Guide: Her kan du spise mortensand i Aarhus

thumb image

Ved du, hvor du skal spise mortensand d. 10. november? I Aarhus tilbyder tre fine restauranter en lækker, traditionel menu til mortensaften. Se her, hvor du kan fejre din mortensaften i Aarhus.

Onsdag d. 10. november er det tid til en dejlig forsmag på en af julens klassiske retter, nemlig den saftige and. Mortensaften nærmer sig, og traditionen tro, er der for manges vedkommende andesteg, brun sovs og søde kartofler på menuen.

Hvis du gerne vil nyde aftenen med sprødstegt and, uden at få andefedt i hele køkkenet derhjemme, så er der heldigvis flere af byens gode restauranter, der disker op med en særlig mortensaften-menu.

Tre fine restauranter i Aarhus tilbyder nemlig en helt traditionel 2-retters menu: helstegt and med brune og hvide kartofler, rødkål og andesovs, og så den klassiske, gammeldags æblekage til dessert. 

Her får du en oversigt over de restauranter i Aarhus, der slår dørene op til andegilde på mortensaften:

Den Lille Kro

Tæt på strøget i Aarhus ligger Den Lille Kro, hvor de polstrede stole, broderede puder og krogede lysekroner vækker mindelser om mormors hyggelige dagligstue. Her har maden fået al den tid og kærlighed, som god mad kræver.

På Den Lille Kro kan du fejre Mortensaften med november-hygge og god, gammeldags andesteg. Den 10.-14. november serveres en 2-retters Mortensaften-menu med helstegt and og gammeldags æblekage til dessert. Det er også muligt at få menuen med hjem som take-away.

Pris: 2 retter for 289,- pr. person (ekskl. billetgebyr)

Tidspunkt: D. 10.-14. november

Adresse: Nørre Alle 55, 8000 Aarhus C

Restaurant NorR

Ved Lystbådehavnen ligger Restaurant NorR med første parket til vandet. Her serveres klassiske nationalretter med et gennemgående ny-nordisk strejf, hvor de bedste råvarer fra Skandinavien tilberedes og serveres.

Restaurant NorR inviterer til Mortens aften d. 10. november, hvor du kan nyde helstegt and m. æbler og persille samt gammeldags æblekage til den fine udsigt over Aarhus bugten samt Marselisborg skoven.

Pris: 2 retter for 289,- pr. person (ekskl. billetgebyr)

Tidspunkt: D. 10. november

Adresse: Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus C

Restaurant Anker

Ved Træskibshavnen i Aarhus ligger den franske perle Restaurant Anker. Med en udsigt over havnen og det blå ocean byder Anker velkommen til en sublim madoplevelse.

Restaurant Anker serverer også en 2 retters menu, med helstegt and og gammeldaws æblekage. Mon der kommer et fransk twist? Det vil vi ikke løfte sløret for endnu. Du kan også få menuen med hjem som take-away.

Pris: 2 retter for 289,- pr. person (ekskl. billetgebyr)

Tidspunkt: D. 10. november

Adresse: Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C

Flere restaurant nyheder...