Idylliske Nyborg: Skønne spisesteder i den fynske kystby

thumb image
Foto: Restaurant Lieffroy

Nyborg er første stop, når du kører over Storebæltsbroen til Fyn, og der er god grund til at gøre holdt. Den charmerende kystby byder både på lækker mad og smuk natur. Se her, hvor du skal tage hen.

Den østfynske natur byder på lange, smukke kyststrækninger, stemningsfulde skove, historiske landskaber og hyggelig købstadsidyl. Nyborg er det perfekte sted at tage hen, hvis du gerne vil ud og opleve lidt dansk natur og charme.

Den idylliske by byder også på flere skønne restauranter og hyggelige caféer. Her kan du både finde spisesteder med udsigt til havet og Storebæltsbroen, og intime gourmetrestauranter, hvor lette jazztoner flyder ud af højtalerne.

Her får du fire bud på skønne spiseoplevelser i det dejlige Nyborg!

Aiko Sushi er en ægte japansk darling

På Korsgade finder du Aiko Sushi, som på japansk betyder ”vores lille elskede”. Titlen afspejler den passion og kærlighed, der ligger bag Aiko, samt det håndværk, der praktiseres i den lille, charmerende sushirestaurant.

Husets dygtige kokketeam, hvis køkkenchef er den anerkendte Phong Thanh, stræber altid efter at give deres gæster en sanselig smagsoplevelse med fokus på autentiske råvarer og passion for det japanske sushikøkken. Flid og høj kvalitet er en del af hovedessensen, og det kan tydeligt smages.

På menukortet kan du finde alle de klassiske, små retter, som du normalt kan finde på en god sushirestaurant. Til at starte måltidet med, kan du nyde sprøde, friturestegte rejer, forårsruller og edemamebønner, for efterfølgende at kaste dig ud i de lækre risruller i form af blandt andet maki, sashimi, nigiri, og hvad der ellers er at finde på det lækre menukort.

Dette sted er oplagt at besøge, hvis du ønsker at spise dig mæt i den skønne, japanske spise.

Hvor: Mellemgade 24, Nyborg

Café Apostrof er en fryd for øjet på Nyborg Havn

På Havnegade i Nyborg kan du finde Café Apostrof, som er en moderne café, der serverer skøn mad i de hyggeligste omgivelser. Det lille, gule hus pryder Nyborg Havn med sin landlige charme og har de perfekte rammer til en hyggelig frokost eller aftensmad. Når solen går ned, vil du kunne opleve det smukkeste, lyserøde skær trænge ind gennem ruderne, og du kan ikke undgå at blive betaget over den smukke udsigt.

Café Apostrof tilbyder både en burger-, frokost- og aftenmenu, hvor du kan vælge mellem traditionelle og skønne caféretter. På frokostkortet kan du finde klassikere såsom smørrebrød, svampepasta og moules frites, og når aftenen falder på, er der også rib eye steak og wienerschnitzler på menuen.

Her kan du i den grad læne dig tilbage, slappe af og nyde et herligt måltid mad.

Hvor: Havnegade 2A, Nyborg

Et stenkast fra Nyborg Slot ligger Restaurant Sneppen

Et af de seneste skud på stammen, hvad angår restauranter i Nyborg, er Restaurant Sneppen. Den hyggelige restaurant ligger et stenkast fra Nyborg Slot og har en god udsigt over voldgraven. I den nyrenoverede restaurant er der plads til 22 spisende gæster, og den behagelige indretning gør, at stedet rummer en dejlig og intim atmosfære.

Kokken og ejeren, Tau Ertmann, har en baggrund i den nynordiske verden, og hans menukort bærer præg af fransk bistromad med et klassisk twist.

På restauranten finder du en tavlemenu, som skifter ca. en gang om ugen samt en a la carte-menu. Menuen skifter ud fra, hvilke råvarer der er i sæson, men de har altid bøf bearnaise som fast inventar. Det er retter som asparges med blanquette sauce, oksemørbrad med blomkål og mazerinkage med rabarber og sorbet, du kan finde på menukortet lige i øjeblikket, når du besøger denne perle.

Hvor: Slotsgade 9, Nyborg

You may also like...