Odense: Her fejres sankthansaften med bål, sang og god mad

thumb image
Foto: Froggys Café

Sankthansaften er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder “bålhygge”, midsommerviser og dejlig, dansk sommermad. Selvom det bliver uden bål i år grundet afbrændingsforbuddet, er der stadig flere hyggelige aktiviteter at tage sig til. Se her, hvor du kan fejre sankthans i Odense for både børn og voksne.

I Odense er der stablet flere skønne sankthans-begivenheder på benene, hvor du kan samles med familie og venner, synge midsommerviser og nyde lidt god underholdning i aftensolen.

Det kan dog ikke undgås, at du og dit selskab bliver sultne hen ad aftenen. Hvis I ikke har pakket picnickurv, men hellere vil lade jer forkæle af de professionelle kokkes ekspertise, så kig du bare med her.

Vi har nemlig samlet en liste over skønne restauranter i Odense, hvor du kan nyde et lækkert måltid mad tæt på byens sankthansaktiviteter.

Restaurant Fionie og sankthansaften ved Tornbjerg Kirke

Tornbjerg Kirke byder velkommen til en begivenhedsrig sankthansaften. Selvom det bliver uden bål, kan du både se frem til taler og koncert klokken 20:00.

Her kan du lytte til skøn folkemusik, når musikforeningen Svæv bidrager til festlighederne. Efterfølgende afholdes der “båltale”.

Men inden festlighederne, kan du fylde maven hos Restaurant Fionie, der ligger lige i nærheden ved Odense Congress Center. Restauranten serverer franske specialiteter af fynske råvarer.

Middag på Fionie
Adresse: Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Sankthansaften ved Tornbjerg Kirke
Adresse: Skærmhatten 1, 5220 Odense SØ
Tidspunkt: 20:00 – 22:00

Froggys Café og sankthansaften i Ansgars kirke

I Ansgars Kirke holder de en lille gudstjeneste inden fejringen af sankthans går i gang. Der vil både være musikalsk underholdning af Duo Blöp, hoppeborg, pandekagebagning og forskellige legeaktiviteter for børnene. Den perfekte sankthansaften-begivenhed for børnefamilien.

Bliver I sultne undervejs, så tag ind forbi Froggys Café, der ligger små 500 meter væk. Den hyggelige café, der næsten er synonym med Odense, står klar med lækre caféretter og altid smilende betjening, inden sommeraftenen fortsætter i Ansgars Kirke.

Middag på Froggys Café
Adresse: Vestergade 68, 5000 Odense C

Sankthansaften i Ansgars Kirke:
Adresse: Søndre Boulevard 1, 5000 Odense
Tidspunkt: Kl. 17:30-21:00 – boder og aktiviteter åbner kl. 18:00

I år samler kirken ind til dette års “Projekt Sommerbørn”.

Næsbyhoved Skov og sankthansaften i Næsby sogn

Næsby Sognegård inviterer til en hyggelig sankthansaften, hvor der vil være tale, fællessang, snobrødsbagning, hoppeborg og legeland for de mindste.

Imens børnene holder sig travlt beskæftiget, kan du og resten af voksenselskabet nyde skønne toner fra et liveband.

Små 2 kilometer væk ligger en perle af en restaurant – nemlig Næsbyhoved Skov. Ikke blot er beliggenheden idyllisk med udsigt til smuk natur – her kan I virkelig få en smagsoplevelse, der emmer af traditioner. Og i dagens anledning kan I tilmed nyde en lækker sankthans-buffet i de vidunderlige omgivelser.

Middag på Næsbyhoved Skov:
Adresse: Kanalvej 52, 5000 Odense C

Sankthansaften i Næsby sogn:
Adresse: Bogensevej 94A, 5270 Odense
Tidspunkt: Kl. 18:00-21:00

You may also like...