Fyn: Her fejres sankthansaften med bål, sang og god mad

thumb image
Foto: VisitNyborg // Restaurant Mast

Sankthansaften er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder bålhygge, midsommerviser og god mad. Se her, hvor du kan fejre sankthans på Fyn for både børn og voksne.

På Fyn er der stablet flere skønne sankthans-begivenheder på benene, hvor du kan samles med familie og venner, synge midsommerviser og nyde lidt god underholdning i aftensolen.

Det kan dog ikke undgås, at du og dit selskab bliver sultne hen ad aftenen. Hvis I ikke har pakket picnickurven, men hellere vil lade jer forkæle af de professionelle kokkes ekspertise, så kig med her.

Vi har nemlig samlet en liste over skønne restauranter på Fyn, hvor du kan nyde et lækkert måltid mad tæt på byens sankthansaktiviteter.

Odense: Sankthansaften i Tornbjerg Kirke med folkemusik og bål

Tornbjerg Kirke byder velkommen til en begivenhedsrig sankthansaften, der begynder i kirken kl. 19.30.

Her kan du lytte til skøn folkemusik, når duoen Rune Barslund og Andreas Tophøj bidrager til festlighederne. Efterfølgende afholdes der båltale i kirken, hvorefter bålet vil blive tændt.

Men inden bål og hygge kan du fylde maven hos Restaurant Fionie, der ligger lige i nærheden. Restauranten serverer franske specialiteter af fynske råvarer.

Hvor: Restaurant Fionie: Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ // Tornbjerg Kirke: Skærmhatten 1, 5220 Odense SØ
Hvornår: 23. juni // sankthansaften: fra kl. 19.30

Odense: Sankthansaften for hele familien i Ansgars Kirke

I samarbejde med FDF Odense afholder Ansgars Kirke sankthansaften.

Her vil der først være en lille gudstjeneste, hvor der vil blive afholdt en midsommertale inden fejringen af sankthans går i gang.

Efterfølgende vil der både være musikalsk underholdning af John&Ole, hoppeborg, pandekagebagning og forskellige legeaktiviteter for børnene. Ansgars Kirke danner rammerne for den perfekte sankthansaften-begivenhed for børnefamilien.

Bliver I sultne undervejs, så tag ind forbi Froggys Café, der ligger små 500 meter væk. Den hyggelige café, der næsten er synonym med Odense, står klar med lækre caféretter, kølige drinks og altid smilende betjening, inden sommeraftenen fortsætter i Ansgars Kirke.

Program:
17.30: Kort andagt i Ansgars Kirke med midsommertale
18.00: Sankthansfest i Ansgar Anlæg
19.30: Bålet tændes
21.00: Festen slutter

Hvor: Froggys Café: Vestergade 68, 5000 Odense C // Ansgars Kirke: Søndre Boulevard 1, 5000 Odense C
Hvornår: 23. juni // sankthansaften fra kl. 17.30

Alt overskuddet fra arrangementet går til FDF Ansgars børne- og ungdomsarbejde.

Odense: Sankthansaften i Næsbyhoved Sognegård

Næsby Sognegård inviterer til en hyggelig sankthansaften, hvor der vil være tale, fællessang, snobrødsbagning, hoppeborg og legeland for de mindste.

Imens børnene holder sig travlt beskæftiget, kan du og resten af voksenselskabet nyde skønne toner fra pianist John Olsen, der vil spille kendte melodier hele aftenen.

Små 2 kilometer væk ligger en perle af en restaurant – nemlig Næsbyhoved Skov. Ikke blot er beliggenheden idyllisk med udsigt til smuk natur – her kan I virkelig få en smagsoplevelse, der emmer af traditioner. Prøv for eksempel de hvide asparges med håndpillede rejer eller dagens skaldyrsfad, og snyd ikke dig selv for lune pandekager med vaniljeis og chokoladesauce.

Program:
18.00: Aktiviteter for børn begynder
19.15: Det lille sankthansbål tændes for børn
19.30: Menighedsrådet byder officielt velkommen
20.45: Båltale
21.00: Det store sankthansbål tændes

Hvor: Næsbyhoved Skov: Kanalvej 52, 5000 Odense C // Næsby Sogn: Bogensevej 94A, 5270 Odense
Hvornår: 23. juni // sankthansaften fra kl. 18.00

Middelfart: Restaurant Mast og sankthans i Teglgårdsparken

Traditionen tro inviterer Middelfart Kommune til sankthansaften i Teglgårdsparken.

Her står sankthansaften i hyggens tegn, hvor der vil være bål, sang og musik samt den smukkeste udsigt over Fænøsund og Middelfart Marina. Aftenen sluttes af med manér, hvor der vil være festfyrværkeri fra badebroen.

Vælger du at fejre midsommeren i Teglgårdsparken, er det oplagt at slå vejen forbi Restaurant MAST inden bålhygge. Her kan du nyde lækker fransk inspireret mad i hyggelige omgivelser, med udsigt over havet. Prøv eksempelvis deres overdådige skaldyrsfad, der ikke er til at modstå!

Hvor: Restaurant MAST: Havnegade 8C, 5500 Middelfart // Teglgårdsparken, 5500 Middelfart
Hvornår: 23. juni

Bistroen Hotel Nyborg og sankthans på Nyborg Marina

Sankthans i Nyborg kan tilbringes på Nyborg Marina. Her kan du ta’ familien eller vennerne under armen og se frem til tale fra borgmesteren, livemusik, fællessang og sankthansbål.

Hvis du ønsker at gøre Sankthansaften ekstra speciel, kan du besøge Nyborg Strand Hotel og spise på en af deres fremragende restauranter. Prøv Bistroen med et udvalg af à la carte-retter, eller nyd en udsøgt 5-retters menu på Restaurant Stranden for kun 448 kr. pr. person.

Hvor: Nyborg Strand Hotel: Østerøvej 3, 5800 Nyborg // Nyborg Marina: Havnepromenaden 2A, 5800 Nyborg
Hvornår: 23. juni

You may also like...