Sæsonguide: Cremede svamperetter i København til at kickstarte efteråret

thumb image

De danske skove bugner af svampe lige nu – og det er de københavnske restauranter selvfølgelig helt klar på! Se her, hvor du kan nyde lækre retter med efterårets guld som kantareller og trøfler.

De koldere, mørkere dage er på vej over København, og tiden er kommet til indendørs hygge, hvor man kan finde læ for regnen og vinden.

Og hvad gør man så? Man spiser naturligvis comfort food, der luner på de kolde dage. Og så er det heldigt, at den ultimative af slagsen er i sæson lige nu – nemlig svampe!

København er fuld af restauranter, der serverer de eftertragtede svampe – på lækre, cremede måder, der utvivlsomt vil redde enhver efterårsdag.

Her kan du se nogle af de lækre svamperetter, som du kan nyde lige nu i København.

Ristede kantareller hos SALT Bistro Bar

SALT restaurant ligger i det smukke Admiral Hotel, kun få minutters gang fra det eventyrlige Amalienborg og den livlige Ofelia Plads. Her serverer de danske bistroretter af højeste kvalitet i historiske rammer.

Hos SALT serverer de cremede svampe på en særdeles æstetisk måde. Restauranten nyfortolker nemlig det klassiske danske smørrebrød, hvor ristede kantareller anrettes ovenpå et stykke surdejsbrød, toppet med løvstikke og hasselnødder.

Bliver I lige så lækkersultne, som vi gør?

Pris: 145 kr.
Hvor: Toldbodgade 24-28, 1253 København K

Smørrebrød med svampe hos Restaurant Kompasset

Mellem Nyhavns farverige bygninger, bølgeskvulp og smukke både ligger Restaurant Kompasset. Her hyldes vegetarkøkkenet og de grønne, økologiske råvarer – og derfor kan du få svampe på flere forskellige måder!

Besøger du Kompasset ved frokosttid, kan du sætte tænderne i et lækkert stykke smørrebrød med cremede svampe. Den serveres med kantareller, svampemayonnaise og sylt, og er et fryd for øjet!

Tager du ud at spise om aftenen, så serverer Kompasset en ret med både kantareller, fermenterede svampe og mandler til middag. Perfekt til svampeelskeren!

Pris: 145 kr. til frokost // 170 kr. til aften
Hvor: Nyhavn 65, 1051 København K

Svamperisotto hos Pastis

Pastis ligger midt i det centrale Gothersgade-kvarter og er en ægte fransk bistro med fokus på god mad og god vin.

Menukortet er spækket med franske evergreens i form af moules marinières, snegle i hvidløg, foie gras terrine, steak tartare med mere. Alt det, du altid hungrer efter, og som du aldrig bliver træt af. 

Sæt dig til rette i de røde lædersofaer og drøm dig væk til Paris, mens du nyder deres udsøgte 3-retters aftenmenu. Her får du nemlig lige nu en fantastisk risotto med perlehøne, kantareller og perleløg som hovedret. Très Bien!

Pris: 425 kr. for 3-retters menu
Hvor: Gothersgade 52, 1123 København K

Fladbrød med kantareller og svampecreme hos Cap Horn

Nyhavn bugner af lækre restauranter, og Cap Horn er bestemt en af dem!

Cap Horn er en moderne, dansk bistro, hvor traditioner og danske livretter mødes i nye fortolkninger. Her værner og kræser de både om detaljerne og de danske køkkentraditioner, samtidigt med at de gentænker og udfordrer retterne og giver dem nyt liv og forunderlige smage. 

Restaurantens kreativitet skinner ligeledes igennem i deres smagfulde svampe-ret, der serveres på fladbrød med skovsvampe, ramsløg og fløde. Mums!

Pris: 165 kr.
Hvor: Nyhavn 21, 1051 København K

Svampetoast på Restaurant Zeleste

I Store Strandstræde i det idylliske Nyhavn, finder du restauranten Zeleste.

Zeleste råder over en af Københavns smukkeste og ældste gårdhaver, der også er hyggelig selvom vejret er gråt og koldt. Her er der nemlig en åben pejs, hvor du kan få varmen.

Vil du hellere sidde indendørs i det gamle hus, så er der mange hyggelige kroge, hvor du kan slå dig ned i ro og mag.

Zeleste er selvfølgelig også med på noderne, når det kommer til svampe. Her kan du få en lækker, cremet svampetoast med vilde svampe, fløde og trøffel ovenpå et stykke surdejsbrød.

Pris: 155 kr.
Hvor: Store Strandstræde 6, 1255 København K

Sensommersvampe hos Peder Oxe

Peder Oxe ligger på det hyggelige Gråbrødretorv i hjertet af København. Her træder du ind i en hyggelig restaurant med hvide duge på bordene, klassiske kunstværker og en åben pejs, der sikrer en varm og indbydende atmosfære.

Ved Peder Oxe kan du nyde en svampetoast, der består af sensommersvampe i en cremet flødesauce på ristet ølandsbrød, toppet med skalotteløg og persille.

Du kan også bestille Vol au Vent tarteletter med vilde skovsvampe i en cremet trøffel veloute sauce. Eller hvad med rosastegt vildand med vilde svampe, tyttebær og pomme Dauphinoise? Udvalget er stort og lækkert!

Pris: Svampetoast 135 kr. // Vol au Vent 225 eller vildand 225 kr.
Hvor: Gråbrødretorv 11, 1154 København K

Trøffelaften og vildtaften hos Skippperhuset i Fredensborg

Denne restaurant ligger en lille køretur væk fra København, men vi er nødt til at nævne den, for her er der altså de smukkeste omgivelser og den vildeste efterårsmenu.

Skipperhuset Fredensborg inviterer nemlig både på trøffelaften og vildtaften, der er oplagt for svampeelskeren! Og så ligger restauranten i Sørup – eller nærmere bestemt i baghaven til Fredensborg slotshave. Her kan du nyde en middag med udsigt til Esrum Sø og den smukke skov fuld af efterårets farver.

Skipperhuset Fredensborg inviterer til to forskellige events, som du kan glæde dig til:

  • Trøffelaften, hvor køkkenet har sammensat en nøje udvalgt menu med trøflen som hovedingrediens.
  • Vildtaften, hvor de bl.a. serverer en hotdog med karl johan, krokette med trøffel, krondyr carpaccio med syltede trompetsvampe og meget, meget mere!

Pris: 995 kr. (+gebyr)
Hvornår: 22. september, 28. oktober og 4. november 2022
Hvor: Skipperalle 6, 3480 Fredensborg

You may also like...