Skønne gårdhaver og udeserveringer i København

thumb image

Når det er dejligt vejr, så byder København på mange lækre muligheder for udeserveringer. Her kan du se, hvor du kan spise ude – vælg mellem frodige oaser, skønne gårdhaver, hippe tagterrasser og hyggelige havneperler.

Nogle af byens bedste spots til udeservering finder du blandt andet hos…

Undici – gult solspot ved Wilders plads

I et charmerende gammel autoværksted ved vandkanten på Christianshavn ligger det italienske spisested Undici. Den skønne restaurant har en formidabel beliggenhed på et af Københavns mest solrige hjørner – lige der, hvor Christianshavns kanal møder Wilders kanal.

Her kan du på den store terrasse nyde italienske egnsretter, druer og delikate vine, mens solen bager på dig hele eftermiddagen og aftenen. Det er den perfekte fortovscafé at slå sig ned på og nyde en kølig hvidvin.

Hvor: Wilders Plads 11, 1403 København K

La Banchina – en oase midt i storbyen

I en gammel træbygning på Refshaleøen ligger La Banchina, som er en lille oase midt i storbyen. Navnet klinger italiensk og betyder ”lille bådebro” og her hersker der en uformel stemning lige ved vandet.

Hos La Banchina bliver man mødt af en omfavnende invitation til samvær, gode grin og mindeværdige madoplevelser. I mange år fungerede det lille blå hus som ventesal for B&W’s medarbejdere, som hver dag tog færgen til og fra arbejde.

Den intime restaurant og vinbar råder over blot 14 siddepladser indenfor og byens bedste udsigt over Københavns havn og marinekasernen. Når solen er fremme, er det udenfor, det sker. Her kan du tage plads ved de opstillede borde, eller dyppe tåspidserne i vandet, mens du drikker naturvin. Og bliver du hængende længe nok, kan du opleve, når kasernens kanoner skyder solen ned ved aftenstide.

Adresse: Refshalevej 141, 1432 København K

Lalala – orangeri og udendørsterrasse med franske favoritter

På Restaurant Lalala kan du fange den gode franske stemning, som du kender den fra ferien sydpå. Menu- og vinkortet er ærkefransk og omgivelserne ligeså. Den hyggelige restaurant, der ligger på Strandgade på Christianshavn, er indehaver af en skøn udendørsterrasse, hvor det er oplagt at drikke et glas rosévin i sommer- og forårssolen.

Restauranten er også indehaver af det idylliske og charmerende orangeri, som er et oplagt sted at nyde en middag og skønne cocktails, hvis temperaturen er lidt lavere. Det føles som at sidde udenfor i en dejlig have, men hvor du lige kan få lov til at holde lidt på varmen.

Hvor: Strandgade 98, Christianshavn

Zeleste – hyggelig gårdhave ved Kongens Nytorv

I Store Strandstræde i hjertet af København, lige ved Kongens Nytorv og Nyhavn, ligger restaurant Zeleste.
Her kan du spise lækre retter, som er inspireret af både det nordiske og franske køkken. Herudover har de en forkærlighed for skaldyr. Til både frokost og aften er der eksempelvis pil-selv-rejer med aioli og citron samt en skøn halv hummer med citronmayo og dildmayo på menuen.

Restauranten har åbent til både frokost og aften, og så har de desuden en enormt hyggelig gårdhave. Der hersker en romantisk stemning, hvor indretningen er klassisk og stilren, og så kan du endda finde en åben pejs, som er med til at varme gården op. Denne perle er et oplagt sted at nyde et glas vin udendørs i de lune måneder.

Hvor: Store Strandstræde 6, 1255 København K

Gorilla – trendy terrasse i Kødbyen

Gorilla er beliggende i rå lokaler i Kødbyen, men når vejret er til det, er det oplagt at blive seatet på borde og bænke på restaurantens udendørs område. Her er masser af stemning og urbane vibes i Københavns nok mest hippe placering.

Nyd den delevenlige og populære 10-retters menu til 395 kr., del en Gorilla-pitcher eller tilkøb vinmenu for 395 kr. Holdet bag er de gastronomiske iværksættere Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen, som også står bag Retour og Pluto.

Hvor: Flæsketorvet 63, 1711 København K

BrewPub – gastropub med idyllisk gårdhave

Kom ind i denne hyggelige gårdhave, som ligger i en fredet bygning, der kan dateres helt tilbage til det 17. århundrede. Indhyllet i de gule mursten, brede parasoller og komfortable kurvestole byder BrewPub velkommen til nærværende stunder, som selvfølgelig skal skylles ned med øl -hjemmebrygget og tappet direkte fra husets egne tanke.

Kommer du forbi på lune aftener, er gården altid fyldt med glade mennesker, som fejrer weekenden med en cigaret eller bare en kold forfriskning. Det er også muligt at få sig en bid mad, hvis du er sulten. Deres ‘ølkøkken’ forstår at inddrage hjemmebyggen i retterne, hvilket giver en helt unik madoplevelse.

Hvor: Vestergade 29, 1456 København K

Nærvær – gourmet med vandudsigt ved Krøyers Plads

Med adresse på Krøyers Plads er Nærvær beliggende på første parket ud til havnefronten, hvor byens liv og lys puster liv i hverdagen. Tag plads på den solbeskinnede terrasse, hvor solen kan nydes i selskab med et boblende glas rosé og udsigt til Inderhavnsbroen og Nyhavn.

Oplev rendyrket Nærvær lige her, hvor god mad og vin går op i en højere enhed, mens solen langsomt går ned over vandet. Det er lige før, du selv kan dyppe en tå fra hvor du sidder – så bliver det ikke bedre!

Hvor: Strandgade 87E, 1401 København K

Restaurant Hummer – udsøgt fiskerestaurant i den stille ende af Nyhavn

Det smukke Nyhavn i Indre København oser af vaskeægte københavnercharme. Havnen, som blev udgravet helt tilbage i 1671, er fuld af smukke gamle sømandshuse, som er med til at danne rammerne for et af Københavns allersmukkeste og sjælrige fortovscaféer. Her kan man sidde i timevis på en smuk solskinsdag og nyde udsigten og den daglige menneskeflok, der spadserer op og ned langs kanalen.

Når aftensolen rammer Nyhavn, er det oplagt at tage plads udenfor ved fiskerestauranten Hummer. Her kan du nyde et glas bobler eller kølig hvidvin i det lune sommervejr. Til den lette sult finder du snacks til boblerne som hummerchips med friskost og er du mere til andet end det røde skaldyr, så er der også blandt andet østers med vinaigrette eller kaviar med blinis.

Hvor: Nyhavn 63A, 1051 København K

Pizzeria Luca – den bedste pizza ved idylliske Gammel Strand

Med en verdensklasse beliggenhed på Gammel Strand i indre København, ligger Pizzeria Luca med udsigt til Slotholmskanalen. Hvis du leder efter et sted, hvor du kan nyde den smukkeste aftensol gå ned over byen, imens du nyder et glas vin og en italiensk middag, så er dette stedet for dig, Gammel Strand er efter sigende en af de mest solriger pladser i hele byen, og det siger altså ikke så lidt.

På Pizzeria Luca kan du spise dig mæt i autentiske surdejspizzaer, som er så gode, at de i 2020 scorede sig en 9. plads på 50 Top Pizza-listen over Europas absolut bedste pizzaer. Den charmerende restaurant går op i den mindste detalje, og deres dej får endda lov til at stå koldhævet i intet mindre end 72 timer.

Hvor: Gammel Strand 42, 1202 København K

Eattoday Waterfront – terrasse med vandkig i Hellerup

Med udsigt ud til Tuborg Havn i Hellerup, er Eeattoday Waterfront et oplagt sted at slå sig ned på en solrig dag. Med en dejlig parasoloverdækket terrasse, kan du her nyde det københavnske havnemiljø og den friske duft, der hersker ved havnekajen.

Restauranten byder blandt andet på lækker tapas, som man kan sidde og nippe til over et glas vin i samværet med sine venner eller familie.

Hvor: Tuborg Havnevej 2-4, 2900 Hellerup

Couloir

Ved Amager Strands metro finder du caféen Couloir, som i sommerhalvåret forvandler sig til en strandbar. Nyd udsigten over den skønne strand til smagen af hvidvinsdampede muslinger med friske urter, pommes frittes og hjemmelavet aioli eller en af de mange andre retter på menukortet.

Spisestedet bugner med udendørs siddepladser, hvor du kan nyde solen med et lækkert glas vin eller andre dejlige forfriskninger.

Hvor: Amager Strandvej 100, 2300 København S

Manon les Suites

Manon Les Suites er en af Københavns eksklusive lokationer, og deres frodige indendørs poolområde kan få de rejselystne bragt til Bali i en fart. Men deres terrasse er også et besøg værd, når solen skinner.

Nyd en signatur cocktail, et glas vin, bobler eller andet godt fra drikkekortet til fantastisk udsigt over København. Du kan naturligvis også vælge en bistro-klassiker fra menukortet. Invitér dine venner med til dag med forrygende udsigt på en af Københavns mest hippe tagterrasser.

Hvor: Gyldenløvesgade 19. 1600 København V

Flere restaurant nyheder...

2 svar

  1. Jostein siger:

    Og så er der lige Livingstone. Lige ned til Sortedams sø 🙂