Skønne gårdhaver og udeserveringer i København

thumb image
Foto: Fasangården

Når det er dejligt vejr, er der mange gode muligheder for udeserveringer i København. Her kan du se, hvor du kan spise ude – vælg mellem frodige oaser, skønne gårdhaver, fortovscafeer og hyggelige havneperler.

Solen er endelig begyndt at varme, og det betyder, at vi snart kan se frem til hyggelige stunder under åben himmel. Kold rosé i solen, varme eftermiddage, der bliver til lune aftener og en masse sommermad – det er vi helt tossede med!

Derfor har vi samlet nogle af Københavns bedste spots til udeservering til dig, der også elsker sommeren i København. Kig med her.

Fasangården – nyd solen i Frederiksberghave

Hvis du endnu ikke har besøgt denne gæstefavorit, så er det bare om at komme afsted til Frederiksberg Have. Til frokost kan du vælge mellem de bedste stykker smørrebrød fra havet, gården og haven og til aften er der klassiske danske retter på menuen. Når vejret tillader det, kan du spise frokost, aftensmad eller eftermiddagskage og -kaffe i Fasangårdens gårdhave, som klart er blandt byens hyggeligste.

Lige rundt om hjørnet af Fasangården bor Zoologisk haves elefanter til glæde for store som små.

Hvor: Søndre Fasanvej 73, Frederiksberg

Pastis – mini Paris på Gothersgade

På den solrige side af Gothersgade finder du Pastis. Her fristes man let til at tro, at man befinder sig i den franske hovedstad. Pastis råder over det dejligste udeområde i læ under røde parasoller og med kig til byens travle folk.

Menukortet er spækket med franske evergreens i form af chevre chaud, fois gras, steak tartare, escargots og meget mere. Tørsten kan du slukke i nøje udvalgte franske vine importeret direkte fra hjemlandet. Prismæssigt spænder flaskerne også over det meste af paletten, så uanset dit budget, kommer du ikke til at gå tørstig fra bords.

Hvor: Gothersgade 52, København K

Lalala – orangeri og udendørsterrasse med franske favoritter

På Restaurant Lalala kan du også fange den gode franske stemning, som du kender fra ferien sydpå. Menu- og vinkortet er ærkefransk og omgivelserne ligeså. Den hyggelige restaurant, der ligger på Strandgade på Christianshavn, er indehaver af en skøn udendørsterrasse, hvor det er oplagt at drikke et glas rosévin i sommer- og forårssolen.

Restauranten er også indehaver af det idylliske og charmerende orangeri, som er et oplagt sted at nyde en middag og skønne cocktails, hvis temperaturen er lidt lavere. Det føles som at sidde udenfor i en dejlig have, men hvor du lige kan få lov til at holde lidt på varmen.

Hvor: Strandgade 98, Christianshavn

Holly – Vesterbros hyggeligste baghave

På Vesterbrogade finder du Holly, en oase med god mad, lækre cocktails og høj stemning. Her møder det rå det forfinede, hvilket gør spisebaren til et oplagt samlingspunkt for alle typer af madelskere. Her kan du nyde en lun eftermiddag med kolde forfriskninger og lidt lækkert fra menukortet, som er inspireret af den danske sæson og de råvarer, der gør sig bedst i tiden.

Tag plads i den solbeskinnede gård, og husk solcreme på næsen!

Hvor: Vesterbrogade 149, København V

Brasserie Post – nyt solspot i hjertet af Østerbro

Suk! Vi drømmer om at sidde dér under parasollerne med udsigt til fælledparken og spise os mætte i franske delikatteser hos Brasserie Post.

I brasseriets nye gårdhave kan du spise frokost eller middag, snuppe et glas vin og slag petanque og nyde sommeren fuldt ud. Brasserie Post serverer blandt andet grillet jomfruhummer med fennikel & ramsløg smør – det må da være sommer på en tallerken.

Hvor: Øster Allé 1, 2100 København Ø

Zeleste – hyggelig gårdhave ved Kongens Nytorv

På Store Strandstræde i hjertet af København ligger restaurant Zeleste. Her kan du spise lækre retter, som er inspireret af både det nordiske og franske køkken. Herudover har de en forkærlighed for skaldyr. Til både frokost og aften er der eksempelvis pil-selv-rejer med aioli og citron samt en skøn halv eller hel hummer på menuen.

Restauranten har åbent til både frokost og aften, og så har de desuden en enormt hyggelig gårdhave. Der hersker en romantisk stemning, hvor indretningen er klassisk og stilren, og så kan du endda finde en åben pejs, som er med til at varme gården op. Denne perle er et oplagt sted at nyde et glas vin udendørs i de lune måneder.

Hvor: Store Strandstræde 6, 1255 København K

La Banchina – en oase midt i storbyen

I en gammel træbygning på Refshaleøen ligger La Banchina, som er en lille oase midt i storbyen. Navnet klinger italiensk og betyder ”lille bådebro” og her hersker der en uformel stemning lige ved vandet.

Den intime restaurant og vinbar råder over blot 14 siddepladser indenfor og byens bedste udsigt over Københavns havn og marinekasernen. Når solen er fremme, er det udenfor, det sker. Her kan du tage plads ved de opstillede borde, eller dyppe tåspidserne i vandet, mens du drikker naturvin. Og bliver du hængende længe nok, kan du opleve, når kasernens kanoner skyder solen ned ved aftenstide.

Hvor: Refshalevej 141, 1432 København K

Om sommeren kan du ikke booke bord – du svinger blot forbi.

BrewPub – gastropub med idyllisk gårdhave

Kom ind i denne hyggelige gårdhave, som ligger i en fredet bygning, der kan dateres helt tilbage til det 17. århundrede. Indhyllet i de gule mursten, brede parasoller og komfortable kurvestole byder BrewPub velkommen til nærværende stunder, som selvfølgelig skal skylles ned med øl -hjemmebrygget og tappet direkte fra husets egne tanke.

Kommer du forbi på lune aftener, er gården altid fyldt med glade mennesker, som fejrer weekenden med en kold forfriskning. Det er også muligt at få sig en bid mad, hvis du er sulten. Deres ‘ølkøkken’ forstår at inddrage hjemmebyggen i retterne, hvilket giver en helt unik madoplevelse.

Hvor: Vestergade 29, 1456 København K

Pirlo – baggårdsrestaurant med italiensk menukort

Der sker spændende ting på Amager, når det kommer til besøgsværdige spisesteder. Et af disse er Pirlo, som hurtigt har taget gæsterne med storm. Stedet åbnede i 2021 med de samme ejere, som også driver søsterrestauranten Toto. Selv madanmelderen Søren Frank fra Berlingske havde rosende ord med på vejen, da han besøgte dem.

Køkkenet henter inspiration fra det regionale, italienske køkken, så der er altid små antipasti, hjemmelavet pasta, grillet kød samt fisk på menukortet. Den frisklavede pasta er noget af det, som Pirlo er ekstra stolte af, og som er et besøg værd.

Maden kan du nyde i deres ualmindelige hyggelige baggård, som ligger lidt skjult, og byder på solide ferie-vibes.

Hvor: Strandlodsvej 42, 2300 København S

The Modern Italian – dejlig terrasse midt i byen

The Modern Cafe & Brasserie er med sin smukke, livlige placering midt i det københavnske bybillede en oplagt destination for både en romantisk middag, en hyggelig frokost eller bare et sted at observere byens liv med et glas vin i hånden. Restauranten har nemlig en dejlig terrasse med udeservering og parasoller foran begge sider af indgangen.

Menukortet er italienskinspireret og byder på mange afholdte kendinger, som for eksempel caprese sandwich, spaghetti carbonarra og forskellige lækre pizzaer.

Hvor: Sankt Annæ Plads 19C, København K

Rosé Rosé – bistro med skøn gårdhave

Rosé Rosé er Københavns nye bistro, midt på Store Kongensgade. Her kan du forkæle dig selv med lækker mad eller forfriskende cocktails i elegante omgivelser, både indendørs og udendørs. Når foråret er indtruffet og solens varme er kommet tilbage, åbner Rosé Rosé op for deres skønne gårdhave, og det vil man ikke gå glip af!

På de solrige og lunefulde dage summer gården af liv, er gården fyldt med liv, hvor glade gæster samles for at nyde kølige cocktails eller udsøgte frokoster. Gårdhaven er indrettet med parasoller, gode udemøbler og masser af planter og blomster – alt sammen i en oase af ro, langt væk fra gadens larm.

Hvor: Store Kongensgade 62, 1262 København K

OTTETTO – betagende udsigt ved Kalvebod Fælled

På kanten af Kalvebod Fælleds fredede naturområde finder du det italienske spisehus OTTETTO, hvor du får oplevelsen af at spise, som var du i Italien.

Her kan du nyde håndlavet pasta, friskbagt foccacia, oste og skinker, der er specialimporteret fra de små traditionelle gårde i Italien. Og så har de nok Amagers mest udsøgte udsigt, hvor den billedskønne natur smelter sammen med himmel og hav. Det er i sig selv et besøg værdigt.

Når vejrguderne tillader det, serverer OTTETTO drinks, pasta og vin hele dagen på deres terrasse. Det er det perfekte sted at slappe af, nyde den betagende udsigt og forkæle dig selv med sirlige cocktails akkompagneret med skønne antipasti.

You may also like...

2 Responses

  1. Jostein siger:

    Og så er der lige Livingstone. Lige ned til Sortedams sø 🙂