Madbloggeren anbefaler: De bedste restauranter i København

thumb image

Hvor går de garvede madbloggere hen, når de vil spise godt? Her fortæller manden bag den populære madblog Madet Mere om sine favoritrestauranter.

Thomas Alcayaga er manden bag den populære madblog MadetMere og forfatter til bogen Mad med omtanke. Han bruger masser af tid på at kreere lækre livretter men når også at komme ud blandt Københavns restauranter i ny og næ.

Her afslører han, hvor han allerhelst tager hen, når han vil spise godt.

Hvad er din favoritrestaurant i København?

”En af mine klare favoritter er No. 2. Maden er tilgængelig og veltillavet, vinen er god, og så er det samtidigt til at betale for. Man kan virkelig smage, at der er lagt noget kærlighed i det, og at der er gjort noget ud af det.”

Restaurant No. 2

Restaurant No. 2

”Jeg kan også rigtig godt lide Stedsans, og det skyldes især den helt særlige stemning. Man føler sig rigtig meget velkommen og sidder og kommer nogle andre mennesker ved, og det kan jeg godt lide.”

”Jeg er tosset med smørrebrød, så en anden af mine favoritter er Restaurant Kronborg. Her ved man, at man altid bliver serviceret godt, og at maden er god og veltillavet.”

Foto: Stedsans på Østergro

Foto: Stedsans på Østergro

LÆS OGSÅ: nomas populære søsterrestaurant genåbner

Hvilken restaurant drømmer du om at besøge?

”Jeg kunne rigtig godt tænke mig at besøge AOC, fordi jeg godt kan lide deres madstil. Det er nordisk, uden at det bliver for outreret og for meget et stilstudie. En restaurant må gerne være eksperimenterende, men maden skal ikke være anderledes bare for at være anderledes. Så vil jeg hellere have mad, jeg synes smager godt frem for noget haute couture. ”

Hvilken københavnsk restaurant er mest overset?

Mielcke & Hurtigkarl er nok ikke den første restaurant, man tænker på at besøge, når man kommer til København, og det synes jeg er en skam. De er jo psykopater til at lave god mad, og deres retter kan ikke sammenlignes med noget andet.”

Hvad er det vigtigste for dig, hvis du skal have en god restaurantoplevelse?

”Maden og menneskerne er det vigtigste for mig – jeg kan sjældent huske, hvordan vinen har været efterfølgende, den falder ligesom bare ind. Det betyder også noget, at jeg får en oplevelse, jeg gider ikke at betale for noget, som jeg selv kan lave.”

”Derudover må der gerne være noget ekstraordinært, som man ikke lige kan sætte en finger på. Det er lidt svært at forklare, hvad det er, men nogle restaurantbesøg husker jeg bare bedre end andre. Fx kan jeg stadig huske alle retter, som jeg fik, da jeg for 3 år siden besøgte Henne Kirkeby Kro for første gang. Også mit besøg på Uformel for et års tid siden står helt klart i min hukommelse, og det er et kvalitetsstempel i min bog.”

You may also like...