Odense: Her fejres sankthansaften med bål, sang og god mad

thumb image

Sankthansaften er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder bålhygge, midsommerviser og dejlig, dansk sommermad. Se her, hvor du kan opleve skønne sankthansbål i Odense for både børn og voksne.

I Odense er der stablet en masse skønne sankthans-begivenheder på benene, hvor du kan komme og se storslåede bål, lytte til taler og nyde lidt god underholdning i aftensolen.

Det kan dog ikke undgås, at du og dit selskab bliver sultne hen ad aftenen. Hvis I ikke har pakket picnickurv, men hellere vil lade jer forkæle af de professionelle kokkes ekspertise, så kig du bare med her.

Vi har nemlig samlet en liste over skønne restauranter i Odense, hvor du kan nyde et lækkert måltid mad inden sankthansbålet bliver antændt.

Restaurant Fionie og sankthansaften ved Tornbjerg Kirke

Tornbjerg Kirke byder velkommen til en begivenhedsrig sankthansaften. Også her er der både bål, båltaler og koncert klokken 20:00.

Her kan du lytte til skøn folkemusik, når musikforeningen Svæv bidrager til festlighederne. Efterfølgende afholdes der båltale, inden det store bål bliver antændt.

Men inden festlighederne, kan du fylde maven hos Restaurant Fionie, der ligger lige i nærheden ved Odense Congress Center. Restauranten serverer franske specialiteter af fynske råvarer.

Middag på Fionie
Adresse: Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Sankthansaften ved Tornbjerg Kirke
Adresse: Skærmhatten 1, 5220 Odense SØ
Tidspunkt: 20:00 – 22:00
Bålet tændes kl. 21:15

Froggys Café og sankthansaften i Ansgars kirke

I Ansgars Kirke holder de en lille gudstjeneste inden fejringen af sankthans går i gang. Der vil både være musikalsk underholdning af Duo Blöp, hoppeborg, pandekagebagning og forskellige legeaktiviteter for børnene.

Biskop Tine Lindhardt holder årets båltale, inden det flotte bål får tændt op under sig. Den perfekte sankthansaften-begivenhed for børnefamilien.

Bliver I sultne undervejs, så tag ind forbi Froggys Café, der ligger små 500 meter væk. Den hyggelige café, der næsten er synonym med Odense, står klar med lækre caféretter og altid smilende betjening, inden sommeraftenen fortsætter i Ansgars Kirke.

Middag på Froggys Café
Adresse: Vestergade 68, 5000 Odense C

Sankthansaften i Ansgars Kirke:
Adresse: Søndre Boulevard 1, 5000 Odense
Tidspunkt: Kl. 17:30-21:00
Bålet tændes kl. 19:30

Næsbyhoved Skov og sankthansaften i Næsby sogn

Næsby Sognegård inviterer til en hyggelig sankthansaften, hvor der vil være båltale, fællessang, snobrødsbagning, hoppeborg og legeland for de mindste.

Imens børnene holder sig travlt beskæftiget, kan du og resten af voksenselskabet nyde skønne toner fra et liveband.

Små 2 kilometer væk ligger en perle af en restaurant – nemlig Næsbyhoved Skov. Ikke blot er beliggenheden idyllisk med udsigt til smuk natur – her kan I virkelig få en smagsoplevelse, der emmer af traditioner. Og i dagens anledning kan I tilmed nyde en lækker sankthans-buffet i de vidunderlige omgivelser.

Middag på Næsbyhoved Skov:
Adresse: Kanalvej 52, 5000 Odense C

Sankthansaften i Næsby sogn:
Adresse: Bogensevej 94A, 5270 Odense
Tidspunkt: Kl. 18:00-21:00
Det lille børne-sankthansbål tændes kl. 19.15, det store sankthansbål tændes kl. 21:00

Sortebro Kro og sankthans på Engen i Odense [AFLYST]

Opdatering 21/6 2022: Sankt Hans på Engen har desværre aflyst.

I år kan du glæde dig til, at sankthans på Engen er tilbage! Traditionen tro bliver der lagt op til bålhygge, taler, musik og masser af underholdning!

Hvis du gerne vil nyde et godt måltid mad, inden heksene sendes til Bloksbjerg, er Sortebro Kro bestemt et besøg værd.

Det charmerende, gamle bindingsværkhus ligger i Den Fynske Landsby, hvor du virkelig har mulighed for at nyde midsommer- og landidyl på højeste plan.

Her kan du nyde dansk sommermad af bedste køkkenskuffe, og du kan skylle den gode mad ned med lidt køligt drikkelse i form af vin, saft eller champagne.

Middag på Sortebro Kro
Adresse: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

Sankthansaften på Engen ved Fruens Bøge
Adresse: Skovalleen, 5250 Odense
Tidspunkt: 16:00 – 22:00
Bålet tændes kl. 21:00

Flere restaurant nyheder...