Skønne gårdhaver og udeserveringer i København

thumb image

Når det er dejligt vejr, så byder København på mange lækre muligheder for udeserveringer. Her kan du se, hvor du kan spise ude – vælg mellem frodige oaser, skønne gårdhaver, hippe tagterrasser og hyggelige havneperler.

Nogle af Københavns bedste spots til udeservering finder du blandt andet hos…

Undici – gult solspot ved Wilders plads

I et charmerende gammel autoværksted ved vandkanten på Christianshavn ligger det italienske spisested Undici. Den skønne restaurant har en formidabel beliggenhed på et af Københavns mest solrige hjørner – lige der, hvor Christianshavns kanal møder Wilders kanal.

Her kan du på den store terrasse nyde italienske egnsretter, druer og delikate vine, mens solen bager på dig hele eftermiddagen og aftenen. Det er den perfekte fortovscafé at slå sig ned på og nyde en kølig hvidvin.

Hvor: Wilders Plads 9, 1403 København K

La Banchina – en oase midt i storbyen

I en gammel træbygning på Refshaleøen ligger La Banchina, som er en lille oase midt i storbyen. Navnet klinger italiensk og betyder ”lille bådebro” og her hersker der en uformel stemning lige ved vandet.

Hos La Banchina bliver man mødt af en omfavnende invitation til samvær, gode grin og mindeværdige madoplevelser. I mange år fungerede det lille blå hus som ventesal for B&W’s medarbejdere, som hver dag tog færgen til og fra arbejde.

Den intime restaurant og vinbar råder over blot 14 siddepladser indenfor og byens bedste udsigt over Københavns havn og marinekasernen. Når solen er fremme, er det udenfor, det sker. Her kan du tage plads ved de opstillede borde, eller dyppe tåspidserne i vandet, mens du drikker naturvin. Og bliver du hængende længe nok, kan du opleve, når kasernens kanoner skyder solen ned ved aftenstide.

Adresse: Refshalevej 141, 1432 København K

Om sommeren kan du ikke booke bord – du svinger blot forbi.

Lalala – orangeri og udendørsterrasse med franske favoritter

På Restaurant Lalala kan du fange den gode franske stemning, som du kender den fra ferien sydpå. Menu- og vinkortet er ærkefransk og omgivelserne ligeså. Den hyggelige restaurant, der ligger på Strandgade på Christianshavn, er indehaver af en skøn udendørsterrasse, hvor det er oplagt at drikke et glas rosévin i sommer- og forårssolen.

Restauranten er også indehaver af det idylliske og charmerende orangeri, som er et oplagt sted at nyde en middag og skønne cocktails, hvis temperaturen er lidt lavere. Det føles som at sidde udenfor i en dejlig have, men hvor du lige kan få lov til at holde lidt på varmen.

Hvor: Strandgade 98, Christianshavn

Zeleste – hyggelig gårdhave ved Kongens Nytorv

I Store Strandstræde i hjertet af København, lige ved Kongens Nytorv og Nyhavn, ligger restaurant Zeleste.
Her kan du spise lækre retter, som er inspireret af både det nordiske og franske køkken. Herudover har de en forkærlighed for skaldyr. Til både frokost og aften er der eksempelvis pil-selv-rejer med aioli og citron samt en skøn halv hummer med citronmayo og dildmayo på menuen.

Restauranten har åbent til både frokost og aften, og så har de desuden en enormt hyggelig gårdhave. Der hersker en romantisk stemning, hvor indretningen er klassisk og stilren, og så kan du endda finde en åben pejs, som er med til at varme gården op. Denne perle er et oplagt sted at nyde et glas vin udendørs i de lune måneder.

Hvor: Store Strandstræde 6, 1255 København K

BrewPub – gastropub med idyllisk gårdhave

Kom ind i denne hyggelige gårdhave, som ligger i en fredet bygning, der kan dateres helt tilbage til det 17. århundrede. Indhyllet i de gule mursten, brede parasoller og komfortable kurvestole byder BrewPub velkommen til nærværende stunder, som selvfølgelig skal skylles ned med øl -hjemmebrygget og tappet direkte fra husets egne tanke.

Kommer du forbi på lune aftener, er gården altid fyldt med glade mennesker, som fejrer weekenden med en cigaret eller bare en kold forfriskning. Det er også muligt at få sig en bid mad, hvis du er sulten. Deres ‘ølkøkken’ forstår at inddrage hjemmebyggen i retterne, hvilket giver en helt unik madoplevelse.

Hvor: Vestergade 29, 1456 København K

Nærvær – gourmet med vandudsigt ved Krøyers Plads

Med adresse på Krøyers Plads er Nærvær beliggende på første parket ud til havnefronten, hvor byens liv og lys puster liv i hverdagen. Tag plads på den solbeskinnede terrasse, hvor solen kan nydes i selskab med et boblende glas rosé og udsigt til Inderhavnsbroen og Nyhavn.

Oplev rendyrket Nærvær lige her, hvor god mad og vin går op i en højere enhed, mens solen langsomt går ned over vandet. Det er lige før, du selv kan dyppe en tå fra hvor du sidder – så bliver det ikke bedre!

Hvor: Strandgade 87E, 1401 København K

Restaurant Hummer – udsøgt fiskerestaurant i den stille ende af Nyhavn

Det smukke Nyhavn i Indre København oser af vaskeægte københavnercharme. Havnen, som blev udgravet helt tilbage i 1671, er fuld af smukke gamle sømandshuse, som er med til at danne rammerne for et af Københavns allersmukkeste og sjælrige fortovscaféer. Her kan man sidde i timevis på en smuk solskinsdag og nyde udsigten og den daglige menneskeflok, der spadserer op og ned langs kanalen.

Når aftensolen rammer Nyhavn, er det oplagt at tage plads udenfor ved fiskerestauranten Hummer. Her kan du nyde et glas bobler eller kølig hvidvin i det lune sommervejr. Til den lette sult finder du snacks til boblerne som hummerchips med friskost og er du mere til andet end det røde skaldyr, så er der også blandt andet østers med vinaigrette eller kaviar med blinis.

Hvor: Nyhavn 63A, 1051 København K

Manon Le Suites – rooftop restaurant i hjertet af København

Manon Les Suites Restaurant Chapung Rooftop i København udeservering
Foto: Manon Le Suites

Nyd en signatur cocktail, et glas vin, bobler eller andet godt fra drikkekortet til fantastisk udsigt over København. Invitér dine venner med til dag med forrygende udsigt på en af Københavns mest hippe tagterrasser. Her finder du restauranten Chapung, som tager dig en tur til Asien.

Manon Les Suites er en af Københavns eksklusive hoteller, og deres frodige indendørs poolområde kan få de rejselystne bragt til Bali i en fart. Men deres terrasse er også et besøg værd, når solen skinner.

Hvor: Gyldenløvesgade 19. 1600 København V

Pirlo – baggårdsrestaurant med italiensk menukort

Der sker spændende ting på Amager, når det kommer til besøgsværdige spisesteder. Et af disse er Pirlo, som hurtigt har taget gæsterne med storm. Stedet åbnede i 2021 med de samme ejere, som også driver søsterrestauranten Toto. Selv madanmelderen Søren Frank fra Berlingske havde rosende ord med på vejen, da han besøgte dem.

Køkkenet henter inspiration fra det regionale, italienske køkken, så der er altid små antipasti, hjemmelavet pasta, grillet kød samt fisk på menukortet. Den frisklavede pasta er noget af det, som Pirlo er ekstra stolte af, og som er et besøg værd.

Maden kan du nyde i deres ualmindelige hyggelige baggård, som ligger lidt skjult, og som byder på solide ferie-vibes.

Hvor: Strandlodsvej 42, 2300 København S

Eattoday Waterfront – terrasse med vandkig i Hellerup

Med udsigt ud til Tuborg Havn i Hellerup, er Eeattoday Waterfront et oplagt sted at slå sig ned på en solrig dag. Med en dejlig parasoloverdækket terrasse, kan du her nyde det københavnske havnemiljø og den friske duft, der hersker ved havnekajen.

Restauranten byder blandt andet på lækker tapas, som man kan sidde og nippe til over et glas vin i samværet med sine venner eller familie.

Hvor: Tuborg Havnevej 2-4, 2900 Hellerup

You may also like...

2 Responses

  1. Jostein siger:

    Og så er der lige Livingstone. Lige ned til Sortedams sø 🙂