: Flæsketorvet 100, 1711 København V
Hvornår: Åbner 21. april 2021

Restaurant Hummer

Foto: Hummer

På solsiden af Nyhavn i Indre København finder du fiskerestauranten Hummer. Her serveres friske fisk og skaldyr samt bobler og gode vine i Nyhavns charmerende omgivelser. Som navnet antyder har de helt styr på tilberedningen af det røde skaldyr, og på menukortet finder du hummer i alverdens afskygninger – bl.a. hummerchips, lobster roll og en hel porcheret hummer.

Hvor: Nyhavn 63A, 1051 København K
Hvornår: Åbner 21. april 2021

Almanak

Foto: Almanak

På Almanak, der ligger i The Standard på Havnegade, er der godt nyt for sultne og solhungrende sjæle. Der er udeservering på terrassen, og med placeringen helt ned til vandet er du garanteret en fantastisk udsigt. Maden er dansk og menukortet byder på klassisk smørrebrød i opdaterede udgaver til frokost og moderne dansk mad til aften.

Hvor: Havnegade 44, 1085 København K
Hvornår: Åbner 24. april 2021

Eattoday Waterfront

Med udsigt ud til Tuborg Havn byder Eattoday Waterfront på lækre retter i “sharing style”. De har de helt rette rammer til udendørsservering. Nyd et glas rosé med vennerne under dække af parasollerne. Særligt den lørdag den 8. maj inviteres du til skaldyrsfrokost ved havnefronten med DJ, bobler og forhåbentligt en masse solskin.

Skaldyrsfadet består af pil-selv rejer, krabbekløer, tatar af laks, østers og meget andet.

Hvor: Tuborg Havnevej 2-4, 2900 Hellerup
Hvornår: Åbner 21. april // Skaldyrsfrokost serveres den 8. maj

Couloir med første parket til Amager Strand

Ved Amager Strand metro finder du caféen Couloir, som forvandler sig til en strandbar om sommeren. Nyd udsigten over den skønne strand til smagen af hvidvinsdampede muslinger med friske urter, pommes fritter og hjemmelavet aioli eller en af de mange andre retter på menukortet.

Spisestedet bugner med udendørs siddepladser, hvor du kan nyde forårssolen med et lækkert glas hvidvin.

Hvor: Amager Strandvej 100, 2300 København S
Hvornår: Åbner 21. april 2021

Manon les Suites

Foto: Manon les Suites

Nyd en signatur cocktail, et glas vin, bobler eller andet godt fra drikkekortet til fantastisk udsigt over København. Du kan naturligvis også vælge en bistro-klassiker fra menukortet. Invitér dine venner med til dag med forrygende udsigt på en af Københavns mest hippe tagterrasser.

Hvor: Gyldenløvesgade 19. 1600 København V
Hvornår: Åbner 30. april 2021

Lalala

Den hyggelige franske restaurant Lalala i Strandgade på Christianshavn er indehaver af alletiders hyggelige orangerie. Det er det perfekte sted at drikke rosé i forårs- og sommersolen. Er du sulten kan du eksempelvis nyde en lækker menu med afsæt i det frankofile køkken.

Hvor: Strandgade 98, Christianshavn
Hvornår: Åbner 21. april 2021

Undici

Foto: Undici

Undici er den nye italiener langs kanalen. Restauranten åbnede i 2018 på en af Christianshavns mest solrige hjørner – lige der hvor Christianshavns kanal møder Wilders kanal.

Her kan du på den store, solbeskinnede terrasse nyde italienske egnsretter, druer og farvestrålende Aperols i massevis, mens solen bager på dig hele eftermiddagen og aftenen.

Hvor: Wilders Plads 11, 1403 København K
Hvornår: Åbner 21. april 2021

Nærvær

Foto: Nærvær

Med adresse på Krøyers Plads er Nærvær beliggende på første parket ud til havnefronten, hvor byens liv og lys puster liv i hverdagen. Tag plads på den solbeskinnede terrasse, hvor solen kan nydes i selskab med et boblende glas rosé og udsigt til Inderhavnsbroen og Nyhavn. Oplev rendyrket Nærvær lige her, hvor god mad og vin går op i en højere enhed, mens solen langsomt går ned over vandet.

Hvor: Strandgade 87E, 1401 København K
Hvornår: Åbner 21. april 2021

BrewPub

Foto: BrewPub

Kom ind i denne hyggelige gårdhave, som ligger i en fredet bygning, der kan dateres helt tilbage til det 17. århundrede. Indhyllet i de gule mursten, brede parasoller og komfortable kurvestole byder BrewPub velkommen til nærværende stunder, som selvfølgelig skal skylles ned med øl -hjemmebrygget og tappet direkte fra husets egne tanke.

Kommer du forbi på en af sommerens lune aftener, er gården altid fyldt med glade mennesker, som fejrer weekenden med en cigaret eller bare en kold forfriskning. Det er også muligt at få sig en bid mad, hvis du er sulten.

Deres ‘ølkøkken’ forstår at inddrage hjemmebyggen i retterne, hvilket giver en helt unik madoplevelse.

Hvor: Vestergade 29, 1456 København K
Hvornår: Åbner 21. april 2021

Flere restaurant nyheder...

2 svar

  1. Jostein siger:

    Og så er der lige Livingstone. Lige ned til Sortedams sø 🙂